FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Zagreb i Rijeka bit će u srpnju 2016. godine domaćini i organizatori Europskih sveučilišnih igara na kojima će nastupiti oko 4000 studenata sportaša sa više od 200 europskih sveučilišta. "Prvo je zadovoljstvo biti hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta nako što je danas u Ljubljani na zasjedanju Izvršnog odbora EUSE (Europske sveučilišne sportske asocijacije) donesena odluka da Rijeka i Zagreb 2016. godine zajednički organiziraju studentske sportske igre", kazao je na konferenciji za medije ministar Željko Jovanović i pritom izrazio uvjerenje da će "ZAGRI" polučiti veći uspjeh od onoga kakav je prije 29 godina ostvario "ZAGI" na Univerzijadi 1987. godine u Zagrebu. Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja kazao je da će Igre uspjeti onoliko koliko u njih uložimo. "Igre će se vjerovatno održati od 12. do 25. srpnja u 12 sportova i samo u tim sportovima će nastupiti više od 4000 sportaša, ali mi ćemo broj sportova nastojati proširiti na 21 do 22, među kojima će biti i dva sporta za osobe s invaliditetom, pa bi se broj sudionika mogao biti i 8.000", rekao je Čustonja naglašavajući da je na Univerzijadi 1987. bilo 3.600 studenta sportaša. Igre bi se 12. srpnja otvorile u Zagrebu, dok bi svečano zatvaranje bilo istodobno 25. srpnja organizirano u Zagrebu i Rijeci.

SEVILLA

Hrvatski četverac na pariće i četverac bez kormilara izborili su plasman u finale Europskog prvenstva u veslanju koje se održava u Sevilli.Hrvatski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Valent Sinković i Damir Martin, osvojio je prvo mjesto u svojoj polufinalnoj skupini. Olimpijski doprvaci su nakon prvih 500 metara bili na trećem mjestu, no potom su povećali broj zaveslaja i na polovici staze se probili na drugu poziciju iza Estonaca. U idućih 500 metara hrvatski veslači su preuzeli vodstvo i potom mirno sačuvali prvu poziciju. Na drugo mjesto se sjajnim finišom probila Ukrajina, dok je u finale ušla kao treća Italija. Veći dio utrke vodeći Estonci pali na četvrto mjesto. U drugoj polufinalnoj skupini plasman u finale izborili su Njemačka, Poljska i Švicarska. Plasman u finale izborio je i četverac bez kormilara u sastavu Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Branko Begović i Marin Begović. Oni su u današnjem repesažu osvojili drugo mjesto u svojoj skupini, a u finale su vodile prve dvije pozicije. Hrvatska posada je bila bolja od srpskog četverca na trećem mjestu za svega 40 stotinki sekunde. Prvo mjesto osvojili su Nijemci.Dvojac bez kormilara, u sastavu Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin osvojio je četvrto mjesto u repesažu i nije uspio izboriti plasman u A finale.

Bez finala je ostala i Marcela Milošević u samcu koja je u svojoj polufinalnoj skupini osvojila peto mjesto, a u finale su vodile prve tri pozicije.

ZAGREB/KOELN

U finalu završnog turnira Lige prvaka u Koelnu igrat će rukometaši Barcelone i HSV Hamburga. U polufinalu je Barcelona pred 19.000 gledatelja pobijedila poljski Kielce sa 28:23 (13:10), a HSV Hamburg je svladao Kiel sa 39:33 (19-16). Najbolji igrač HSV Hamburga bio je Domagoj Duvnjak sa 11 pogodaka. Igor Vori zabio je 5, a Blaženko Lacković 1 gol. Momčad Kiela predvodili su Marko Vujin sa 9, te Filip Jicha sa 7 golova. Za pobjedu Barcelone najzaslužniji je bio Bjelorus Sergej Rutenka sa osam golova. U momčadi Kielca, za koje igra pet hrvatskih rukometaša uljučujući i vratara Loserta, najefikasniji je bio Manuel Štrlek sa 4 pogotka. Denis Buntić, Željko Musa i Ivan Čupić postigli su po dva gola.

Finale je u nedjelju u 18.00 sati.

MOSTAR

Nogometaši hrvatske reprezentacije odradili su u subotu otvoreni trening u Širokom Brijegu pred 4.000 gledatelja, te su time završili prvi dio priprema za kvalifikacijski susret za SP 2014. protiv Škotske. Svaki potez "vatrenih" publika je bučno pozdravljala pljeskom i navijanjem. Čak su i potezi Sammira i glasni povici izbornika Igora Štimca nailazili na glasno odobravanje publike, među kojima je najveći broj imao hrvatske dresove i zastave. Hrvatski stoper Joe Šimunić izjavio je za medije da ga je oduševila atmosfera na stadionu Pecara, te da se još jednom potvrdilo gostoprimstvo ljudi u Hercegovini. Dodao je kako to daje dodatnu snagu pred nastupajuće susrete nogometne reprezentacije.

Hrvatski nogometaši će se nakon večere u Širokome Brijegu uputiti u Split, a nakon toga u Zagreb gdje će nastaviti drugi dio priprema.

MADRID

Nogometaši Real madrida oprostili su se od svojih navijača pobjedom na Bernabeu nad Osasunom 4:2, a za trenera Reala Jose Mourinho bila je to i posljednja utakmica na klupi "Kraljevskog kluba" jer će sljedeće sezone voditi Chelsea.

U ekshibicijskoj utakmici Real je nakon prvog dijela vodio s 2:0 pogocima Gonzala Higuaina (35) i Mickaela Essiena (38), da bi u drugom dijelu Osasuna izjednačila preko Roberta Torresa (52) i Alvara (63). Mourinho se ipak od Reala oprostio pobjedom zahvaljujući pogocima Karima Benzeme (69) i Josea Callejona (87). Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, a u 74. minuti je promašio veliku priliku za zgoditak. Real je prvenstvo završio s 85 bodova, 26 pobjeda, sedam remija i pet poraza, postigli su 103, a primili 42 zgoditka.

MOSKVA

Nogometaši moskovskog CSKA osvojili su Ruski kup nakon što su u finalu u Groznom boljim izvođenjem jedanaesteraca slavili protiv Anžija iz Mahačkale s 4:3. Nakon regularnog dijela bilo je 1:1, CSKA je poveo pogotkom Nigerijca Ahmeda Muse (8), a za Anži je izjednačio Francuz Lassana Diarra (74). CSKA je tako došao do sedmog kupa, a ove sezone ima i dvostruku krunu jer su osvojili i prvenstvo.

PARIZ

Rezultati susreta Roland Garrosa:

TENISAČI 3. kolo:

Rafael Nadal (Špa/3) - Fabio Fognini (Ita/27) 7:6 (5), 6:4, 6:4;

Kei Nišikori (Jap/13) - Benoit Paire (Fra/24) 6:3, 6:7 (3), 6:4, 6:1;

Richard Gasquet (Fra/7) - Nikolaj Davidenko (Rus) 6:4, 6:4, 6:3;

Mihail Južni (Rus/29) - Janko Tipsarević (Srb/8) 6:4, 6:4, 6:3;

TENISAČI, 3. kolo:

Marija Šarapova (Rus/2) - Zheng Jie (Kina) 6:1, 7:5;

Sloane Stephens (USA/17) - Marina Eraković (Nzl) 6:4, 6:7 (5), 6:3;

Viktorija Azarenka (Blr/3) - Alize Cornet (Fra/31) 4:6, 6:3, 6:1;

Francesca Schiavone (Ita) - Marion Bartoli (Fra/13) 6:2, 6:1;

Bethanie Mattek-Sands (USA) - Paula Ormaechea (Arg) 4:6, 6:1, 6:3;

Marija Kirilenko (Rus/12) - Stefanie Vögele (Švi) 7:6 (3), 7:5;

Jamie Hampton (USA) - Petra Kvitova (Češ/7) 6:1, 7:6 (7).

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙