FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 5. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK - U uredu tvrtke u Osijeku ubijen je 63-godišnji Osječanin, čije je tijelo pronađeno u ranim jutarnjim satima, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Uz njegovo tijelo policijski službenici pronašli su i ozlijeđenoga 45-godišnjaka s područja Vinkovaca, koji je prevezen u osječki Klinički bolnički centar (KBC), kazala je Hini glasnogovornica PU Vesna Žnidarć-Bolarić. S obzirom na to da su u tijeku kriminalistička istraživanja, u PU nisu željeli komentirati okolnosti u kojima se dogodilo ubojstvo, kao ni neslužbene informacije i napise pojedinih medija da je ubijen osječki odvjetnik Lujo Medvidović i da se zločin dogodio u njegovom uredu u Vukovarskoj ulici. Policija je izvijestila da je pod nadzorom policijskih službenika osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem.

VARAŽDIN - Dvadesetogodišnji mladić ozlijeđen je kada je jutros oko 6 sati, u blizini željezničke postaje u Novom Marofu, na njega naletio vlak koji prometuje na liniji Zagreb – Varaždin, doznaje se iz varaždinske policije. Mladić je s društvom sjedio uz prugu i nije se uspio maknuti prije nailaska vlaka. Zbrinut je na Odjelu kirurgije varaždinske Opće bolnice, a prema informacijama iz policije, ozljede mu zasad nisu okvalificirane.

CRIKVENICA - U Crikvenici se održava tradicionalna Zimska škola hrvatskog folklora, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, a ovogodišnji program škole obuhvaća napjeve, nošnje i koreografiju hrvatskoga folklornog naslijeđa dinarskog podneblja. U radu škole sudjeluje 70 polaznika iz više zemalja Europe i svijeta – iz Argentine, SAD-a, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Švicarske, Vojvodine (Srbija), Bosne i Hercegovine, te iz Hrvatske. Mnogi su polaznici već u trećem i četvrtom naraštaju rođeni izvan domovine, pa sudjelovanjem u tom programu Hrvatske matice iseljenika, uz folklorne napjeve i sviranje na tradicijskim glazbalima, obnove i poznavanje hrvatskog jezika. Zimska škola hrvatskog folklora završit će zajedničkim nastupom svih polaznika u velikoj Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, u subotu, 12. siječnja.

ZAGREB - Pojačan je promet na graničnim prijelazima, a na izlasku iz zemlje na Bregani, Pasjaku i Rupi čeka se oko sat vremena. Na ulasku u Hrvatsku, na Bajakovu, Županji, Staroj Gradiški i Slavonskom Brodu, čeka se od 40 minuta do sat vremena, a oko pola sata na Kladuši i Ličkom Petrovom Selu. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A 3 između Ivanić Grada i Novske te na A 4 od Zagreba do Brezničkog Huma. Kolnici su mokri i skliski u sjeverozapadnom dijelu zemlje, Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. HAK vozačima uz dodatni oprez savjetuje da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti i gustoći prometa te da održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙