FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MADRID

Jose Mourinho na kraju ove sezone definitivno odlazi iz Real Madrida, potvrdio je predsjednik Reala Florentino Perez na izvanrednoj konferenciji za novinare. "Nakon razgovora s Mourinhom suglasili smo se oko sporazumnog raskida ugovora", kazao je Perez. Mourinhu su u Realu po ugovoru ostale još tri godine, no niz loših rezultata i nezadovoljstvo igrača presudili su da Portugalac prijevremeno ode s Bernabeua.Mourinho će odraditi dvije zadnje utakmice Primere protiv Real Sociedada i Osasune, a potom se očekuje njegov povratak u Chelsea.

"Special One" je u Real Madrid došao 2010., osvojivši po jedan naslov prvaka Španjolske i Kup Kralja, ali nije uspio u misiji da Realu donese jubilarni, deseti naslov europskog prvaka. Predsjednik Perez je dodao i kako Real zasad ne pregovara s novim trenerom, iako španjolski mediji tvrde da će Talijan Carlo Ancelotti gotovo sigurno preuzeti "Kraljevski klub".

SPLIT

Josip Paladino od ponedjeljak više nije predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, stoji na web-stranici splitskog kluba.

U priopćenju zamjenice predsjednika Nadzornog odbora Hajduka Branke Ramljak navodi se da Paladino podnosi ostavku "zbog osobnih razloga, a s željom da rad Hajduka ne bude ničim opterećen". Paladinov status člana Nadzornog odbora stavljen je u stanje mirovanja, a sve ostale odluke Nadzornog odbora bit će definirane na sljedećoj sjednici, stoji na web-stranici. Nakon što je prvo bio svjedok u aferi Karlovačka banka , ugledni neurokirurg prof. dr. Josip Paladino u međuvremenu je i sam postao osumnjičenik zbog poslova koje je njegova tvrtka Clarus Primus d.o.o. imala s tom bankom, te sa suosumnjičenima Sandijem Šolom i njegovom majkom Marijom.

MOSKVA

U utakmici 29. kola Ruske lige Anži je u Mahačkali svladao moskovski Lokomotiv s 2:1, a autogol je postigao hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

Momčad Slavena Bilića je bolje otvorila utakmicu i povela u 34. minuti preko Samedova, no u 40. minuti Ćorluka je pogodio vlastitu mrežu. Pobjedu Anžiju, kojom je klub iz Dagestana osvojio treće mjesto, donio je Eto'o u 73. minuti. Darijo Krešić je bio na vratima Lokomotiva, koji je ostao 10. s 40 bodova. Inače, dvoboj u Mahačkali se ipak igrao unatoč današnjem terorističkom napadu auto-bombama u glavnom gradu Dagestana u kojem je život izgubilo najmanje osam osoba.

ZAGREB

Josip Čop dobio je povjerenje većine članova Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, te će i u narednom četverogodišnjem mandatu obnašati dužnost glavnog tajnika HOO-a na kojoj se nalazi od studenoga 2004. godine. Od 17 članova Vijeća, njih 13 je povjerenje dalo Čopu, dok ih je četvero bilo za njegova protukandidata Tomislava Paškvalina.

"Apsolutno sam zadovoljan što ću i u naredne četiri godine biti glavni tajnik HOO-a. Nije me bilo strah protukandidata, jer sam iza sebe imao rezultate. Posljednji olimpijski ciklus bio je najuspješniji od osamostaljena, na OI u Londonu osvojili smo najviše medalja u povijesti, usto smo realizirali i najviše programa za regionalni razvoj sporta, a brinemo se i za trenere i za sportaše nakon završetka njihove karijere", rekao je Čop, te nastavio:"Ako s nekim surađujete osam godina, kao s ja s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom, onda biste znali je li daljnja suradnja moguća ili ne. Da nije, tada se ne bih niti kandidirao".

Po prvi put Čop je imao protukandidata za mjesto glavnog tajnika i to i vidu dvostrukog osvajača zlatnih olimpijskih odličja i sadašnjeg direktora Centra za istraživanje i razvoj sporta pri Zagrebačkom športskom savezu Tomslava Paškvalina koji je imao i podršku Kluba olimpijaca.

"Nije me obeshrabrilo što je moj protukandidat imao podršku Kluba olimpijaca, jer taj klub ne predstavlja želje svih olimpijaca, pogotovo ne onih koji se sada natječu. Ustvari sam i očekivao protukandidata, jer svatko tko zadovoljava uvjete iz javnog natječaja ima se pravo kandidirati".

Čop se osvrnuo i na istupe nekih bivših hrvatskih sportaša koji su svoju podršku Paškvalinu objašnjavali tezom kako "sport treba vratiti sportašima".

"Podsjetit ću da sam ja bio ne samo klupski igrač, već i nogometni reprezentativac i to u vrijeme bivše države kada je konkurencija bila mnogo jača. U zemlji od 26 milijuna stanovnika, ja sam bio sudionik Europskog prvenstva 1984. godine. Bio sam djelatnik u klubu i svom matičnom savezu prije dolaska u HOO, a uz sve to sam i završio ekonomski fakultet. Ako me netko ne smatra sportašem, onda bi se morala promijeniti definicija sportaša".

Jedan od najjačih argumenata Čopovih oponenata bila je najavljena kategorizacija sportova.

"Mi ne dijelimo sportove na velike i male. Radimo na radnoj verziji kategorizacije, ali kako će izgledati konačni prijedlog nemoguće je predvidjeti. Može biti i potpuno različit od prijedloga radne skupine".

ZAGREB

Kanadski vratar hrvatskih korijena Mark Dekanich novo je pojačanje KHL Medveščaka za sezonu 2013./2014. koju će po prvi put u svojoj povijesti odigrati u najjačoj izvanameričkoj hokejaškoj ligi na svijetu, KHL-u."Mark je jako kvalitetan vratar koji ujedno ima i hrvatske korijene. Iza sebe ima tri top sezone u AHL-u tijekom kojih je njegova igra bila konzistentna. Sezone 2011./2012. s leda ga je udaljila ozljeda. Ali unatoč dugom oporavku, krajem 2012./2013. počeo se vraćati na razinu na kojoj je bio prije ozljede i od njega očekujemo da bude osoba oko koje ćemo graditi našu momčad. Mark je jako sretan što mu se pružila prilika da zaigra u Zagrebu i za Medveščak", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Mark Dekanich je rođen 1986. u Sjevernom Vancouveru. Juniorski staž odradio je u BCHL-u (Hokejska liga Britanske Kolumbije) igrajući za Coquitlam Express, a posljednje sezone, 2003./2004., u 30 odigranih utakmica ostvario je 90,9 posto obrana.

PARIZ

Kineski stolnotenisač Zhang Jike obranio je naslov svjetskog prvaka nakon što je u finalu u Parizu pobijedio sunarodnjaka Wang Haoa s 4:2 (7,8,-6,12,-5,7). Zhang i Hao su bili i u finalu Olimpijskih igara u Londonu, a tada je također slavio Zhang koji se potvrdio kao vladar svjetskog stolnog tenisa. On ima dva uzastopna svjetska zlata i naslov olimpijskog pobjednika, što nijednom igraču nije uspjelo otkad je stolni tenis postao olimpijski sport 1988. Kinezi vladaju muškim stolnim tenisom, a jedini koji im je uzeo naslov u ovom tisućljeću je Austrijanac Werner Schlager, koji je 2003. napravio senzaciju postavši svjetskim prvakom.

Kinesko finale igralo se i kod ženskih parova, a Guo Yue/Li Xiaoxia su uzele zlato pobijedivši kombinaciju Ding Ning/Liu Shiwen s 4:1 (-5,5,7,5,7).

ZUERICH

Talijan Nicola Rizzoli izabran je za glavnog suca finalne utakmice Lige prvaka između Borussie Dortmund i minhenskog Bayerna koja se u subotu igra na Wembleyu.UEFA je u ponedjeljak potvrdila da je 41-godišnji Rizzoli, koji je 2010. sudio finale Europske lige i bio sudac na europskom prvenstvu

2012, izabran za glavnog suca finalne utakmice Lige prvaka.Pomoćni treneri će biti njegovi sunarodnjaci Renato Faverani i Andrea Stefani, dok će četvrti sudac biti Slovenac Damir Skomina.

BERN

Nogometaši Grasshoppersa osvojili su Švicarski kup nakon što su u finalu u Bernu boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Basel s 4:3. U regularnom dijelu bilo je 1:1, Basel je poveo preko Steinhofera (71), a za Grasshoppers je izjednačio Hajrović (75). Momčadi iz Zuericha to je 18. osvojeni naslov u Kupu, ali prvi nakon 1994.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙