FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 31. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je danas hrvatskim građanima novogodišnju poslanicu sa željama da 2013. bude godina uspjeha i zadovoljstva te godina u kojoj će ojačati hrvatsko gospodarstvo, pokrenuti se investicije i otvoriti nova radna mjesta. Godina koja je pred nama suviše je važna da bismo je prepustili slučaju, naglasio je Predsjednik u svojoj poslanici i dodao kako je 2012. bila godina gospodarske krize, godina propasti mnogih tvrtki, rasta nezaposlenosti i siromaštva. Sljedeća 2013. mora biti godina oporavka, godina u kojoj ćemo ojačati naše gospodarstvo, pokrenuti investicije i otvoriti nova radna mjesta. Protekla je godina bila godina neizvjesnosti i pesimizma. Bila je to godina u kojoj smo više pozornosti davali našim neuspjesima, nego sjajnim rezultatima nekih gospodarstvenika, umjetnika, znanstvenika, sportaša, dobrih radnika i službenika, godina u kojoj su mnogi posumnjali u pojedinačnu i kolektivnu sposobnost rješavanja nagomilanih problema. Sljedeća 2013. mora biti godina odlučnosti i novog optimizma, godina u kojoj ćemo ojačati kult rada i slaviti najbolje među nama u svim područjima rada, godina u kojoj ćemo ojačati naše povjerenje u institucije i njihovu sposobnost da se suočavaju s problemima, sposobnost da ih rješavaju i grade bolje i pravednije društvo, poručio je predsjednik Josipović. Josipović je u poslanici, uz ostalo, napomenuo da je ulazak u Europsku uniju najvažniji cilj hrvatske vanjske politike u posljednjih deset, a i više godina.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je danas Zagrepčankama i Zagrepčanima Novu godinu uz želje da im bude sretna i da je dočekaju u veselju i s nadom u bolja vremena. "Pri svemu tome nemojmo zaboraviti one koji su u ovim danima sami, potrebiti, željni građanske solidarnosti i tople ljudske riječi. Budimo velikodušni, budimo radosni, budimo Zagrepčanke i Zagrepčani kakve nas poznaju i u svijetu i na što smo s pravom ponosni. Želim vam sretnu Novu godinu!", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

OSIJEK - Mladež osječkoga HDZ-a ispratila je Staru godinu performansom ispred sjedišta osječkoga SDP-a pod nazivom "Doček Nove godine i 360.000 nezaposlenih". Predsjednik mladeži Ivan Radić istaknuo je kako je "vlada zaboravila na predizborna obećanja" te da je "građanima uzela božićnice, regrese, pravo na rad i posljednju kunu iz džepa". Plan 21 mladež je nazvala planom lažnih obećanja, a kako je ustvrdio Radić, "vlada nije sposobna, a nema ni volje ni znanja da osigura dostojanstven život svim građanima Hrvatske".

ZAGREB - Iznenada, nakon kratke i teške bolesti umro je danas poslijepodne dugogodišnji urednik i novinar i komentator Hrvatskoga radija Duško Radić. Rođen je 6. svibnja 1955. u Splitu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka. Autor, novinar i komentator Radić, u svojoj bogatoj karijeri bio je, između ostalog, urednik redakcije Radio Sljemena, Informativno-političkog programa, ravnatelj Prve mreže i direktor marketinga HRT-a, odgovorni urednik Drugog programa Hrvatskoga radija i direktor programa Hrvatskoga radija te glavni urednik Hrvatskoga radija. Dobitnik je uglednih inozemnih i domaćih novinarskih nagrada.

ZAGREB - I drugi policajac, koji je u petak teško stradao u smrskanom službenom policijskom automobilu u prometnoj nesreći na autocesti A4 kod Svete Helene, danas je preminio u KB Dubrava, doznaje se iz zagrebačke policije. Do nesreće je došlo kada je policajac koji je vozio službeno vozilo "škoda superb" naletio na stražnji dio teretnog vozila koje se kretalo u istom smjeru. Od siline udarca teretno je vozilo probilo zaštitnu ogradu A4 i prešlo na suprotni kolnički trak te se prevrnulo, a službeno policijsko vozilo u kojem se na mjestu suvozača nalazio danas preminuli 30-godišnji policajac, udarilo je u zaštitnu ogradu i zaustavilo se. Na prevrnuti teretni automobil naletjela su dva osobna automobila. Na mjestu nesreće smrtno je stradao 42-godišnji vozač policijskog vozila, dok su njegov danas preminuli kolega i putnica iz teretnog vozila teško stradali.

VINKOVCI - U nezakonitom prijelazu državne granice vukovarsko-srijemska policija zatekla je tijekom vikenda, od 28. do 31. prosinca, na području Bajakova, Županje, Tovarnika i Vrbanje 51 stranca, izvijestila je danas policija. Zatečen je 21 državljanin Afganistana, 11 državljana Sirije, pet Malija, četvorica Eritrejaca, po dvojica državljana Somalije, Burkine Faso, Libije i Sudana te po jedan državljanin Gvineje i Senegala.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙