FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori skloni predahu nakon rasta cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 4. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas bilježe tek blage promjene, te se čini da su investitori skloni predahu nakon jučerašnjeg rasta cijena dionica, dok čekaju nove smjernice u vezi Fedovih monetarnih poticaja.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je u minusu 6 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 3,5 boda, a S&P 500 stagnirao.

Općenito, na Wall Streetu je zadnjih tjedan dana volatilnost cijena dionica pojačana, jer rastu zabrinutosti da bi Fed mogao smanjiti monetarne poticaje gospodarstvu i prije nego se procjenjivalo.

Mnogi investitori stoga nisu skloni poduzimanju značajnijih investicijskih poteza, pogotovo ne prije objavje ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u u svibnju, koji će biti objavljen u petak.

Također, tržište je fokusirano na 'bež' knjigu Feda o gospodarskim uvjetima u SAD-u, koja će biti objavljena u srijedu.

„Danas baš i nemamo smjernice, nakon jučerašnje solidne tržišne izvedbe. Tržište je sklono predahu, no sve to lako se promijeni, ovisno o vijestima koje nam pristignu“, ističe Andre Bakhos, direktor analitike pri investicijskom društvu Lek Securities.

Nove smjernice investitori očekuju iz današnjih govora predsjednice Feda Kansas City-ja Ester George i predsjednika Feda Dallas Richarda Fischera.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su ojačali, nakon dva negativna trgovinska dana. Trenutno su frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse u plusu između 0,44 i 0,68 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙