FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 1. siječnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

Mnogi Zagrepčani ispratili su Staru i dočekali Novu godinu na gradskim trgovima i ulicama uz tradicionalni vatromet i nastup poznatih glazbenika. Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su 2013. uz koncerte na otvorenome na četiri mjesta - na Trgu bana Jelačića, na Britanskome trgu, na Zrinjevcu i u Tomićevoj ulici kod uspinjače. Na prepunom Trgu bana Jelačića građane su zabavljali Zagrebački dečki, Kraljevi ulice, Kvartet Gubec i Đani Stipaničev. Građane je u Novu godinu uvelo Prljavo kazalište, koje je nastavilo svirati i nakon vatrometa i čestitke gradonačelnika Bandića. U Novu godinu Zagrepčane je na Britanskome trgu uvelo Hladno pivo, a u Tomićevoj ulici kod uspinjače Nina Badrić. Na Zrinjevcu je građane zabavljala grupa Zocioni, koja je izvodila evergreene 60-ih i 70-ih godina. Zagrebački gradonačelnik na prepunome glavnom zagrebačkom trgu sa sugrađanima je ispratio Staru godinu i uz tradicionalni vatromet dočekao prve minute 2013. godine poželjevši im sretnu Novu godinu. U rodilištu KBC-a "Sveti Duh" gradonačelnik Bandić je obišao prvo novorođenče u 2013. godini i njegovu majku.

SPLIT

Nekoliko desetaka tisuća Splićana i njihovih gostiju, uz spektakularni vatromet, dobru glazbu i zabavu, dočekalo je Novu godinu na Rivi uz TBF, Zlatka Pejakovića i klapu Rišpet, a u obližnjoj Podstrani je 400 plesača plesalo salsu. Građanima je u prvim minutama 2013. gradonačelnik Željko Kerum čestitao Novu godinu poželjevši im zdravlja, sreće i blagostanja. Grad Split je za organizaciju dočeka izdvojio 550 tisuća kuna, a ove godine htjeli su ispuniti glazbene želje svih naraštaja. Svima onima koji su se odlučili dočekati Novu godinu na otvorenome i vrijeme je išlo na ruku jer se temperatura u Silvestarskoj noći kretala oko desetak stupnjeva, bilo je suho i nije bilo vjetra. Osim na Rivi, doček 2013. organiziran je i u lokalnim klubovima, privatnim prostorijama, kafićima, restoranima i hotelima uz dobru hranu i glazbu za svačiji ukus.

Petnaest minuta nakon ponoći u Galeriji Fotokluba "Split" u Marmontovoj ulici već je tradicionalno otvorena izložba fotografija. Ove godine izlažu članovi Crometeo udruge, a tema je "Meteorološki kontrasti". Na toj, četvrtoj skupnoj izložbi fotografija predstavljeno je 130 fotografija 59 autora. Izložba će biti otvorena sve do 24. siječnja 2013. Najveći i najluđi plesni doček u Europi organiziran je u Podstrani nedaleko od Splita, gdje se u hotelu "Le Meridian Lav" okupilo oko 400 plesača iz svih krajeva svijeta koji su, kao uvod u doček Nove godine, u nedjelju na pješčanoj plaži okupanoj suncem na Bačvicama plesali "Beach Salsa Party" na oduševljenje mnogih koji su onuda prolazili.

OSIJEK

Mnogi su Osječani Novu godinu 2013. tradicionalno dočekali na glavnome osječkom Trgu dr. Ante Starčevića uz zvuke bečkog valcera, vatromet i tople napitke. Osječane koji su se počeli okupljati oko 22 sata zabavljali su domaći estradni umjetnici, Tamburaški sastav Lyra i Igor Delač. Tradicionalno su se dijelili topli napitci, čaj i kuhano vino. Okupljenim građanima Novu godinu čestitali su osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Gradonačelnik Bubalo poželio je svima da im "nova godina u koju ulazimo s mnogim problemima bude bolja, sretnija, puna obiteljskog zajedništva i Božjeg blagoslova". Župan Šišljagić rekao je kako "svim građanima Osječko-baranjske županije želi otvaranje novih radnih mjesta, dostojanstven i sretan život" te ispunjenje "želja koje ima svaki čovjek i pojedinac". Doček su organizirali grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a za to su izdvojili oko 100.000 kuna. Nova godina u Osijeku i Osječko-slavonskoj županiji slavila se i u mnogim ugostiteljskim objektima i domovima. Najviše Osječana bilo je kod kuće, a posljednje trenutke Stare godine i Novu godinu 2013. dočekali su na Trgu dr. Ante Starčevića.

RIJEKA

Novu 2013. na riječkoj glavnoj šetnici, uz glazbu i ples, dočekale su tisuće građana, a početak nove godine tradicionalno je obilježen i velikim vatrometom. Program svečanog dočeka Nove godine na otvorenom počeo je na pozornici na Korzu, uz Trg 128. brigade Hrvatske vojske, nastupom Mandrila i ponovno okupljenih Denis&Denis, a oko 1 sat iza ponoći zasvirat će Psihomodo pop. Gradonačelnik Vojko Obersnel okupljenima je u ponoć, uz šampanjac i taktove valcera, s pozornice čestitao novu 2013., a potom je priređen tradicionalni vatromet, ove godine prvi put s krova Robne kuće Ri na Korzu. Iz riječke gradske uprave, koja je organizirala doček, najavili su da će gradonačelnik u novogodišnjoj noći još posjetiti riječko rodilište, dežurnu riječku vatrogasnu službu te umirovljenike koji su 2013. dočekali u jednom ugostiteljskom objektu u središtu grada. U primorsko-goranskoj županiji doček na otvorenom ove godine organiziran je u devet gradova i općina.Na opatijskoj ljetnoj pozornici Opatijce i njihove goste u novu 2013. glazbom je uveo Parni valjak, a uz glazbu na otvorenom organiziran je doček i u Crikvenici, Krku, Omišlju, Novom Vinodolskom, Rabu, Malom Lošinju i u Fužinama. Prema podacima iz Turističke zajednice Kvarnera, na Kvarneru se tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno od 19. prosinca do 1. siječnja, očekuje ukupno 12.385 gostiju, od čega 4300 domaćih, a 8085 stranih. Oni uglavnom borave u nekom od 50 otvorenih hotela, od kojih su 23 otvorena na opatijskoj rivijeri, te u privatnom smješta

DUBROVNIK

Brojni Dubrovčani i njihovi gosti veselo i radosno ispratili su staru i dočekali Novu godinu, a na jednoj od najljepših pozornica - Stradunu zabavljali su ih klapa Intrade, grupa DaRiva, te Novi fosili koji su okupljene uveli u 2013. godinu. Točno u ponoć uslijedio je vatromet i novogodišnji valcer, a nakon toga je čestitku okupljenima uputio gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić. Tijekom novogodišnjih blagdana u Dubrovniku boravi oko 5.000 gostiju uglavnom iz susjednih zemalja te Njemačke, Turske, Španjolske, Italije. Uz doček na otvorenom organizirani su i dočeci u hotelima Excelsior, Radisson, Pucić Palace, ali i među brojnim otvorenim ugostiteljskim objektima. U Dubrovniku tijekom novogodišnjih blagdana otvoreno je 16 hotela koji su ponudili posebne paket aranžmane. Tradicionalno 1. siječnja točno u 12 sati novogodišnji koncert na Stradunu priredit će dubrovački Simfonijski orkestar.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović čestitao je građanima Novu godinu zaželjevši im zdravlja, sreće i ljubavi, ali i da se Hrvatska oporavi od gospodarske krize. "Svim građankama i građanima Republike Hrvatske želim sretnu i uspješnu 2013. godinu. Želim da nam se domovina oporavi od gospodarskih problema, ali i svakome ponaosob želim zdravlja, ljubavi i osobne sreće", poželio je predsjednik Josipović u novogodišnjoj čestitki koju je jučer popodne uputio iz Hrvatskoga narodnog kazalištu u Zagrebu prije početka izvedbe opere "Ljubavni napitak" Gaetana Donizettija.

ZAGREB - U međimurskom mjestu Gornjoj Dubravi jučer su popodne pronađena obješena mrtva tijela 25-godišnjaka i djeteta, doznaje se u policiji. Policija je zaprimila poziv oko 16,20 sati da su u gospodarskom objektu u tom mjestu pronađena obješena mrtva tijela 25-godišnjaka i djeteta, rekao je glasnogovornik Policijske uprave međimurske Zdravko Kolarić. Očevid je vodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika iz Varaždina, a više informacija o toj tragediji očekuje se nakon obdukcije, rekao je Kolarić. Neslužbeno se doznaje da je otac objesio dvogodišnjeg sina i zatim počinio samoubojstvo vješanjem. Navodno su 25-godišnjak i njegova supruga, koji mjesec dana žive odvojeno, imali bračnih razmirica.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙