FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 1. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je danas Dom za starije i nemoćne osobe "Medveščak", Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Operativno komunikacijski centar MUP-a te čestitao umirovljenicima i dežurnim operativcima Novu godinu. Umirovljenici u Domu "Medveščak" predsjedniku su priredili prigodni novogodišnji program i s njim razmijenili čestitke i darove. U DUZS-u su predsjednika izvijestili da su noćašnje proslave na otvorenom u Zagrebu protekle uredu, te da su imali tek nekoliko helikopterskih intervencija u kojima su do bolnica prevezli trudnice koje su trebale roditi, te da su sva rođena djeca zdrava. U MUP-ovom Operativno komunikacijskom centru predsjednik Josipović je iskušao novu tehnologiju, koja mu je omogućila da Novu godinu čestita i policajcima u Makarskoj, na Lastovu te u Osijeku.

ZAGREB - Ministarstvo financija izvijestilo je da danas prvog dana primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom sustav radi bez zastoja i da je do 15 sati zaprimljeno 235.967 zapisa za račun od 2195 različitih OIB-a, te 2.981 zapisa poslovnih prostora od 918 različitih OIB-a. "U razdoblju od 27. prosinca 2012. od 10 sati, kada je Porezna uprava obveznicima fiskalizacije u prvoj fazi omogućila pristup produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, do 1. siječnja 2013. u 15 sati sustav je zaprimio 4.201.284 zapisa za račun od 5089 različitih OIB-a, te 34.470 zapisa poslovnih prostora od 6534 različitih OIB-a", priopćilo je Ministarstvo financija.

Ističe da je tijekom 1. siječnja 2013. od 00 do 15 sati sustav zaprimio 235.967 zapisa za račun od 2195 različitih OIB-a, te 2.981 zapisa poslovnih prostora od 918 različitih OIB-a. Ministarstvo navodi da od početka produkcijskog rada pa do danas nije bilo ni jednog prekida u radu sustava fiskalizacije, niti je sustav radio otežano na bilo koji način.

ZAGREB - Prof. dr. sc. Ante Dražančić, dugogodišnji djelatnik Klinike za ženske bolesti i porode Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Zagreb i profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, umro je noćas u 85. godini života. Kroz punih 36 godina rada u Klinici, profesor Dražančić se vrlo intenzivno bavio strukom, nastavnom i znanstvenom djelatnošću te organizacijom perinatalne zdravstvene zaštite i djelatnošću u Hrvatskom liječničkom zboru. Jedan od nositelja moderne hrvatske perinatologije prof. dr. sc. Ante Dražančić je sa suradnicima uveo u hrvatsku medicinu niz novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka iz fetalne medicine te odgojio i obrazovao plejadu hrvatskih liječnika, posebice ginekologa i porodničara. Objavio je više od 450 znanstvenih i stručnih radova, bio je organizator desetaka stručnih skupova te predavač na oko 150 stručnih skupova u zemlji i inozemstvu. Za svoj dugogodišnji i predani rad prof. dr. sc. Ante Dražančić odlikovan je s više stručnih i državnih odličja.

VARAŽDIN - U Družbincu pokraj Varaždina danas je 60-godišnji otac nožem izbo 34-godišnjeg sina. Hitna medicinska pomoć je ozlijeđenog 34-godišnjaka, koji je bio pri svijesti, prevezla u varaždinsku bolnicu. Policija je dojavu o napadu dobila oko 17 sati, a kako se doznaje od glasnogovornice varaždinske Policijske uprave Marine Kolarić, nakon svađe otac je sinu zadao dvije ubodne rane. Očevid je u tijeku.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙