FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori traže poticaje za daljnji uzlet

Autor: scvi
NEW YORK, 7. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe veće oscilacije, jer investitori ne pronalaze razloge za daljnji uzlet cijena dionica, nakon što je jučer S&P 500 indeks dosegnuo novu rekordnu razinu.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u plusu 33 boda, S&P 500 1,9 bodova, a tehnološki Nasdaq 5,5 boda.

S&P je trenutno više od 13 posto u plusu od početka godine, dosegnuvši rekordnih 1.619,77 bodova, poduprt boljim od očekivanja korporativnim zaradama i labavom monetarnom politikom Feda.

No, investitori sada traže nove poticaje za nastavak rasta tržišta. Nove smjernice mogla bi im dati financijska izvješća; među 'zvučnijim' imenima danas bi poslovne rezultate trebao objaviti Walt Disney.

Mnogi analitičari očekuju nastavak uzlaznog trenda, ali ne isključuju mogućnost kratkotrajne korekcije, navevši kao razlog nedostatak poticajnih vijesti.

„Sve katalizatore već smo uračunali u cijene dionica, koje su na zadovoljavajućim razinama. Vjerojatno ćemo sada neko vrijeme čekati sa strane“, kaže Art Hogan, izvršni direktor pri investicijskom društvu.

Posljednji dobitci na Wall Streetu potječu od rasta cijena dionica banaka i tehnoloških kompanija, dva sektora čije je poslovanje usko povezano s gospodarskim ciklusom.

„Ako se nastavit ta rotacija kapitala iz defanzivnih u cikličke dionice, bio bi to vrlo dobar znak za tržište“, smatra Hogan.

A bolji od očekivanja poslovni rezultati nekolicine europskih kompanija, kao i bolji od očekivanja podatak o narudžbama njemačkoj industriji podigli su najvažnije europske burzovne indekse. Frankfurtski DAX u plusu je trenutno 0,94 posto, londonski Ftse 0,43 posto, a pariški CAC 0,70 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙