FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 9. travnja 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZADAR - U Petrčanima pored danas se nastavlja dvodnevni Brown forum, gospodarski skup koji je ove godine okupio 200-tinjak poduzetnika, ulagača i predstavnika investicijskih fondova iz jugoistočne Europe i SAD-a. Organizatori Foruma su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo gospodarstva, Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca, a tema foruma je "Poduzetništvo i rizični kapital - produbljivanje veza između američkih tvrtki i poduzetnika jugoistočne Europe". "Američki investitori osjećaju se dobrodošli u Hrvatsku", rekao je jučer na otvorenju foruma američki veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten. Naglasio je kako će sljedećih 18 mjeseci nakon ulaska Hrvatske u EU biti važno razdoblje za privlačenje investitora te ga Hrvatska mora dobro iskoristiti. Krishna Kolluri, predstavnik jednog od najvećih američkih investicijskih fondova upozorio je kako najvažniji resurs zemalja nisu nacionalna bogatstva već ljudski potencijali odnosno obrazovanje. Hrvatska i zemlje u regiji tu su u prednosti. Trideset posto hrvatskih građana ima više obrazovanje, a kroz povijest smo vidjeli da zemlje koje uspiju iskoristiti te ljudske uspijevaju ostvariti rast gospodarstva, dodao je. Glavna poruka američkih i hrvatskih političara jest da Hrvatska nakon predviđenog ulaska u EU u srpnju ove godine ima idealnu priliku učvrstiti se na geografsko-gospodarskoj karti regije. Sudionici foruma razmatrat će kako financijske i administrativne potpore poduzetništvu mogu pridonijeti gospodarskom rastu u regiji, a kroz četiri panel diskusije raspravljat će o ulozi poduzetnika u gospodarskom rastu, podršci javnog sektora poduzetnicima, privlačenju investicija u dobre projekte te izgradnji nove generacije poduzetnika.

ZAGREB - Na današnjoj sjednici saborskog Odbora za financije i proračun bit će, uz ostalo, riječi o prijedlogu izmjena i dopuna državnog proračuna za 2013. godinu, kojim se prihodi proračuna smanjuju za 253,9 milijuna kuna, na ukupno 113,4 milijarde kuna, a rashodi se smanjuju za 874 milijuna kuna, na 123,6 milijardi kuna. Razlog izmjena je korekcija gospodarskog rasta u ovoj godini s 1,8 posto na 0,7 posto za 2013. Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav će, uz ostalo, razmotriti prijedlog Državnog ureda za reviziju da SDP, te nezavisni zastupnici Vladimir Bilek i Furio Radin izgube na tri mjeseca pravo na redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna jer u zakonskom roku nisu objavili godišnje financijsko izvješće na svojim web stranicama.

BRDO KOD KRANJA - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić bit će danas nazočna sastanku Vijeća ministara kulture Jugoistočne Europe na Brdu kod Kranja. Cilj sastanka je reafirmacija Vijeća ministara Jugoistočne Europe kao ključne regionalne platforme na području kulture i kulturne baštine. Očekuje se da će Vijeće ministara podržati i prihvaćanje nacionalnih strateških dokumenata na području obrazovanja u kulturi i umjetnosti sukladno međunarodnim standardima i najboljim praksama, kao i njihovu sustavnu i intersektorsku implementaciju.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙