FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 4. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

NEW YORK

Šeste utakmice 1. kola NBA doigravanja izlučile su pobjednike, a u konferencijska polufinala prošli su New York, Indiana, Oklahoma City i Memphis. Oni su se pridružili Miamiu, San Antoniu i Golden State, a osmog sudionika dat će sedmi susret Brooklyn Netsa i Chicago Bullsa. Sinoć su u tri od četiri utakmice slavili gosti, a jedini uspješni domaćin bio je Memphis koji je s 118:105 slavio protiv Clippersa. Grizzliesi su se "osvtili" Clippersima, koji su ih lani u 1. kolu playoffa izbacili u sedmoj utakmici, a Memphis je nakon zaostatka od 0:2, dobio četiri preostale utakmice. Zasluge za prolaz idu Zachu Randolphu i Mikeu Conleyu, koji su s po 23 koša predvodili domaćine, dok su kod gostiju briljirali Chris Paul (28) i Matt Barnes (30). Gosti iz Kalifornije su igrali vrlo grubo, pa su Grizzliesi već u prvoj četvrtini imali čak 20 slobodnih bacanja, a ukupno 30 samo u prvom poluvremenu. Memphis u polufinalu ide na Oklahoma City, koji su s 103:94 pobijedili u Houstonu i opravdali naslov najbolje momčadi Zapada. Domaćini nisu uspjeli pronaći način kako zaustaviti Kevina Duranta (27) i Kevina Martina (25), a odluka je pala u zadnjoj četvrtini u kojoj su Thunder serijom 19:5 došli do neuhvatljive prednosti. Houston su predvodili James Harden (26) i Chandler Parsons (25).

U NBA klasiku u Bostonu kao pobjednici su izašli New York Knicksi (88:80), koji su po prvi puta nakon 2000.godine prošli kolo u doigravanju. Gosti su vodili cijelu utakmicu, a nakon vodstva od čak 26 razlike devet i pol minuta prije kraja, činilo se da će lako do pobjede. Celticsi su pokušali nemoguće, napravili su seriju od čak 20:0, no do konačnog preokreta nisu mogli. Carmelo Anthony (21) je bio prvo ime, uz dobru igru Imana Shumperta (17) i Pabla Prigioni (14), dok su Boston predvodili Jeff Green (21) i Kevin Garnett (15).

New York će u polufinalu na Indiana Pacerse, koji szu pobjedom kod Atlanta Hawksa (81:73) okončali seriju s 4:2. David West i George Hill su s po 21 poenom bili najbolji kod gostiju, a Indiana je prekinula i niz od čak 13 uzastopnih poraza u Atlanti. Al Horford (15) i Jeff Teague (14) dali su ip0ak premalo za Hawkse, koji su utakmicu izgubili u trećoj četvrtini, kada su zaostajali 17 koševa.

ZAPREŠIĆ

U utakmici 30. kola Prve HNL Inter iz Zaprešića je svladao Zagreb sa 2-0 (0-0).Strijelci: 1-0 Mlinar (57), 2-0 Budimir (76-11m).Pred 800 gledatelja na stadionu ŠRC Zaprešić sudio je Ljubičić iz Osijeka.

ZAGREB

U utakmici 30. kola Prve HNL Lokomotiva je na stadionu u Maksimiru pobijedila Osijek sa 1-0 (0-0).Strijelac: 1-0 Antolić (70).

Pred 200 gledatelja sudio je Matoc iz Zaprešića.

ZAGREB

Pobjedom od 15-8 (5-3, 2-3, 4-2, 4-0) nad splitskim Mornar BS vaterpolisti Mladosti poveli su sa 1:0 u doigravanju za plasman na treće mjesto u prvenstvu Hrvatske. Golove za Mladost dali su: Vukičević četiri, Radu i Martinić po tri, Miloš dva, te I. Milaković, K. Milanović i Bukić po jedan, dok su strijelci za Mornar BS bili: Kragić, Lozina i Ban po dva, te Čagalj i Matutinović po jedan.

Uzvratna utakmica igrat će se u srijedu, 8. svibnja u Splitu, a u slučaju pobjede Mornara BS treći susret bi se igrao u subotu 11. svibnja na bazenu uz Savu. Treće mjesto u PH osvojit će ona momčad koja prva ostvari dvije pobjede, a Mladost ima prednost domaćeg terena u prvoj i eventualno trećoj utakmici jer je imala bolji plasman u Jadranskoj ligi.

MOENCHENGLADBACH

U prvoj utakmici 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva Schalke 04 je kao gost svladao Borussiju iz Moenchengladbacha sa 1-0 (0-0).

Jedini gol na utakmici postigao je Julian Draxler u 82. minuti.Ovom pobjedom Schalke se učvrstio na četvrtom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka sa 52 boda, šest više od petog Eintrachta iz Frankfurta, te sedam od šestog Freiburga, dok je Borussia ostala sedma sa 44 boda.Bayern je još ranije osigurao naslov sa 20 bodova više od druge Borussije iz Dortmunda.

SAINT-ETIENNE

U prvoj utakmici 35. kola francuskog nogometnog prvenstva Saint-Etienne i Bordeaux su igrali 0-0. Saint-Etienne je ostao četvrti na ljestvici sa 59 bodova, jednim manje od drugog Lyona, te pet od drugog Marseillea, dok je Bordeaux osmi sa 49 bodova.

Na vrhu je Paris SG sa 73 boda.

STOCKHOLM

Domaćini ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva elitne skupine u hokeju na ledu, Finska i Švedska, nisu na najbolji način otvorili natjecanje. Finska je u Helsinkiju tek nakon produžetka svladala Njemačku sa 4-3 (1-0, 1-1, 1-2; 1-0), dok je Švedska u Stockholmu izgubila od Švicarske sa 2-3 (0-0, 1-2, 1-1).Ranije u petak Slovačka je u prvom dvoboju skupine H koja se igra u Helsinkiju svladala Francusku sa 6-2 (1-0, 2-0, 3-2), dok je Češka u utakmici skupine S u Stockholmu sa 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) bila bolja od Bjelorusije.

VIGO

U prvom susretu 34. kola španjolskog nogometnog prvenstva Celta iz Viga i Athletic iz Bilbaoa su igrali 1-1 (0-1).Poveli su gosti preko De Marcosa (43), a izjednačio je Aspas (84).Athletic je ostao 14. na ljestvici sa 38 bodova, dok je Celta 18. sa 31.

Vodi Barcelona sa 85 bodova, 11 više od drugog Reala iz Madrida.

NEW YORK

Rezultati odigravanja NHL lige (igra se na četiri pobjede):

ISTOK

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:4

(omjer 1:1)

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3:1

(omjer 1:1)

ZAPAD

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5:2

(Chicago vodi 2:0)

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 2:3

(San Jose vodi 2:0)

NEW YORK

Košarkaš Miami Heata LeBron James opet će biti proglašen za najboljeg igrača NBA lige (MVP), a to će mu biti četvrti put u zadnjih pet godina. Vijest je i prije službene obavijesti u nedjelju objavio TV-kanal ESPN.

James će s četvrtom MVP titulom ući u savim ekskluzivni klub igrača koji su četiri i više puta bili najbolji, a to su Michael Jordan, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar i Bill Russell. Lani je James s Miamiem osvojio svoj prvi NBA naslov, a u ovoj sezoni njegova momčad je već ušla u konferencijsko polufinale. Ovosezonski Jamesov učinak je 26.8 koševa, osam skokova i 7.3 asistencije, pa nije ni čudo što je najsvestraniji košarkaš svijeta.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙