FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP-ovac Kolar kandidat za krapinsko-zagorskog župana

Autor: skal
KRAPINA, 25. siječnja 2013. (Hina) - Željko Kolar iz SDP-a zajednički je kandidat petoročlane koalicije SDP-a, HNS- a, HSS-a, HSU-a i HSLS-a za župana Krapinsko-zagorske županije na predstojećim lokalnim izborima u svibnju ove godine.

Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisali su danas u Krapini čelni ljudi pet stranaka: donedavni župan i aktualni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (SDP), HNS-ovac Anđelko Topolovec, Josip Kovačić iz HSU-a, Žarko Broz iz HSLS-a te bivša HSS-ova županica Vlasta Hubicki.

Očekujem svoju uvjerljivu pobjedu u prvom krug na predstojećim izborima, također očekujem i veliki broj glasova za zajedničku koalicijsku listu za Skupštinu Krapinsko-zagorske županije odnosno 25 od 41 mandata koliko će po novom zakonu imati Skupština, rekao je Kolar.

Kao najvažnije projekte Kolar je najavio daljnja ulaganja u razvoj turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji, ulaganje u razvoj malog i srednjeg gospodarstva te unaprjeđenje prometne infrastrukture.

"Spojna cesta od Mokrica preko Zaboka do Marije Bistrice jedan je od prioriteta u Krapinsko-zagorskoj županiji u što će se uložiti oko 126 milijuna kuna, dok ćemo ukupno ove godine u prometnice na području županije uložiti oko 500 milijuna kuna. S tim projektima idemo pred birače po novi mandat", naglasio je Kolar.

Željko Kolar aktualni je saborski zastupnik, gradonačelnik Klanjca te dopredsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

Prema danas potpisanom sporazumu jedno zamjeničko mjesto pripada također SDP-u dok će drugo popuniti kandidat HNS-a. Mjesto predsjednika Županijske skupštine, ako peteročlana koalicija osvoji većinu na izborima, pripast će HSS-u.

(Hina)skal yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙