FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 13. travnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - U međunarodnoj policijskoj akciji razbijanja regionalnog narko lanca privedena je 51 osoba osumnjičena za udruživanje i krijumčarenje opojne droge, izvijestili su danas na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije u Zagrebu predstavnici policija Hrvatske i Republike Srpske. U Hrvatskoj je uhićeno 10 hrvatskih državljana i jedna hrvatska državljanka, te dvoje državljana Srbije, dok je jedan hrvatski državljanin u bijegu. USKOK je pokrenuo istragu protiv 15 osumnjičenih, od kojih su tri osobe od ranije u istražnom zatvoru. Akcija uhićenja i pretraživanja odigrala se u četiri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Uhićeni u Hrvatskoj prijepodne su bili na ispitivanju u USKOK-u. "Istražna sutkinja je u cijelosti prihvatila prijedlog USKOK-a i protiv 12 privedenih određen je istražni zatvor", rekao je zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić. Osumnjičenici su uhićeni na području Dubrovnika, Zagreba i Splita. Uhićeni su i organizatori kriminalne skupine - jedan na području Sarajeva, a drugi jučer u Dubrovniku. Akcija kodnog naziva Gladius rezultirala je zapljenom 376 kg marihuane i 523 grama heroina, a uz drogu u prostorima osumnjičenih pronađeni su pištolji, plastični eksploziv, ručne bombe i samostreli. U Hrvatskoj je zaplijenjeno 17,4 kg marihuane i 523 grama heroina. Ukupna vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko tržištu kreće se oko 5,5 milijuna kuna.

ZAGREB - Prvi dan izbora hrvatskih zastupnika u Europski parlament, koji se danas provode na biračkim mjestima u inozemstvu, prolazi bez dojava GONG-u o nepravilnostima. Istodobno, sudeći prema malobrojnim pozivima građana u GONG, u Hrvatskoj se poštuje izborna šutnja koja će trajati do nedjelje u 19 sati, navodi se u priopćenju. Što se tiče društvenih mreža, objava novih sadržaja trećih osoba, koje nisu sudionici izbora, ne smatra kršenjem izborne šutnje, navodi GONG.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras su zatvorene tri sajamske priredbe - 55. međunarodni sajam obrtništva, 37. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja i 22. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda "Interklima". Na ta se tri sajma, koji su otvoreni 9. travnja, na 11.200 četvornih metara izložbenog prostora, predstavilo 198 izlagača iz 13 zemalja, a zemlja partner ovogodišnjih proljetnih sajamskih priredbi na Zagrebačkom velesajmu je Kraljevina Maroko, čijih se 30 izlagača predstavilo na sajmu Obrtništva. U sklopu sajmova su, kao i svake godine, najboljim izlagačima dodijeljena su i priznanja, a Ministarstvo poduzetništva i obrta podijelilo je i tradicionalne nagrade "Vrijedne ruke" najboljim poduzetnicima-izlagačima-obrtnicima za najbolji proizvod, najbolji izvozni proizvod, inovativni proizvod, tradicionalni (umjetnički proizvod) i za najbolji proizvod ženskog poduzetništva.

KARLOVAC - Na svjetskom natjecanju mladih u robotici, koje će se početkom srpnja održati u Nizozemskoj, Hrvatsku će predstavljati učenici osmog razreda Dominik Hržan i Luka Crnjak iz zagrebačke Osnovne škole Mate Lovraka, a među srednjoškolcima Ivan Kolarić i Robin Škibola iz varaždinske Elektro-strojarske škole, objavljeno je danas na završnom natjecanju u Karlovcu. Te su dvije ekipe u tri natjecanja Hrvatske lige robotičara, nakon Zagreba i Siska, i u Karlovcu pokazale najbolje rezultate. Na natjecanju u karlovačkoj Osnovnoj školi Turanj najbolje ekipe mladih robotičara bile su toliko izjednačene da su čak tri osvojile maksimalan broj bodova, te je prvi put otkad traje Hrvatska liga robotičara, pobjedu presudilo vrijeme obavljenog zadatka.

RIJEKA - Jedna osoba ozlijeđena je u prometnoj nesreći, koje se dogodila danas u 15,50 sati na vijaduktu Anđeli, na cesti za tunel Učka, kada je osobno vozilo sletjelo u provaliju duboku oko 100 metara, doznaje se iz primorsko-goranske policije. Prema prvim podacima, u provaliju je sletjelo osobno vozilo "opel astra", riječkih registracijskih oznaka, čiji je vozač ozlijeđen i prevezen u riječku bolnicu, a u prometnoj nesreći sudjelovalo je još jedno vozilo.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙