FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 3. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Nakon dva tjedna pada cijena dionica na Wall Streetu, američki terminski indeksi danas su ojačali, jer su investitori u potrazi za povoljnim ulagačkim prilikama.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je na dobitku 90 bodova, tehnološki Nasdaq 13,75 bodova, a S&P 500 8,3 boda.

Dow Jones indeks oslabio je prošloga tjedna 1,2 posto, na 15.115 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 1,1 posto, na 1.630 bodova, a Nasdaq indeks 0,1 posto, na 3.455 bodova.

To je drugi tjedan zaredom kako su cijene dionica oslabile, što nije zabilježeno još od studenoga prošle godine. A nestabilnost tržišta posljedica je strahovanja ulagača da će Fed zaoštriti monetarnu politiku.

„Tržište je spremno za oporavak. Ovoga tjedna imamo mnogo važnih makroekonomskih pokazatelja, koji će vjerojatno i dalje održavati neizvjesnost u vezi daljnjeg smjera Fedove monetarne politike, a to znači da možemo očekivati pojačanu volatilnost cijena dionica. Danas je u fokusu ISM indeks industrijske aktivnosti“, ističe Peter Cardillo, glavni ekonomisti pri investicijskom društvu Rockwell Global Capital.

Nove smjernice investitori očekuju od objave ISM indeksa industrijske aktivnosti u SAD-u za svibanj. Ekonomisti procjenjuju da je će taj indeks iznositi 50,7 bodova, kao i u prošlome mjesecu.

Na europskim burzama većina najvažnijih indeksa nadoknadila je jutrošnje gubitke te je iza podneva bila u pozitivnom području. Trenutno je frankfurtski DAX na dobitku 0,5 posto, a pariški CAC 0,6 posto, dok je londonski Ftse indeks i dalje u minusu i to 1,29 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙