FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: jnah
ZAGREB, 7. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB

Motorni benzini na Ininim će benzinskim postajama od ponoći, kako se neslužbeno doznaje, poskupjeti za devet odnosno deset lipa po litri, dok će cijene eurodizela, plavog dizela i loživog ulja biti veće za četiri lipe. Prema neslužbenim informacijama, od sutra, 8. siječnja, Inin eurosuper BS 95 poskupljuje za devet lipa i prodavat će se po 10,22 kune po litri, a eurosuper BS 95 class po 10,26 kuna. Nova cijena eurosupera BS 98+ class je 10,58 kuna ili deset lipa više. Eurodizel BS stajat će 9,65 kuna, eurodizel BS class 9,69 kuna. Plavi dizel koštat će četiri lipe više, 6,10 kuna po litri, dok će cijena loživog ulja s oznakom euro porasti s dosadašnjih 6,81 na 6,85 kuna.

ZAGREB

Inspektori Porezne uprave od 8. siječnja kreću u nadzor obveznika fiskalizacije, objavljeno je danas na web stranicama Porezne uprave Ministarstva financija. "S obzirom da je prošlo sedam dana od stupanja na snagu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Ministarstvo financija, Porezna uprava, 8. siječnja 2013. godine kreće u nadzor obveznika fiskalizacije, koji su prema kriterijima obveznici od 1. siječnja 2013. godine", navode iz Porezne uprava. Kako se navodi, "obveznicima fiskalizacije za koje nadzor Porezne uprave utvrdi da posluju s gotovinom, a ne izdaju fiskalne račune, Porezna uprava će temeljem zakonskih odredbi zabraniti daljnji rad, odnosno zapečatiti poslovni prostor do otklanjanja nepravilnosti". U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem, napominju iz Porezne uprave. Navode da je od 27. prosinca 2012. od 10 sati do 6. siječnja u 7 sati sustav zaprimio 20.300.660 računa od 11.508 različitih OIB-a te 53.141 zapisa za poslovne prostore obveznika fiskalizacije od 11.233 različitih OIB-a.

ROVINJ

Članovi Predsjedništva IDS-a na večerašnjoj su sjednici u Rovinju odlučili osnovati izborni stožer za lokalne izbore te da će potpredsjednik stranke Boris Miletić do daljnjega zastupati interese IDS-a u vladajućoj koaliciji na nacionalnoj razini. Potvrdio je to predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić u izjavi za novinare nakon sjednice ističući da se osobno želi što više posvetiti idućim europskim izborima. Novinare je izvijestio kako su danas razgovarali s čelnicima istarskoga HNS-a. Dodao je da su pregovori bili odlični i sadržajni, a njihovi rezultati, kako je najavio, bit će poznati do kraja tjedna, nakon što čelnici istarskoga HNS-a "obave konzultacije unutar stranke". Jakovčić je istaknuo da IDS danas, nakon odlaska Damira Kajina, više nema klub zastupnika u Hrvatskome saboru te da je zato otvoren razgovor sa zastupnikom talijanske nacionalne zajednice Furiom Radinom. Ponovio je kako mu je žao što IDS ne može na izbore sa SDP-om jer su, kako je rekao, "upravo IDS, SDP i HNS Istri donijeli stabilnost, sigurnost, ozbiljnost i odgovornost, a ono što nudi Kajin prvenstveno je kaos".

ZAGREB

HDZ nema ništa protiv raščišćavanja računa, no smiješno je na početku 2013. još uvijek govoriti o "clean startu" ove Vlade, izjavio je danas Hini HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Ivan Domagoj Milošević. Milošević je time komentirao podatke iz analize zatečenog stanja u 22 državna tijela i trgovačka društva na dan 1. siječnja 2012., koje je danas predstavila Vlada, a po kojima je stanje u navedena 22 državna tijela i trgovačka društva 1. siječnja 2012. bilo katastrofalno, s ogromnim dubiozama i bez ikakvih naznaka reformi i restrukturiranja. Bivši ministar gospodarstva Domagoj Milošević je istaknuo kako postojeće probleme rastuće nezaposlenosti te pada standarda i kupovne moći građana može riješiti samo gospodarski rast, koji, kako ocjenjuje, sadašnja Vlada ne zna osigurati. "Nije jasno kako je ova Vlada uspjela najavljeni gospodarski rast od 0,8 posto u 2012. pretvoriti u pad od 1,8 posto, a još uvijek je neobjašnjeno i kako namjeravaju ostvariti planirani rast od 1,8 posto u ovoj godini", dodao je Milošević. Ocijenio je kako aktualna Vlada "jako voli započinjati različite projekte, ali ih ne voli i ne zna završavati, zbog čega, valjda, 'clean start' i traje cijelu godinu".

ZAGREB

HDZ je večeras priopćenjem oštro osudio ukidanje HTV-ove emisije "Slika Hrvatske" ocijenivši to najnovijim dokazom jednoumlja i cenzure na javnoj televiziji. Sporna emisija, naslovljena "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja" emitirana je krajem prosinca preko satelita, a bavila se temom uvođenja zdravstvenog odgoja u hrvatske škole. Odmah nakon emitiranja, HRT je ukinuo "Sliku Hrvatske", koja se emitira za iseljenike, i ispričao se gledateljima. "Emisija 'Slika Hrvatske' brzo je i trajno uklonjena iz programa HTV-a samo zato što se urednica Karolina Vidović Krišto usudila iznijeti stavove, od kojih se HRT poslije emitiranja ogradio priopćenjem", navodi HDZ. Uz napomenu kako se nemaju namjeru miješati u uređivačku politiku HRT-a, ističu da se protive svakom jednoumlju, a posebno javnog servisa koji financiraju hrvatski građani. Hoće li nakon smjene više od 40 urednika na svim razinama i najavljenog kažnjavanja Karoline Vidović Krišto na Hrvatskoj televiziji biti nastavljen progon svih koji misle hrvatski, pitaju se u HDZ-u.

KARLOVAC

Karlovačka Gradska toplana (GT) dobila je danas rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) da Gradska toplana d.o.o. nije povrijedila prava korisnika toplinske energije na zaštitu osobnih podataka, o čemu je večeras GT obavijestila i medije. Priopćenjem koje potpisuje direktor GT-a Inoslav Latković precizira se da je rješenje suprotno tvrdnjama Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP), na navodni nezakonit način rada GT-a i nezakonito pribavljanje osobnih podataka kupaca nove toplane od one toplane koja je ljetos otišla u stečaj. U obrazloženju rješenja AZOP-a između ostalog piše da su korisnici usluga Gradske toplane d.o.o. bili upoznati s obradom svojih osobnih podataka od GT-a “budući da je Odluka o prijenosu koncesije za distribuciju toplinske energije na društvo Gradska toplana d.o.o. javno objavljena u Glasniku Grada Karlovca (19. lipnja 2012.), a osobni podaci korisnika obrađivani su na zakonit način i u točno određenu svrhu, odnosno u skladu s posebnim zakonima: Zakonom o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom i Zakonom o koncesiji, kao i Odlukom Gradskog vijeća Grada Karlovca”.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙