FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josip Salapić novi predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine

Autor: vsik
OSIJEK, 30. siječnja 2013.(Hina) - Pošto je na današnjoj sjednici osječko-baranjske Županijske skupštine dosadašnji predsjednik Zlatko Maksimović (HDSSB) dao neopozivu ostavku, vijećnici su za novog predsjednika izabrali Josipa Salapića (HDSSB).

Kao razloge za ostavku Maksimović je naveo zdravstvene i osobne razloge.

Slijedila je stanka radi stranačkih dogovora o tome hoće li se na dnevni red sjednice uvrstiti izbor novoga predsjednika. Nezadovoljni tijekom sjednice, vijećnici HSP-a napustili su sjednicu.

Maksimović je odbio optužbe dijela oporbe da je riječ o političkoj ostavci, ističući da ni poslije godišnjeg odmora i oporavka nije "u takvom zdravstvenom stanju da bi se mogao nositi s tako velikim obvezama". Dodao je kako je prije dvije godine u Mađarskoj, gdje mu je pozlilo, hitno podvrgnut operaciji srca te da je bio u teškome zdravstvenom stanju, čije posljedice još osjeća.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine prihvaćena je odluka da Vlada RH sanira Opću županijsku bolnicu u Našicama zbog duga od 14,7 milijuna kuna.

Župan Šišljagić istaknuo je da je županija u posljednjih deset godina u tu bolnicu uložila 40 milijuna kuna, dodajući kako je riječ o iznimno važnoj zdravstvenoj ustanovi za tu županiju.

U našičkoj bolnici zaposlena su 404 djelatnika, a omjer zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika jest 72 prema 28, što je mnogo bolje nego u Kliničkome bolničkom centru u Osijeku, rekao je župan.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙