FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 2. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/KOELN

Rukometaši HSV-a iz Hamburga novi su prvaci Europe nakon što su u finalnoj utakmici u Koelnu nakon produžetaka pobijedili Barcelonu s 30:29 (25:25, 9:11). Za prvi europski naslov u povijesti za njemački klub uvelike su zaslužni Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković, prvi hrvatski rukometaši koji su postali pobjednici Lige prvaka u novom formatu.

HSV je zasluženo došao do naslova i to na najteži način jer su u polufinalu pobijedili najmoćniji njemački sastav i aktualnog prvaka Kiel, a onda u finalu nakon velike borbe i Barcelonu. U prvom dijelu utakmice dominirala je Barcelona, a HSV je prvi puta poveo pogotkom Vorija tek u 43. minuti (16:15). Njemački sastav pet minuta prije kraja ima velikih četiri razlike (24:20), no tu prednost su olako prokockali, a Barca je u zadnjoj sekundi imalačak i šut za pobjedu kojeg je vratar Bitter obranio. U produžetku je Duvnjak zabio dva pogotka, HSV je stalno vodio i nakraju uspio sačuvati prednost za veliku proslavu prvog naslova prvaka Europe pred 19.000 gledatelja u Koelnu.

Duvnjak je utakmicu završio s četiri zgoditka, Vori i Lacković su postigli po dva, a HSV su predvodili Kraus i Lindberg s po šest zgoditaka. Kod Barcelone su najbolji bili Rutenka (8) i Tomas (7).

MINSK/ZAGREB

Hrvatski boksači Marko Čalić i Borna Katalinić pobjedili su u svojim prvim nastupima na Europskom prvenstvu u boksu koje se do 9. lipnja održava u Minsku, dok je Mirsad Ahmeti izgubio. Borna Katalinić je u velter kategoriji do 69 kilograma pobijedio Estonca Estonca Maksima Vildea jednoglasnom odlukom sudaca 3:0. Puljanin Čalić je u teškoj kategoriji do 91 kilograma pobijedio prvaka Litve Eugeniusa Tutkusa s 2:1, te ga u drugom kolu čeka brončani s Olimpijskih igara i srebrni sa Svjetskog prvenstva 2011, te europski prvak Azerbajdžanac Teymur Mamadov.

Drugi Mamadov iz Azerbajdžana, Samir, na bodove je zaustavio u prvom kolu našeg Mirsada Ahmetija u bantam kategoriji do 56 kilograma.

Nakon prvog dana Ivan Njegač i Hrvoje Sep saznali su svoje protivnike u 2. kolu. U kategoriji do 64 kg Njegač će boksati sa Francuzem Abdel-Malikom Ladjali koji je lani u prvom kolu Beogradskog pobjednika pobijedio Danijela Vekića. Hrvoje Sep će u poluteškoj boksati sa Bugarinom Radoslavom Pantaleevom.

KAŠTEL ŠUĆURAC

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo hrvatski odbojkaši su u Kaštel Šućurcu izgubili od Slovenije s 1:3 (22, -16, -16, -19). Naši odbojkaši su dobili prvi set, no zatim je njihova igra jako pala, te su doživjeli neugodan poraz koji im ostavlja samo teoretske šanse za plasman na EP, što će se u rujnu održati u Poljskoj i Danskoj. Uzvratna utakmica igra se u subotu u Ljubljani.

ZAGREB/KOELN

Rukometaši poljskog Kielcea, u kojem igra čak pet hrvatskih igrača, osvojili su treće mjesto u Ligi prvaka. Kielce je u dvoboju za treće mjesto završnog turnira u Koelnu slavilo protiv moćnog sastava njemačkog Kiela s 31:30 (19:12). Poljaci su potpuno razbili demoralizirani Kiel u prvom dijelu (19:12), no u završnici su ipak morali spašavati pobjedu nakon što je 25 sekundi prije kraja Venio Losert obranio sedmerac Iliću za izjednačenje. Kod Vive Targi Kielcea najučinkovitiji je bio Srbin Stojković s 8 zgoditaka, Ivan Čupić je postigao šest, a Manuel Štrlek pet zgoditaka, Losert je imao 12 obrana, dok su nastupili i Željko Musa i Denis Buntić, koji je u zadnjoj minuti utakmice zaradio crveni karton. Kod Kiela je najbolji bio Čeh Jicha sa šest zgoditaka.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac objavio je danas uži popis igrača na koje računa za kvalifikacijski susret SP 2014. sa Škotskom 7. lipnja u Zagrebu. Na popisu nema Lovre Kalinića, Marina Tomasova, Tina Jedvaja, Maria Maloče, Matea Pavlovića i Šime Vrsaljka, koji su odradili pripreme u Međugorju, ali su otpali za susret sa Škotskom na Maksimiru. Na popisu su ostali mladi dinamovac Alen Halilović i branič Istre Hrvoje Milić, a dvoboj sa Škotskom propustit će zbog kartona Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Dejan Lovren. Svi igrači koji su bili s reprezentacijom na pripremama u Međugorju, a nisu na ovom popisu, bit će na dispoziciji izborniku Igoru Štimca za slučaj eventualnih ozljeda tijekom ovog tjedna. Izbornik Štimac ih može naknadno pozvati i za prijateljski susret s Portugalom 10. lipnja u Ženevi, za koji će kandidirati i Luka Modrić i Vedran Ćorluka, dok će dio igrača koji su u kadru za Škotsku dobiti poštedu.Reprezentacija se ponovno okuplja tijekom ponedjeljka u hotelu As, dok će se Stipe Pletikosa pridružiti suigračima dan kasnije zbog klupskih obveza s Rostovom.

VRATARI: Dario Krešić (FC Lokomotiv Moskva), Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

BRANIČI: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Hrvoje Milić (NK Istra 1961), Darijo Srna (Šahtar Donjeck); Josip Šimunić (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (PAOK).

VEZNJACI:Ivan Rakitić (Sevilla); Niko Kranjčar (Dynamo Kijev); Mateo Kovačić (Inter); Milan Badelj (Hamburger SV); Arijan Ademi (Dinamo Zagreb); Ognjen Vukojević (Spartak Moskva); Ivo Iličević (Hamburger SV); Alen Halililović (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Vfl Wolfsburg); Jorge Sammir (Dinamo Zagreb).

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Vfl Wolfsburg); Eduardo Da Silva (Šahtar Donjeck), Nikica Jelavić (Everton); Nikola Kalinić (Dnipro).

ZAGREB/LEIBNITZ

Naša najbolja mlada judašica Brigita Matić osvojila je prvo mjesto u natjecanju juniorki na Europskom kupu koje se 1. i 2. lipnja održalo u Austrijskom Leibnitzu. Mlada Splićanka je u finalnoj borbi juniorki u kategoriji do 78 kg pobijedila Ruskinju Valeriju Davidkinu i time potvrdila dominaciju u mlađim kategorijama. Na putu do finala Matić je pobjedila Slovenku Klaru Apotekar, Nizozemku Babette van Aggelen te još jednu Ruskinju Anne Pridanikovu.

Ti rezultati ohrabruju pred nastup na Europskom prvenstvu, koje će se za manje od tri tjedna održati u Estonskom glavnom gradu Tallinnu, i na kojem će Brigita braniti Europsku titulu, koju je u kadetskoj konkurenciji osvojila prošle godine u talijanskom Bariu.

ZAGREB/SEVILLA

Hrvatski četverac na pariće razočarao je u finalu EP u veslanju u Sevilli, osvojivši šesto mjesto, dok je četverac bez kormilara bio četvrti u današnjem finalu. Olimpijski viceprvaci posada četverca na pariće, u sastavu David Šain, Martin Sinković, Valent Sinković i Damir Martin, gotovo cijelu je utrku bila na zadnjem mjestu, pa su ostali bez novog velikog trofeja. Četverac na pariće, uz olimpijsko srebro, u svojoj kolekciji ima zlato sa SP u Novom Zelandu 2010., srebro sa EP u Portugalu 2010., dva puta su bili svjetski prvaci za veslače do 23 godine (2009. i 2010.), te dva puta ukupni pobjednici Svjetskog kupa, 2010. i 2012. godine.

Naslov prvaka pripao je olimpijskim pobjednicima Nijemcima, srebro su uzeli Poljaci, a broncu Talijani.

U finalu utrke četvereca bez kormilara slavila je Nizozemska, ispred Rumunjske i Njemačke, dok je hrvatska posada, u sastavu Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Branko Begović i Marin Begović, zauzela četvrto mjesto. Dvojac bez kormilara, u sastavu Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin, bio je četvrti u B finalu.

U B finalu je nastupila i Marcela Milošević u samcu, zauzevši također četvrto mjesto.

PARIZ

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni ispala je u paru sa srpskom tenisačicom Jelenom Janković nadomak četvrtfinala Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu. Lučić-Baroni i Janković su u u 4. kolu zaustavljene od ruskog para Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina s 7:6 (7:3), 6:4.

MARIBOR/ZAGREB

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh poražena je u finalu ITF turnira u Mariboru od slovenske tenisačice Polone Hercog s 3:6, 6:3, 6:3. Dubrovčanka Konjuh (15) je najbolja juniorka svijeta, a na početku godine je u obje juniorske konkurencije slavila na Australian Openu. U Mariboru je igrala nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede ramena.

PARIZ

Rezultati susreta osmine finala s Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu:

TENISAČICE:

Serena Williams (USA/1) - Roberta Vinci (Ita/15) 6:1, 6:3;

Svetlana Kuznjecova (Rus) - Angelique Kerber (Njem/8) 6:4, 4:6, 6:3

TENISAČI:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) - Viktor Troicki (Srb) 6:3,6:3,6:3

David Ferrer (Špa/4) - Kevin Anderson (JAR/23) 6:3, 6:1, 6:1

Tommy Robredo (Špa/32) -Nicolas Almagro (Špa/11) 6:7(5), 3:6, 6:4, 6:4, 6:4

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙