FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 28. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

MEĐUGORJE

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac izjavio je u ponedjeljak navečer na konferenciji za novinare u Međugorju da će prvi dio šestodnevnih priprema u ovome poznatom marijanskom središtu za kvalifikacijski susret sa Škotskom proteći u laganijem tempu jer su igrači pred završetkom sezone, te je izrazio žaljenje zbog odluke UEFA-e da se ne odigra prijateljski susret s mostarskim Zrinjskim koji bi mu odagnao određene dvojbe za početni sastav. Štimac je umjesto nogometnog susreta najavio održavanje otvorenog treninga u Širokome Brijegu kojemu će moći nazočiti navijači "vatrenih" u Hercegovini te se družiti sa igračima. "Naš program priprema za Škotsku bit će vrlo ležeran ovih šest dana u Međugorju. Imamo sve uvjete koje naša reprezentacija treba imati tijekom priprema i to ćemo iskoristiti. Stoga nam je želja regenerirati igrače, pa će koncept rada biti opuštanje zajedno sa trenažnim radom i procesom pripreme za Škotsku”, rekao je Štimac na konferenciji pred velikim brojem okupljenih novinara koji prate pripreme koje su započele danas.

U Međugorju neće biti dosta standardnih reprezentativaca počevši od Srne, Modrića, Mandžukića, dok će se Olić, Vukojević i Eduardo priključiti sastavu u srijedu. "Veliki nam je problem termin. On je uistinu nezgodan. Neki igrači su klupsku sezonu završili 15., neki 26. svibnja, a zadnja grupa završit će 2. lipnja. Sigurno da je teško svim izbornicima, ne samo meni, pripremati ekipe za utakmice koje nekima život znače. Ali, ne možemo birati", istaknuo je hrvatski izbornik koji vjeruje da će boravak u ovome mjestu i pripreme biti pun pogodak.

Izrazio je žaljenje i nezadovoljstvo što se neće odigrati prijateljski susret s prvoligašom Zrinjskim u Mostaru što je u dopisu zatražila UEFA.

"Mislio sam da nogomet spaja ljude i širi ljubav, ali izgleda da nije tako. Ne znam zašto i tko je kriv. Nadam se da će se u što skorije vrijeme gostovanje dogoditi", rekao je Štimac navodeći da se preporuka UEFA-e mora poštovati. Dodao je da je na toj utakmici htio isprobati određene kombinacije i razriješiti dvojbe, no da će to pokušati utvrditi tijekom priprema.

ZAGREB

Hrvatski nogometni prvak Dinamo angažirao je 25-godišnjeg Alžirca El Arbija Hillela Soudanija, dosadašnjeg napadača portugalske Vitorije iz Guimaraesa, objavio je Dinamo na svojoj internetskoj stranici (www.gnkdinamo.hr).Soudani je u jedinoj sezoni provedenoj u Vitoriji odigrao 20 utakmica i postigao devet golova, a prije dvije godine je bio i prvak Alžira, te najbolji strijelac lige. Za alžirsku reprezentaciju postigao je sedam golova u 13 nastupa, od čega je čak šest zabio u službenim utakmicama.

"Vjerujemo da smo dobili kvalitetnog igrača. O tome svjedoče i brojne pohvale na njegov račun od strane struke i vjerujemo da će svoju kvalitetu potvrditi i u Dinamu", izjavio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.Već u utorak Soudani odlazi iz Zagreba na okupljanje alžirske reprezentacije koju vodi Vahid Halilhodžić, bivši trener Dinama.

NAPULJ

Španjolski nogometni stručnjak Rafael Benitez od ponedjeljka je i službeno novi trener talijanskog doprvaka Napolija, objavio je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis."Rafa Benitez novi je trener Napolija", napisao je De Laurentiis na svom twitteru.

Benitez je u karijeri vodio Valenciju, Liverpool, Inter i Chelsea s kojim je ove sezone osvojio Europsku ligu, a na klupi Napolija zamijenit će Waltera Mazzarrija koji je odlučio napustiti Napulj nakon četiri uspješne sezone, te nastaviti karijeru u Interu iz Milana.

Tijekom svog prvog boravka u Italiji, na klupi Intera u sezoni 2010/11. Benitez nije imao uspjeha, te je dobio otkaz prije Božića jer je Inter, koji je sezonu prije osvojio Ligu prvaka, te talijansko prvenstvo i Kup, bio tek šesti na ljestvici Serie A.

Mnogo više uspjeha imao je u Španjolskoj i Engleskoj gdje je s Valencijom osvojio dva naslova prvaka, te Kup UEFA, dok je s Liverpoolom bio prvak Europe 2005., te finalist Lige prvaka 2007.Napoli je u svojoj povijesti samo dva puta osvajao naslov prvaka Italije, oba puta s Diegom Maradonom u momčadi (1987, 1990), a Mazzari je nakon osvajanja drugog mjesta ove sezone izjavio kako je postigao maksimum s tim klubom. Predsjednik De Laurentiis se ne slaže s tom ocjenom, pa će Benitez imati težak zadatak ispuniti predsjednikova i očekivanja navijača, te svrgnuti Juventus s trona kojega suvereno drži u posljednje dvije godine.

KAISERSLAUTERN

Nogometaši Hoffenheima zadržali su status njemačkog prvoligaša i za sljedeću sezonu nakon što su i u drugoj kvalifikacijskoj utakmici za ostanak svladali Kaiserslautern, ovoga puta kao gosti sa 2-1 (1-0). Kako su i u prvoj utakmici prije četiri dana bili uspješniji, sa 3-1 na svom travnjaku, igrači Hoffenheima slavili su s ukupnih 5-2.Gosti su poveli golom Davida Abrahama (44), nadu domaćima nakratko je vratio Alexander Baumjohann (65), ali potvrdu ostanka Hoffenheimu je donio Jannik Vestergaard (74).Hoffenheim je ove sezone natjecanje u prvoj ligi okončao na 16. mjestu, dok je Kaiserslautern bio treći u drugoj ligi, a prema pravilima Bundeslige, te se dvije momčadi sastaju u kvalifikacijama za posljednje, 18. mjesto u društvu najboljih u sljedećoj sezoni sezoni.

Hoffenheim je prvi put ušao u prvu ligu 2008. godine, te će sljedeće sezone šesti put zaredom igrati u prvoj ligi.

Kaiserslautern je četverostruki njemački prvak, iz društva je najboljih ispao prošle godine kada je zauzeo posljednje mjesto u prvoj ligi, a ove sezone mu nije uspjelo u nakani da se ekspresno vrati.Iz prve njemačke lige tako su ispali samo Greuther Fuerth i Fortuna iz Duesseldorfa, dok su novi prvoligaši Hertha iz Berlina i Eintracht iz Braunschweiga.

BUENOS AIRES

Nogometni vratar argentinskog prvoligaša San Lorenza Pablo Migliore (31) trebao bi potpisati za zagrebački Dinamo, objavila je novinska agencija Reuters. Migliore, koji je raskinuo ugovor sa San Lorenzom, izjavio je u ponedjeljak da se raduje novom početku u inozemstvu. "Dinamo će igrati u pretkolu Lige prvaka, a budući da sam dobio priliku otići u inozemstvo želim to iskoristiti", kazao je Migliore prije puta u Hrvatsku. Uz argentinskog vratara je vezana i jedna neugodna činjenica. On je uhićen 31. ožujka te je proveo 40 dana u zatvoru zbog ometanja istrage jednog slučaja ubojstva. Sumnjičilo ga se da je pomogao u skrivanju jednog od vođa navijača Boca Juniorsa koji je tražen zbog toga što je navodno na smrt pretukao muškarca 2011. godine, navodi Reuters. "Danas sam bio kod suca da bi sredili posljednju dokumentaciju vezanu uz ovaj slučaj, a vrijeme će pokazati da li će biti nužan moj povratak", izjavio je u ponedjeljak Migliore.

On je tijekom karijere branio za argentinske klubove Huracan, Boca Juniors, Racing Club, a od 2009. je bio u San Lorenzu.

NEW YORK

Košarkaši San Antonio Spursa igrat će u velikom NBA finalu nakon što su u gostima dobili Memphis Grizzliese 93:86 i zaključili finalnu seriju Zapada s 4:0 u pobjedama. Najzaslužniji čovjek za pobjedu u gradu Elvisa Presleya bio je Francuz Tony Parker s 37 poena i šest dodavanja, a pogodio je čak 15 od 21 šuta iz igre. Veteran Tim Duncan je imao 15 koševa i 8 skokova, a mladi Kawhi Leonard 11 poena za Spurse. Iako su se igrači Memphisa jako trudili da zabilježe barem jednu pobjedu, nisu imali dovoljno raspoloženih igrača, a najbolji je bio pričuva Quincy Pondexter s 22 poena.

San Antonio je najiskusnija momčad lige, Tim Duncan ima četiri, a Manu Ginobili i Parker po tri naslova, a Spursi u zadnjih 14 godina svaki puta kada ulaze u finale osvajaju naslov. San Antonio ih ukupno ima četiri, a protivnik u finalu bit će im Indiana Pacersi ili Miami Heat, koji vodi u polufinalnoj seriji s 2:1. "Lijep je osjećaj opet biti u finalu, pogotovu ako ste stari poput nas. Lani sam obećao Timu Duncanu da ćemo igrati finale, pa bi svi dobili priliku otići s naslovom u mirovinu", kazao je igrač utakmice Parker.

Memphis je igrao svoje prvo konferencijsko finale.

PARIZ

Ukrajinski tenisač Sergij Stahovski izmislio je novu "modu" na Grand Slam turniru Roland Garros u Parizu nakon što je svojim mobitelom snimio sporni trag loptice i postavio ga na društvene mreže. Stahovski je u dvoboju 1. kola Garrosa s Francuzem Richardom Gasquetom, kojeg je izgubio u tri seta, ušao u raspravu s glavnim sucem oko jedne sporne lopte. Ukrajinac je tvrdio da je dobra, sudac da nije, da bi naposljetku tenisač iz svoje torbe uzeo mobitel i snimio trag. Snimku je objavio na svom "tweetu" i na njemu se ipak vidi da je lopta dobra. Stahovski je tako pokrenuo potpuno novi način protestiranja protiv sudačkih odluka, iako je zbog svojeg čina zaradio opomenu od suca zbog korištenja mobitela.

DETROIT

Rezultati doigravanja hokejaške NHL lige (igra se na četiri pobjede):

ZAPAD, polufinale -

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 3-4

(Rezultat u pobjedama je poravnat na 3-3)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙