FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 6. prosinca 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U susretu devetog kola C skupine Eurolige košarkaši Cedevite su u Košarkaškom centru Dražen Petrović izgubili od aktualnog prvaka Europe grčkog Olympiakosa 62:84 i ostali bez izgleda za plasman u TOP 16. Cedevita je odlično otvorila utakmicu, vodila je 9:2, no Grci su se brzo vratili i na koncu prve četvrtine imali su tri koša viška (21:18). Domaćin je i u drugoj dionici zadržao rezultatski priključak pa se na veliki odmor otišlo prednošću gostiju 40:37. Nažalost, u trećoj četvrtini uslijedio je slom hrvatskog sastava. Europski prvak je ubacio u brzinu više i taj dio igre je dobio 24:11. Posljednji period igre bio je tek odrađivanje posla. Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Vlado Ilievski sa 14 koševa i Bracey Wright sa 11 koševa. Predrag Šuput je dodao devet, a Miro Bilan i Marques Green po šest koševa. U redovim Olympiakosa najbolji su bili Vasilis Spanoulis sa 14 koševa, te po pet skokova i asistencija, Stratos Perperoglou sa 12 koševa, te Georgios Printezis sa 11 koševa. Bila je ovo sedma pobjeda pirejskog sastava koji vodi u skupini, dok je Cedevita na začelju s dvije pobjede i sedam poraza.

SAO PAULO - Švicarski teniski as Roger Federer zaradit će 12 milijuna dolara za šest revijalnih susreta u Južnoj Americi. Federer će u idućih deset dana odigrati šest mečeva u Brazilu, Argentini i Kolumbiji, a njegova 'mini-turneja' po Južnoj Americi završava 16. prosinca u Bogoti. U Sao Paulu će igrati protiv Thomaza Belluccija, Joa-Wilfrieda Tsonge i Tommyja Haasa, potom ga u Buenos Airesu očekuju dva dvoboj protiv Juana Martina Del Potra, a turneja završava u Bogoti novim susretom protiv Tsonge. "Sretan sam što ponovo imati priliku nastupiti u Južnoj Americi gdje imam mnogo navijača," kazao je Federer koji je tijekom karijere osvojio 76 ATP naslova, a samo od turnirskih nagrada osvojio 76 milijuna dolara.

LONDON - Olimpijski pobjednik u biciklizmu i pobjednik ovogodišnjeg Tour de Francea Bradley Wiggins proglašen je najboljim britanskim sportašem godine u izboru Britanske asocijacije sportskih novinara. Wiggins je slavio ispred atletičara Moa Faraha i tenisača Andyja Murrayja. U ženskoj konkurenciji po treći put najboljom je proglašena sedmobojka Jessica Ennis ispred veslačice Katherine Grainger i dvostruke olimpijske pobjednice u biciklizmu Laure Trott.

LAUSANNE - Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) na današnjem zasjedanju u Laussani donio je načelnu odluku o održavanju Europskog prvenstva 2020. godine u više država i više gradova. "EP 2020. održat će se u više država širom Europe. Nacionalni savezi su izuzetno pozitivno reagirali na ovu ideju," kazao je glavni tajnik Uefe Gianni Infantino. Ova ideja je potekla od predsjednika Uefe Michela Platinija, a čelnici 53 članice Uefe na dosadašnjim su sastancima poduprli Platinijev prijedlog. Nogometni dužnosnici razmišljaju o izvedbi prvenstva u 13 europskih država, no za sada nije poznato u kojim se državama radi. Englezi su odmah predložili da se finale igra na Wembleyu.

ANKARA - Ministar sporta turske vlade Suat Kilic demantirao je vijest kako će ta zemlja osigurati financijska sredstva za povratak Istanbula u kalendar Formule 1. Organizatori utrke u Istanbulu poručili su kako se nadaju financijskoj pomoći Vlade u iznosu od 13,5 milijuna dolara. Međutim, ministar Kilic je poručio kako je organizacija utrke 'stvar privatnog sektora'. "Ukoliko privatnici žele neka dovedu formulu u Istanbul. Nema govora da Turska plaća troškove održavanja utrke koje treba snositi privatni sektor," kazao je ministar sporta. Kilic je naglasio kako je Vlada ranije pomagala u dovođenju Formule 1 u Tursku, "žrtvujući se", u cilju popularizacije tog sporta. "Naša vlada je tijekom pet godina plaćala po 13,5 milijuna dolara organizatorima za prava održavanja trke. Zauzvrat, cijeli prihod je odlazio njima, a država od toga nije imala nikakvu korist", rekao je Kilic.

BERLIN - Nakon što su sva tri njemačka kluba izborila plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka osvojivši prva mjesta u svojim skupinama, napadač njemčke vrste i Bayerna Mario Gomez ustvrdio je kako se najbolji nogomet igra u Bundesligi. "Lijepo je vidjeti da je Bundesliga živa, mislim da je u ovom trenutku to najjača liga na svijetu," kazao je Gomez. Schalke je osvojio prvo mjesto u skupini B, Borussiji Dortmund je to uspjelo u skupini D, a Bayernu u skupini F. Njemački klubovi i u Europskoj ligi bilježe odlične rezultate. Plasman u 16-inu finala osigurali su Borussia Moenchengladbach, Bayer Leverkusen i Hannover, a večeras bi to mogao učiniti i Stuttgart. Posljednji put jedan njemački klub je osvojio Ligu prvaka 2001. godine kada je Bayern u finalu pobijedio Valenciju. Nako toga njemački klubovi su izgubili tri finala - Bayer Leverkusen od Real Madrida 2002. godine, Bayern od Intera 2010. te od Chelsea ove godine.

BEOGRAD - Rukometni savez Srbije (RSS) ispričao se danas zbog nesportskog poteza izbornika ženske reprezentacije Saše Boškovića koji je tijekom utakmice prvog kola EP-a protiv Norveške u dva navrata s ruba terena povukao norvešku rukometašicu Linn Jorum Sulland kako bi na taj način pomogao svojim rukometašicama. "Molimo vas da uvažite našu ispriku, jer se sve dogodilo u žaru borbe. Ovakav propust više se nikada neće ponoviti. U sportskom i duhu fair-playa želimo svim sudionicima europskog prvenstva u Srbiji sportsku i vitešku borbu za što bolji plasman na EP-u," navodi se u priopćenju RSS-a. Norveški mediji danas su objavili TV snimku na kojem se jasno vidi kako je Bošković dva puta povukao Sulland, jednom za dres, a drugi put za ruku. Norveška rukometašica se zbog toga požalila zapisničkom stolu, ali taj detalj niko od službenih osobaa nije primijetio. Norveški izbornik Thorir Hergeirsson bio je ogorčen i šokiran ponašanjem svojeg kolege.

"To nema veze sa sportom, a dogodilo se čak dva puta. Sulland je bila iznenađena, a potom i jako ljuta. To je nesportski potez, ali nije na meni da odlučujem o eventualnoj kazni", rekao je Hergeirsson. Srbija je izgubila do Norveške 26:28.

BERLIN - Finale nogometne Lige prvaka 2015. godine igrat će se u Berlinu, dok bi se godinu dana kasnije završni ogled najelitnijeg natjecanja Starog kontinenta trebao igrati u Milanu, objavili su njemački i talijanski mediji. Europska nogometna federacija (UEFA) službenu odluku o mjestima odigravanja finala Lige prvaka za 2015. i 2016. objavit će u ožujku iduće godine, međutim njemački Bild i talijanska Gazzetta dello Sport tvrde kako će to biti Olimpijski stadion u Berlinu i milanski San Siro. Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach nije želio potvrditi, ali niti demantirati pisanje Bilda, tek je poručio kako se u 'Njemačkom nogometnom savezu nadaju da će finale Lige prvaka uskoro biti u Berlinu'. Berlin nikada nije ugostio finale Kupa i Lige prvaka, dok je San Siro do sada tri puta ugostio najbolje europske momčadi - 1965. (Inter - Benfica 2:0), 1970. (Feyenoord - Celtic 2:1) i 2001. (Bayern - Valencia 5:4 jedanaesterci). Ove sezone finale LP bit će na Wembleyu, dok je iduće godine u Lisabonu na stadionu Luz.

BARCELONA - Napadač španjolskog nogometnog velikana Barcelone Lionel Messi poručio je kako se mnogo bolje osjeća nakon ozljede koljena zadobivene u susretu protiv Benfice, premda je u prvi tren pomislio kako se radi o teškoj ozlijedi. "Prvo sam pomislio kako je to posljednja lopta koju sam udario u karijeri. Osjetio sam jaku bol u koljenu i pomislio kako je moja karijera završila. Pokušao sam udariti loptu, ali nisam imao snage," otkrio je Messi. Messi se ozlijedio u samoj završnici utakmice protiv Benfice kada je s bolnom grimasom na licu iznešen na nosilima. Navijači, ali i stručni stožer katalonskog velikana ostali su u šoku, no dan kasnije sa Camp Noua stižu umirujuće vijesti.

"Pregled je pokazao da se radi o ogrebotini na vanjskoj strani lijevog koljena. Brzina oporavka će pokazati hoće li nastupiti u sljedećoj utakmici u nedjelju protiv Reala iz Betisa," poručili su iz Barcelone dodavši kako će omaleni 'gaučo' propustiti iduća dva treninga.

Messi je protiv Benfice propustio izjednačili, ili čak oboriti 40 godina star rekord Nijemca Gerda Mullera koji je vlasnik rekordnog broja golova u jednoj kalendarskoj godini. Legendarni njemački nogometaš je 1972. u dresu Bayerna i njemačke reprezentacije zabio 85 golova. Messi je zabio 84 gola. Do konca godine Barcelona ima još četiri utakmica pa je za očekivati kako će ipak oboriti rekord.

YOKOHAMA - Nogometaši japanske Sanfrecce Hiroshime izborili su plasman u četvrtfinale klupskog prvenstva svijeta nakon što su u play-off susretu u Yokohami pobijedili novozelandski Auckland City 1:0. Pogodak odluke postigao je Toshihiro Aoyama u 66. minuti. Utakmica u Yokohami bila je prva na kojoj je FIFA koristila tehnologiju na gol crti, no tijekom susreta nije bilo spornih situacija. FIFA će na utakmicama klupskog SP u Toyoti i Yokohami koristiti tehnologije Hawk Eye, koja se koristi u kriketu i tenisu, te GoalRef, koja koristi mikročip u lopti i niske magnetske valove oko vratiju. Sanfrecce Hiroshima će u četvrtfinalu, 9. prosinca igrati protiv egipatskog Al-Ahlyja, a pobjednika iz tog dvoboja u polufinalu će odmjeriti snage protiv prvaka Južne Amerike brazilskog Corinthiansa.

U drugom četvrtfinalnom susretu, 9. prosinca sastaju se korejski Ulsan Hyundai i meksički Monterrey, a boljeg iz tog dvoboja u polufinalu očekuje još uvijek aktualni europski prvak Chelsea.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙