FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 30. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD

Na beogradskoj Banjici u petak i subotu održava se završni turnir Lige prvaka u vaterpolu. U petak u polufinalu se sastaju Partizan i Jug CO (17.00 sati), te Crvena zvezda - Barceloneta (20.15 sati), a finale je u subotu. Prema prognozama stručnjaka hrvatski prvak Jug je favorit Final Foura, a s time se slaže i trener Dubrovčana Veselin Đuho. "Nas su novinari proglasili favoritima i stavili nam taj teret na leđa. Znamo svoje kvalitete, ali i snagu srpskog vaterpola. Svi imaju šanse, ali možda su naše za koji postotak veće, ali to treba dokazati u bazenu. Dobro poznajem Partizan koji igra brz i moderan vaterpolo, i morat ćemo dati sve od sebe da bi ga pobijedili", kazao je Đuho na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu.

"Izuzetno mi je drago da je napokon, poslije nekoliko neuspješnih pokušaja, Final Four ipak stigao u Beograd. Vjerujem da će organizacija turnira biti fantastična", dodao je Veselin Đuho. Trener Partizana Vladimir Vujasinović izjavio je da njihove ambicije ne završavaju sudjelovanjem na Final Fouru. "Mi smo ove sezone pomladili momčad i ostvarili ono čemu smo se potajno nadali, plasman na Final Four. No, nećemo stati ovdje, i želimo protiv Juga pružiti najbolju igru u sezoni. Također, nadam se da će sve proći u sportskoj atmosferi", poručio je Vujasinović.

ROSTOV

Hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom u prvom susretu doigravanja za ostanak u Ruskoj ligi u kojoj je njegov Rostov kod kuće slavio protiv drugoligaša SKA Energije s 2:0. Rostov je pogocima Guelora (42) i Kočiša (90) došao do pobjede koja u garantira veliku prednost pred uzvrat 3. lipnja u dalekom Habarovsku. Zbog ovog doigravanja Pletikosa neće nazočiti većem dijelu priprema hrvatske reprezentacije pred kvalifikacijski dvoboj sa Škotima. U drugom dvoboju za ostanak Krilja Sovjetov su u Samari slavile protiv Spartaka iz Nalčika također s 2:0, te su i oni nadomak zadržavanja prvoligaškog statusa.

ZAGREB

Vratar Dinama Ivan Kelava odlazi u redove španjolskog prvoligaša Granadu, potvrđeno je web-stranici GNK Dinama u kojem se vodstvo zagrebačkog kluba zahvaljuje Kelavi na svemu što je tijekom posljednjih napravio za Dinamo. Kelavin odlazak je očekivan nakon što je u srijedu za Dinamo potpisao novi vratar Argentinac Pablo Migliore, aiko na službenoj stranici Granade još nema potvrde prijelaza. Kelava (25) je u šest sezona za Dinamo upisao 156 nastupa, a u ovoj oproštajnoj sezoni oborio je vlastiti rekord u broju minuta bez primljenog pogotka koji sada iznosi 951 minutu. Njegov novi klub Granada osigurala je ostanak u Primeri, a uoči posljednjeg kola nalazi se na 15. mjestu.

BEČ

Nogometaši Paschinga postali su prvi trećeligaš koji je osvojio Austrijski kup nakon što su u finalnom susretu u Beču pobijedili prvaka Austriu Beč s 1:0. Pasching je do naslova došao pogotkom Daniela Sobkova u 47. minuti, a bečka Austria, koja je bila veliki favorit za dvostruku krunu, dokraja nije uspjela niti izjednačiti. Maleni klub iz Gornje Austrije apsolutna je senzacija ovogodišnjeg Kupa jer su do naslova došli preko najjačih - u četvrtfinalu su izbacili bečki Rapid, u polufinalu Red Bull Salzburg, a u finalu svladali prvaka Austriu. Osim osvojenog Kupa, nagrada za momčad za koju nastupaju i dva Hrvata Ivan Kovačec i Davorin Kablar, je i nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu. Pobjednik Austrijskog kupa u samo pet navrata nije bio prvoligaš, a Pasching je prvi trećeligaš kojemu je to uspjelo.

ZAGREB/LONDON

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho potpisao je s Chelseajem četverogodišnji ugovor vrijedan 47 milijuna eura, objavio je u četvrtak tabloid "The Sun" pozivajući se na izvore iz londonskog kluba. Mourinho još mora u subotu odraditi utakmicu posljednjeg prvenstvenog kola između Real Madrida i Osasune, i time će biti okončan njegov trogodišnji rad u Realu. Sljedećeg tjedna trebao bi biti službeno predstavljen kao novi trener Chelseaja, kojeg je uspješno vodio od 2004. do 2007., osvojivši šest trofeja, među kojima su bila dva naslova prvaka Engleske i FA kup.

ZAGREB

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, nakon uspješno odrađenog prvog dijela rehabilitacije u Termama Selce gdje je proveo dva i pol tjedna kod dr. Vlaste Brozičević, danas odlazi na drugi dio rehabilitacije u Daruvarske toplice. Tamo će kod dr. Božidara Egića raditi na daljnjem povećanju gibljivosti koljena i jačanju muskulature, a prema predviđanjima u Daruvarskim toplicama će provesti tri tjedna, izvijestio je Hrvatski skijaški savez.

Ivica Kostelić se dobro osjeća, te je zadovoljan tijekom rehabilitacije. Povratak na snijeg očekuje se sredinom srpnja na švicarskom ledenjaku Zermatt.

Kostelić je 7. svibnja uspješno operiran u klinici u švicarskom Baselu. Tada mu je u artroskopskom zahvatu, koji je trajao nešto duže od jednog sata, obrađen menisk i uklonjeni osteofiti koji su ograničavali kretnje.

BARCELONA

Nakon šest sezona provedenih na Camp Nou francuski nogometaš Eric Abidal (33) na koncu ove sezone napušta redove španjolskog nogometnog velikana Barcelone.Abidal se od Barce oprostio na današnjoj novinarskoj konferenciji poručivši kako će karijeru nastaviti u domovinu.

"Želio sam ostati još jednu sezonu, no u klubu su drugačije razmišljali. Barcelona je poseban klub i nadam se kako ću se jednog dana vratiti ovdje," kazao je Abidal sa suzama u očima.Abidal se prije dva mjeseca vratio na travnjak nakon što je gotovo deset mjeseci pauzirao zbog transplantacije jetre. Francuski branič je u travnju prošle godine obavio transplataciju jetre i bilo je upitno hoće li uopće nastaviti karijeru. Tijekom kolovoza je počeo s lakšim vježbama u teretani, a potom je u listopadu odradio visinske pripreme u Pirinejima. Nakon liječničkog pregleda dobio je dozvolu vratiti se treninzima. Abidal je prve probleme s jetrom imao u ožujku 2011. godine kad mu je dijagnosticiran tumor. Tada je prvi put operiran. Već za šest dana je pušten na kućnu njegu, 20 dana nakon teške operacije počeo je s treninzima, a nakon svega 49 dana oporavka čudesno se vratio na teren. I to u susretu protiv Real Madrida. Te sezone je Barca osvojila Ligu prvaka pobjedom protiv Manchester Uniteda 3:1, a francuski branič je dobio čast prvi podignuti pobjednički pokal. Nažalost, opaka bolest se u ožujku prošle godine vratila i Abidal je morao na transplataciju. Dio jetre mu je donirao prijatelj iz djetinjstva čije ime nije objavljeno."Eric je osvojio srca svih nas u klubu. On je veliki borac i ovo nije naš rastanak. Siguran sam kako će se vratiti. Vrata našeg kluba za njega su uvijek otvorena," kazao je Barcin predsjednik Sandro Rosell. Barcelona je Abidalu ponudila trenersko mjesto u omladinskoj školi, no 33-godišnji Francuz želi još igrati."Želim odigrati još pokoju sezonu, a onda ćemo vidjeti što dalje," dodao je Abidal koji je na Camp Nou stigao 2007. iz Lyona. S Barcelonom je osvojio 15 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka i četiri titule španjolskog prvaka.

OSLO

Dobitnik rekordnog iznosa na Norveškoj lutriji odlučio se na korak koji bi svaki pravi ljubitelj nogometa učinio na njegovu mjestu - kupio je voljenome klubu igrača. Yngvar Borgesen je sretni dobitnik oko 102 milijuna kruna ili oko 13.36 milijuna eura, a kako je veliki navijač norveškog prvoligaša Odd Grenlanda, odlučio je pomoći klubu. Borgesen je priložio oko 328 tisuća eura kako bi najbolji igrač Odda, branič Fredrik Semb Berge, ostao u klubu koji se bori za ostanak u Norveškoj ligi. "Želio sam pomoći klubu kojeg volim i lokalnoj zajednici", kazao je Borgesen, kojemu bi se ovaj poklon ipak mogao isplatiti. Naime, njemu će sada službeno pripasti četvrtina iznosa budućeg prijelaza Semb Bergea, koji je u siječnju postao i norveški reprezentativac.

PARIZ

Rezultati dvoboja 2. kola s Grand Slam turnira Roland-Garros u Parizu:

TENISAČI:

Novak Đoković (SRB/1) - Guido Pella (ARG) 6-2, 6-0, 6-2

Grigor Dimitrov (BUG/26) - Lucas Pouille (FRA) 6-1, 7-6 (7/4), 6-1

Victor Hanescu (RUM) - Dmitrij Tursunov (RUS) 6-4, 6-6 predaja

Philipp Kohlschreiber (NJEM/16) - Lu Yen-Hsun (TAJV) bez borbe

Kei Nishikori (JAP/13)- Grega Žemlja (SLO) 6-1, 5-7, 6-1, 6-4

Fabio Fognini (ITA/27) - Lukás Rosol (ČEŠ) 6-2, 7-6 (7/3), 2-6, 6-1

TENISAČICE:

Viktoria Azarenka (BLR/3) - Annika Beck (NJEM) 6-4, 6-3

Bethanie Mattek-Sands (USA) - Li Na (KINA/6) 5-7, 6-3, 6-2

Paula Ormaechea (ARG) - Jaroslava Švedova (KAZ/27) 6-4, 7-6 (8/6)

Jelena Janković (SRB/18) - Garbine Muguruza (ŠPA) 6-3, 6-0

Samantha Stosur (AUS/9) - Kristina Mladenovic (FRA) 6-4, 6-3

Marina Erakovic (NZL) - Dominika Cibulkova (SLK/16) 6-2, 2-6, 6-4

Sloane Stephens (USA/17) - Vania King (USA) 6-1, 6-3

Jie Zheng (KINA) - Melanie Oudin (USA) 6-3, 6-1

Petra Kvitova (ČEŠ/7) - Peng Shuai (KINA) 6-4, 6-3

Jamie Hampton (USA) - Anna Karolína Schmiedlová (SLK) 7-5, 6-2

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙