FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 17. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je vrlo lošom idejom ocijenio mogućnost da Hrvatski sabor bira predsjednika države, jer smatra da bi se time narušila podjela vlasti i međusobna kontrola. "Neovisno otkud ta ideja dolazi, mislim da je to jedna vrlo loša ideja za cijelo društvo jer će na neki način narušiti stabilnost unutar vlasti - podjela vlasti i međusobna kontrola", odgovorio je predsjednik Josipović u intervjuu za HTV-ovu emisiju "Tema dana" na pitanje jesu li ga iznenadile kuloarske priče kako SDP razmišlja da se predsjednik RH bira u Hrvatskom saboru. U razgovoru uoči sutrašnje treće godine svoga mandata, Josipović je istaknuo kako "potreba svake države da ima nekog tko je neposredno izabran, barem u našoj političkoj kulturi, znači jako puno za politički život Hrvatske". Na pitanje kako ocjenjuje dosadašnji rad Vlade, predsjednik Josipović je rekao da reforme još izostaju, ali da su na području fiskalne stabilnosti napravljeni značajni pomaci, kao i u urednosti plaćanja poreza. Dobrim vladinim potezom drži i predloženi zakon o strateškim investicijama. Upitan kada bi, po njemu, bilo najidealnije održati izbore za Europski parlament, odgovorio je da će izbore raspisati sukladno zakonu te dominantnim stajalištima na političkoj i nevladinoj sceni, jer su tu građani vrlo važan faktor. "Te izbore smatram jako važnima, volio bih da izađe puno ljudi i da se vodi kvalitetna europska kampanja", rekao je predsjednik Josipović dodavši kako se još nije odlučio za konkretni datum.

ZAGREB - Tijekom radnog posjeta pomorskoj policiji predsjednik Vlade Zoran Milanović pridružio se danas pomorskim policajcima u nadzoru hrvatske granice na moru, objavljeno je na Facebooku Vlade RH. Na policijskom brodu Sveti Mihovil premijer je, među ostalim, obišao i najjužniju točku hrvatske granice na moru kod Palagruže. Predsjednik Vlade Zoran Milanović boravio je i na Veloj Palagruži, najvećem otočiću u palagruškom arhipelagu, a s njim su bili i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar obrane Ante Kotromanović.

RIJEKA - Novi predsjednik riječkog HDZ-a je Lucian Vukelić, koji je na danas održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini dobio 136 glasova izaslanika, a njegov protukandidat Josip Ostrogović 77. Skupština je protekla u burnom ozračju, uz mnogo povišenih tonova izaslanika i onih kojima nije dopušteno sudjelovati na skupštini. Naime, bivši predsjednik raspuštene riječke gradske organizacije HDZ-a Mile Biondić i još pet članova gradske organizacije zbog disciplinskog postupka koji se vode protiv njih nisu mogli nazočiti skupštini. Biondić je predao svoju kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora (GO) Rijeka, ali nije mogao biti biran. Zbog toga je skupina članova HDZ-a, koja podržava Biondića, kao kandidata za predsjednika istaknula Josipa Ostrogovića. Nakon glasovanja je Lucian Vukelić kazao da je ovom skupštinom pokazano da je u "HDZ-u ponovno na djelu demokracija". Josip Ostrogović je u izjavi za novinstvo ocijenio da danas nije izgubio on, nego HDZ u borbi za demokraciju.

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙