FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 4. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko čestitao je danas Božić svim građanima Republike Hrvatske koji taj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Neka vam blagdani donesu mir, radost i duhovnu okrjepu kako bismo zajednički mogli nastaviti graditi društvo međusobnog razumijevanja, poštivanja i suradnje", stoji, uz ostalo, u čestitki predsjednika Sabora.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović čestitao je danas Božić vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru tradicionalnim pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi'! Blagdan Božića ujedno je blagdan mira i bratske povezanosti među ljudima. Uvjeren sam da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama promiču životni optimizam i odgovorno društveno ponašanje, toleranciju i suradnju, u cilju općeg dobra naše domovine, stoji, uz ostalo, u čestitki hrvatskog predsjednika.

Predsjednik Josipović uputio je božićnu čestitku i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću, protojereju Kirku Velinskom i vjernicima Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj te predsjedniku Nacionalne zajednice Bugara u Hrvatskoj Rašku Ivanovu i vjernicima Bugarske pravoslavne crkve.

ZAGREB - Još se ne zna točan uzrok prometne nesreće u kojoj su prošlog tjedna na autocesti A4 kod Svete Helene poginula dvojica policajaca iz Mobilne jedinice prometne policije, no utvrđeno je da su obojica bili pod utjecajem alkohola i da u trenutku nesreće nisu poduzimali policijske ovlasti, nego su se pred kraj smjene vraćali u sjedište jedinice. Kako je tek jučer pokopan drugi policijski službenik koji je naknadno umro u bolnici, Ravnateljstvo policije je "iz poštovanja prema tragediji i gubitku dviju obitelji odlučilo tek danas objaviti naknadno utvrđene činjenice". Nesreća u kojoj je policijski automobil naletio na kamion koji se kretao u istom smjeru dogodila se 28. prosinca oko 23,30 sati. Od siline udarca kamion je probio zaštitnu ogradu, prešao na suprotnu stranu autoceste i prevrnuo se, dok je policijsko vozilo udarilo u zaštitnu ogradu i zaustavilo se. Na prevrnuti kamion naletjela su dva osobna automobila. Uz dvojicu poginulih policajaca u nesreći je teško ozlijeđena putnica u kamionu.

SLAVONSKI BROD - Dio lubanje pronašao je jučer u blizini Sapaca, sela 20 kilometara istočno od Slavonskoga Broda, muškarac dok je čistio odvodni kanal, priopćila je danas policija, koja je nakon dojave pregledala šire područje, no nije pronašla ostale kosti. Slavonsko-brodska Policijska uprava u priopćenju navodi da je po nalogu županijskoga državnog odvjetnika lubanja prevezena na Odjel patologije slavonskobrodske bolnice, gdje će se obaviti potrebna vještačenja.

ZAGREB - "Crna kuća" – mjuzikl u boji", najavljen kao "urnebesna komedija u stilu Mela Brooksa i Montyja Pythona", čija se radnja temelji na staroj zagrebačkoj legendi smještenoj na Kaptol 16. stoljeća, premijerno će se izvesti 1. veljače u kinu Studentskoga centra. Radnja predstave smještena je na prostore dvaju sukobljenih gradića, Kaptola i Griča, nad kojima se nadvijala opasnost turskih osvajanja. Prava srednjovjekovna sapunica, puna intriga, ljubavnih zapleta, izdaje, strasti, vještica, počinje kada dvije Gričanke unatoč opasnostima dolaze na Kaptol. Autor teksta i priče je Ladislav Prežigalo, dugogodišnji zagrebački pročelnik za gospodarstvo, autor glazbe je Darko Hajsek, a koreograf i redatelj Igor Barberić. Nezavisni producent mjuzikla, B GLAD Produkcija, ističe da želi ponuditi originalan hrvatski kulturni proizvod te promovirati i predstavljati Hrvatsku i Zagreb na suvremen i atraktivan način, po standardima West Enda ili Broadwaya.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙