FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin i Grbin o sanaciji pulske Opće bolnice

Autor: dspo
PULA, 21. siječnja 2013.(Hina) - Saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana na lokalnim izborima Damir Kajin ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako je važno da Županijska skupština 28. siječnja "donese odluku o tome hoće li županija sama sanirati bolnicu ili će odluku o tome prepustiti vladi", te je pozvao županijske vijećnike da donesu "razumno rješenje tog problema kako se ne bi poigravalo sa zdravljem pacijenata".

Krajem prosinca dug ove bolnice iznosio je više od 170 milijuna kuna i "nekorektno je za ovu situaciju prozivati aktualnu vlast koja je između ostalog u 2012. godini Općoj bolnici otpisala oko 56 milijuna kuna potraživanja vjerovnika", rekao je Kajin i dodao kako je krivnja očito na Istarskoj županiji ili na prošlim vladama i Sanaderovim ministrima s kojima su župan Jakovčić i pulski gradonačelnik Miletić, kako je rekao, "jako dobro surađivali".

Po njegovim riječima, vladinu jamstvu i izgradnji nove bolnice "mora prethoditi sanacija bolnice" te je zato iznimno važno da Županijska skupština 28. siječnja "donese odluku o tome hoće li županija sama sanirati bolnicu ili će odluku o tome prepustiti vladi".

"Vlada u ovom slučaju želi uskočiti kako bi spriječila bankrot ustanove s 1300 zaposlenika, ali i Istarske županije kao osnivača", rekao je Kajin i ustvrdio kako bi u IDS-u "bili najsretniji kada bi se probili rokovi utvrđeni građevinskom dozvolom kako bi mogli na štetu pacijenata radikalizirati odnose sa Zagrebom".

"Želim vjerovati da će županijski vijećnici biti razumni i da neće permanentno politizirati te kroz radikalizaciju poigravati se sa zdravljem pacijenata iz Istre", poručio je Kajin.

Saborski zastupnik i SDP-ov kandidat za pulskoga gradonačelnika Peđa Grbin istaknuo je kako je "neutemeljena i neprihvatljiva tvrdnja čelnika županije i IDS-a kako u SDP-u žele marginalizirati bolnicu kako bi se pacijenti preselili u Rijeku".

"To nije točno. Naprotiv, naš cilj nije otjerati pacijente, već kroz sanaciju i reorganizaciju poslovanja bolnice te izgradnjom nove bolnice želimo pacijente vratiti u Pulu", poručio je Grbin i dodao kako se "moraju osigurati uvjeti da se tijekom sanacije i izgradnje" bolnica vodi racionalno radi javnog novca i koristi samih pacijenata.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙