FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 27. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZADAR

Košarkaši Zadra plasirali su se u finale doigravanja prvenstva Hrvatske nakon što su u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinala u dvorani "Krešimir Ćosić" svladali Cedevitu sa 86-81 (19-20, 20-25, 22-16, 25-20) i tako s omjerom od 2-1 u pobjedama izborili obračun s Cibonom za naslov prvaka.

Kod Zadrana je pet igrača postiglo dvoznamenkast broj poena za petu ovosezonsku pobjedu u sedmom dvoboju protiv favorizirane Cedevite, Goran Vrbanc je ubacio 14, Romeo Travis 13, Toni Prostran i Franko Kaštropil po 12, a Briša Krasić 11 koševa. Kod Cedevite najbolji su bili Lukša Andrić sa 16, te Luka Babić i Miro Bilan sa po 13 ubačaja.Cedevita, koja je u sezonu ušla s velikim ambicijama, tako će ostati bez trofeja. Nakon ranog ispadanja iz Eurolige, tek šestog mjesta u regionalnoj ABA ligi i poraza od Cibone u finalu Kupa, uslijedilo je i ispadanje u polufinalu doigravanja za naslov prvaka.Finalna serija između Cibone i Zadra, koja će se igrati na tri pobjede, započet će u srijedu u KC "Dražen Petrović" u Zagrebu.

ZAGREB

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini A prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s tri pobjede iz tri susreta, te je tako izravno izborila plasman u treći kvalifikacijski krug. U susretu posljednjeg, 3. kola u Odbojkaškom domu "Bojan Stranić" u Zagrebu Hrvatska je svladala Nizozemsku sa 3-0 (25-23, 28-26, 25-20).U prethodna dva dana naši su odbojkaši svladali Azerbejdžan, te Bosnu i Hercegovinu.Hrvatska će kvalifikacije za nastup na SP nastaviti u siječnju sljedeće godine.

ZAGREB/HERCEG NOVI

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini A prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s tri pobjede iz tri susreta, te je tako izravno izborila plasman u treći kvalifikacijski krug. U susretu posljednjeg, 3. kola u Herceg Novom Hrvatska je svladala domaćina Crnu Goru sa 3-1 (25-17, 25-7, 23-25, 25-14).U prethodna dva dana naše su odbojkašice svladale Makedoniju, te Bosnu i Hercegovinu.

Hrvatska će kvalifikacije za nastup na SP nastaviti u siječnju sljedeće godine.

MOSTAR

Pripadnici Specijalne policije u Mostaru morali su u nedjelju uporabiti suzavac, te su uhitili više huligana uoči gradskog nogometnog derbija između Veleža i Zrinjskog koji su policiju prethodno napali kamenjem, razbijali su izloge i uništili jedno policijsko vozilo, izvijestili su iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Skupina od oko 50 pripadnika navijačke skupine Ultrasa, navijača mostarskog Zrinjskog, napala je predvečer pripadnike specijalne policije koji su bili raspoređeni na središnjoj gradskoj prometnici, nekadašnjoj ratnoj crti između Bošnjaka i Hrvata, kako bi spriječili česte međusobne obračune. Nakon što nekolicini navijača nije dopušteno da organizirano odu na utakmicu Velež - Zrinjski, jer se radi o višestrukim prijepstupnicima, na policajce je iz skupine započelo bacanje kamenja i drugih predmeta, razbijeno je više izloga, a kontejneri od smeća su prevrnuti i izgurani na ulice. Policija je kako bi spriječila huligane ispalila suzavac nakon čega su se izgrednici razbježali. No, i nakon toga su nastavili s razbijanjem izloga na obližnjem prodajnom centru Mepas mall. Policija je nakon toga uhitila više, uglavnom osoba mlađe životne dobi, protiv kojih će biti podnesene prijave zbog izazivanja izgreda.U izgredima nitko od policajaca nije zadobio ozljede, a razbijeno je vjetrobransko staklo na policijskome kombiju.

MADRID

U susretu pretposljednjeg kola španjolske Primere Real Sociedad i Real Madrid su odigrali 3:3. Real Madrid je utakmicu odigrao bez Cristiana Ronalda, a Luka Modrić je odigrao cijeli susret za "Kraljevski klub". Pretposljednje kolo nije dalo odgovor tko napušta Primeru, a između Mallorce, Deportiva, Celte i Zaragoze samo će se jedan klub spasiti. U najgorem je položaju Mallorca, koja je danas odigrala 0:0 kod Atletica. Otočani imaju samo 33 boda, a najbolje stoji Deportivo (35), iako je večeras izgubio kdo Malage. Osasuna se spasila pobjedom nad Sevillom (2:1) za koju je Ivan Rakitić odigrao cijeli susret.

Valencia 1 Roberto Soldado 59

Granada CF 0

- - -

Getafe 1 Rafa 49

Rayo Vallecano 2 Alejandro Dominguez 53, Diego Castro 90ag

- - -

Real Betis 4 Ruben Castro 1, Dorlan Pabon 17,71, Jorge Molina 50

Real Zaragoza 0

- - -

Atletico Madrid 0

Real Mallorca 0

- - -

Real Valladolid 0

Celta Vigo 2 Gustavo Cabral 28, Iago Aspas 56pen

- - -

Espanyol 0

Barcelona 2 Alexis Sanchez 14, Pedro 86

- - -

Malaga 3 Javier Saviola 45+1, Julio Baptista 65, Isco 80

Deportivo Coruna 1 Diogo Salomao 75

- - -

Osasuna 2 Francisco Punal 63, Alvaro 79

Sevilla 1 Alvaro Negredo 50

- - -

Athletic Bilbao 0

Levante 1 Juanlu 90+1

- - -

Real Sociedad 3 Xavier Prieto 64pen,90+3, Antoine Griezmann 78

Real Madrid 3 Gonzalo Higuain 6, Jose Callejon 57, Sami Khedira 80

LONDON

Ugledni talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello (67) u razgovoru s hrvatskim novinarima u Londonu pohvalio je napadača Bayerna Maria Mandžukića, predvidio sjajnu budućnost Mateu Kovačiću, naglasio kako je Slaven Bilić odličan trener, te poželio svom bivšem igraču Igoru Tudoru mnogo sreće u trenerskoj karijeri.Capello se pojavio u Londonu kao UniCreditov ambasador Lige prvaka i spremno je odvojio nekoliko trenutaka za trojicu hrvatskih novinara. "Bayern igra totalni nogomet i svi igrači su dobri. Kod Mandžukića mi se sviđa kako se otvara i kreće, uvijek je na pravom mjestu," kazao je Capello, koji od prošle godine vodi reprezentaciju Rusije.Rado je prokomentirao i igre Matea Kovačića, koji je izrastao u vođu milanskog Intera.

"Kovačić ima potrencijal postati jedan od najboljih mladih veznjaka u Europi." Otkako je preuzeo 'zbornaju' Capello prati i igre moskovskog Lokomotiva kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Uživo je gledao pet-šest utakmica, a dva puta se u Moskvi i sastao s Bilićem. Premda je veći dio ruske javnosti prepun kritika na Bilićev rad, Capello misli drugačije."Bilić je odličan stručnjak. Ako želite pobjeđivati morate imati i kvalitetne igrače. Mislim da sam time sve rekao," dodao je Capello.Bivši trener Milana, Real Madrida, Rome, Juventusa i reprezentacije Engleske zna da je njegov bivši igrač Igor Tudor krenuo u trenerske vode. Čestitao mu je na prvom trofeju osvojenom na klupi Hajduka.

"Želim mu sve najbolje u karijeri," poručio je 'don Fabio'.

Capello se s osmijehom na licu prisjetio dviju uvjerljivih pobjeda protiv hrvatske vrste dok je vodio Englesku. Posebice one u Zagrebu kada je 'otkrio' Thea Walcotta."Engleski novinari su mislili da sam lud kada sam ga stavio u momčad, a on vas je uništio. Mislim da su mi utakmice protiv Hrvatske najbolje partije na engleskoj klupi," dodao je Capello, jedini stručnjak koji je na domaćem terenu porazio 'vatrene'.

PARIZ

Nogometaši Troyesa napuštaju Prvu ligu nakon zadnjega kola Francuske lige, te se tako pridružuju Brestu i Nancyu koji su ispali već ranije. Troyes je na gostovanju kod Valenciennesa vodio do 67. minute, a onda primio dva zgoditka i izgubio s 1:2, te tako riješio briga oko ostanka Sochaux, Ajaccio i Evian. U Prvu ligu ulaze Monaco, Guingamp i Nantes. Zadnji francuski putnik u Europsku ligu bit će Nica, koja je slavila kod Ajaccia s 2:0, dok Lille nije uspio pobijediti St Etienne (1:1).

Toulouse 2 Wissam Ben Yedder 5,11

Montpellier HSC 0

- - -

FC Lorient 1 Arnaud Le Lan 84pen

Paris St Germain 3 Zlatan Ibrahimovic 51, Kevin Gameiro 63,65

- - -

Girondins Bordeaux 2 Cheick Tidiane Diabate 5pen,34

Evian Thonon Gaillard FC 1 Yannick Sagbo 45+3pen

- - -

Lille 1 Salomon Kalou 42

St Etienne 1 Romain Hamouma 59

- - -

Olympique Marseille 0

Stade de Reims 0

- - -

Olympique Lyon 2 Lisandro Lopez 23pen, Clement Grenier 69

Stade Rennes 0

- - -

Valenciennes 2 Florian Jarjat 68og, Gregory Pujol 88

ES Troyes AC 1 Benjamin Nivet 12

- - -

Bastia 0

Sochaux 0

- - -

Ajaccio 0

Nice 2 Dario Cvitanich 50, Eric Bautheac 77

- - -

Stade Brest 1 Charlison Benschop 90+1

AS Nancy 2 Sebastien Puygrenier 10,30

NEW YORK

Rezultati doigravanja košarkaške NBA lige (igra se na četiri pobjede):

ISTOK, finale -

Indiana Pacers - Miami Heat 96:114 (David West 21, Roy Hibbert 20 poena/ LeBron James 22, Dwyane Wade 18 koševa)

(Miami vodi 2:1 u pobjedama)

ZAGREB/VARŠAVA

Napadač Borussije Dortmund Robert Lewandowski (24), koji je ove sezone briljirao u njemačkom prvenstvu i Ligi prvaka, karijeru će nastaviti u Bayernu, izjavio je u ponedjeljak njegov menadžer Cezary Kucharski. "Lewandowski će otići u Bayern ovoga ljeta. On to želi jer mu je potreban novi izazov, motivacija i novi trener. Samo je pitanje vremena kada će posao biti okončan, to može biti za tjedan dana ili za tri tjedna", kazao je Kucharski za poljsku tv postaju TVN24.

Lewandowski ima ugovor sa Borussijom do ljeta 2014., a budući da nema namjeru produžiti suradnju njegov odlazak je bio očekivan i samo je bilo pitanje u kojem će klubu završiti, jer ga u svojim redovima žele i Juventus, Manchester United, te Real Madrid.

Tako će nakon Marija Gotzea još jedan ključni igrač Borussije otići u Bayern.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙