FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: čeka se govor Bernankea u Kongresu

Autor: scvi
NEW YORK, 22. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, no uz slab obujam trgovanja, jer investitori nisu skloni donositi odluke uoči govora predsjednika Feda Bena Bernankea u američkom Kongresu o gospodarskoj i monetarnoj politici.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je u plusu 52,3 boda, tehnološki Nasdaq 5,69 bodova, a S&P 500 2,87 boda.

Očekuje se da će danas Bernanke u svom obraćanju pred odborom Kongresa za ekonomska pitanja dati signale o daljnjem smjeru monetarne politike u SAS-u.

Predsjednik njujorškog Feda William Duidley ranije tijekom dana odbacio je špekulacije da Fed priprema smanjivanje svojih monetarnih poticaja.

„Ukoliko Bernanke napravi zaokret od svojih ranijih izjava, to će naravno imati veliki utjecaj na tržište, no mislim da će Bernakeov govor uglavnom biti isti kao i oni raniji“, kaže Rick Meckler, predsjednik uprave investicijskog društva LibertyView Capital Management.

Upravo Fedova popustljiva monetarna politika jedan je od glavnih razloga uzleta cijena dionica na američkim tržištu, uslijed čega su Dow Jones i S&P 500 indeks na povijesno najvišim razinama.

Na europskim se burzama danas oprezno trguje, dok se čekaju novi signali predsjednika Feda u vezi monetarne politike. Trenutno je frankfurtski DAX u minusu 0,03 posto, a pariški CAC 0,02 posto, dok je londonski Ftse u plusu 0,02 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙