FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurska županijska skupština- odluka o sanaciji čakovečke bolnice

Autor: tjak
ČAKOVEC, 30. siječnja 2013. (Hina) - Većinom glasova međimurska Županijske skupština donijela je odluku da Vlada RH sanira županijsku bolnicu u Čakovcu.

Nakon višesatne rasprave, vijećnici su donijeli odluku s tri suzdržana glasa - dvojice vijećnika Nezavisne liste Josipa Posavca i jednog vijećnika Hrvatske demokratske seljačke stranke. Kako je u obrazloženju odluke rekao međimurski župan Ivan Perhoč (SDP), zbog velikog duga od 97,2 milijuna kuna, županija više ne može dati suglasnost na novo zaduženje jer - osim što ima vlastitih 32 milijuna kuna obveza - još otplaćuje zajam za prijašnje investicije u bolnici.

Zbog svega toga, Upravno vijeće bolnice zatražilo je sanaciju po odredbama Zakona o sanaciji javnih ustanova. Međimurska županija kao osnivač predat će svoja upravljačka prava hrvatskoj vladi koja će imenovati sanacijskog ravnatelja, a Perhoč će ustrajati na tome da to bude stručnjak iz Međimurja koji najbolje poznaje posebnosti čakovečke bolnice.

Međimurski župan vjeruje da bolnica u Čakovcu neće izgubiti ništa od svojih mogućnosti, pri čemu je spomenuo investicije u ultrazvučnu opremu i hitnu medicinu. Također je istaknuo kako je nedavno potpisan ugovor o nabavi CT uređaja, vrijednog pet milijuna kuna, koji će financirati Ministarstvo zdravlja.

Klub vijećnika HDZ-a predložio je amandman po kojem bi vlasništvo bolnice zadržala Međimurska županija, ali on je odbijen.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙