FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: tržište čeka nove pokazatelje

Autor: scvi
NEW YORK, 16. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe veće oscilacije, ukazujući da bi se S&P 500 i Dow Jones indeks mogli zadržati oko rekordnih razina, uoči objave novog niza makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 3 boda, a tehnološki Nasdaq 3 bod, dok je S&P 500 stagnirao.

Dow Jones i S&P 500 indeks jučer su dotaknuli nove rekordne razine, jer su naznake slabosti američkog gospodarstva, zajedno s podacima o niskoj inflaciji, ojačali uvjerenje da će Fed nastaviti voditi labavu monetarnu politiku.

Investitori danas čekaju objavu novog niza makroekonomskih pokazatelja – o započetoj gradnji kuća u SAD-u i inflaciji mjerenoj potrošačkim cijenama za travanj, te podatke o broju nezaposlenih u proteklome tjednu.

Ujedno, Fed Philadelphija danas će objaviti indeks industrijske proizvodnje za travanj.

Nove smjernice u vezi monetarne politike investitori će iščitavati i iz govora dva Fedova dužnosnika na odvojenim skupovima - predsjednika Feda Philadelphije Charlesa Plossera i predsjednika Feda Bostona Erica Rosengreda.

U većem fokusu investitora dionica je Cisco Systemsa, čija je cijena skočila 9,2 posto, na 23,15 dolara. Taj proizvođač mrežne opreme izvijestio je jutros o boljem od očekivanja tromjesečnom profitu te najavio rast prihoda u tekućem tromjesečju.

Na europskim se burzama danas trguje oprezno, nakon što su jučer cijene dionica dosegnule najviše razine u zadnjih pet godina.

Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,23 posto, a frankfurtski DAX 0,31 posto, dok je pariški CAC u minusu 0,15 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙