FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje dok se čekaju signali iz Feda

Autor: scvi
NEW YORK, 21. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe veće promjene, nakon što su se jučer Dow Jones i S&P 500 indeksi zadržali nadomak rekordnih razina, a investitori razmatraju kolika je mogućnost da Fed nastavi s programom monetarnih poticaja.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u plusu 4 boda, dok je tehnološki Nasdaq bio u minusu 3 boda, a S&P 500 2 boda.

Investitori će pratiti današnji govor predsjednika Feda St. Louisa, Jamesa Bullarda na Institutu za monetarnu i fiskalnu stabilnost u Frankfurtu.

Bullard je 17. travnja izjavio da je inflacija u SAD-u pala daleko ispod Fedovih ciljanih 2 posto, dodavši da bi daljnje usporavanje inflacije središnju banku moglo potaknuti da poveća kupnju imovine.

Opreno se trguje i pred sutrašnje obraćanje predsjednika Feda Bena Bernankea Kongresu.

Kako danas nema važnijih makroekonomskih objava, tržište će biti osjetljivo na korekcije nakon što su S&P i Dow u ponedjeljak dosegnuli nove rekordne razine. Ipak, očekivanja da će Fed nastaviti popustljivu monetarnu politiku trebala bi podupirati pozitivno raspoloženje na dioničkom tržištu, smatraju analitičari.

Od pojedinačnih gubitnica najviše se ističe dionica Carnivala, koja je u elektroničkom predtrgovanju potonula 8,8 posto nakon što je taj najveći svjetski operator brodova za krstarenje snizio procjene dobiti za drugu polovinu godine.

Istodobno, znatnije je ojačala dionica Home Depota, za 3,8 posto, jer mu je tromjesečna zarada porasla zahvaljujući poboljšanoj situaciji na tržištu opremanja kuća.

I na europskim se burzama danas oprezno trguje, dok se čekaju novi signali Feda u vezi monetarne politike. Trenutno je frankfurtski DAX u minusu 0,23 posto, a pariški CAC 0,21 posto, dok je londonski Ftse u plusu 0,19 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙