FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak

Autor: scvi
NEW YORK, 17. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, ukazujući da bi se S&P 500 indeks mogao oporaviti nakon najvećeg pada u zadnja tri tjedna, dok investitori čekaju objavu novih pokazatelja.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je u plusu 39 bodova, tehnološki Nasdaq 8,25 bod, a S&P 500 5 bodova.

S&P 500 indeks jučer je pao 0,5 posto, što je najveći dnevni postotni gubitak od 1. svibnja, nakon što je dužnosnik Feda naznačio da bi središnja banka od ovoga ljeta mogla smanjivati svoj stimulativni monetarni program otkupa državnih obveznica, vrijedan 85 milijardi dolara mjesečno.

Upravo zbog labave monetarne politike Dow Jones i S&P na dobitku su od početka godine otprilike 16 posto, te su dosegnuli ovoga tjedna nove rekordne razine.

„Novac od stimulativne monetarne politike je u dionicama. Ljudi su u potrazi za prinosima; nikakav prinos ne dobivaju na bankovne depozite ili na obvezničkim portfeljima, stoga ulažu u dionička tržišta. Kapital ide tamo gdje biva nagrađen“, kaže Keith Bliss, iz investicijskog društva Cuttone&Co.

Od makroekonomskih objava, danas se očekuje objava podatka o povjerenju američkih potrošača u svibnju, te vodeći gospodarski pokazatelji Conference Boarda.

U volatilnom trgovanju, na europskim burzama cijene dionica dosegnule su najviše razine u zadnjih pet godina. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,30 posto, frankfurtski DAX 0,25 posto, a pariški CAC 0,43 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙