FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdravstvene ustanove u Sisačko-moslavačkoj županiji mogu u sanaciju

Autor: aper
SISAK, 28. siječnja 2013. (Hina) - Vlada je odlučila sanirati bolnice u Sisku i Popovači, domove zdravlja u Petrinji, Sisku i Kutini, Lječilište Topusko, a današnjom odlukom sisačko-moslavačke Županijske skupštine, tijekom sanacije i dvije godine nakon odluke o njezinu završetku županija će se odreći osnivačkih prava nad tim zdravstvenim ustanovama.

Sisačka bolnica dr. Ive Pedišića zadnjeg dana prošle godine imala je kumulirani gubitak veći od 52 milijuna kuna, Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivana Barbota iz Popovače oko 17 milijuna, a Lječilište Topusko gotovo 7,5 milijuna gubitka kumuliranog u zadnjih desetak godina.

Dom zdravlja u Petrinji prošlu je godinu završio s gubitkom većim od četiri milijuna kuna, a Dom zdravlja Kutina s gubitkom većim od tri milijuna. Dom zdravlja Sisak posljednje dvije godine pozitivno posluje, a dobit je 2012. bila više od 2,8 milijuna kuna.

Sisačko-moslavačka Županijska skupština donijela je i odluku o registraciji za obavljanje zdravstvenog turizma u Lječilištu Topuskom. U županiji se nadaju da će time popraviti poslovanje lječilišta i povećati turistički sadržaj na području te županije.

(Hina) jton xvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙