FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 1. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LAKE LOUISE

Američka skijašica Lindsey Vonn pobijedila je u spustu koji se vozio jučer navečer u Lake Louiseu za Svjetski kup, dok je njena sunarodnjakinja Stacey Cook bila druga, a skijašice Lihtenštajna Tina Weirather i Njemica Maria Hoefl Riesch su zauzele treće mjesto.

Vonn je uvjerljivo bila prva s 1.73 sekunde prednosti ispred Cook. Vodeća u ukupnom poretku Slovenka Tina Maze zauzela je tek 20. mjesto.

LOS ANGELES

Los Angeles Lakersi su popravili omjer pobjeda i poraza na početku sezone na 8-8 nakon uvjerljive sinoćnje pobjede od 122-103 nad Denver Nuggetsima u svom Staples Centru.

Tri večeri nakon što su izgubili od Indiana Pacersa zabivši samo 77 koševa, od čega je 40 bilo od Kobea Bryanta, Lakersi su pokazali svu svoju moć u napadu.

Dwight Howard se iskazao sa 20 skokova i 28 koševa, od čega je 16 zabio u prvoj četvrtini, dok je Antawn Jamison bio najučinkovitiji sa 33 koša uz 12 skokova, a Jodie Meeks je ddoao 21 koš iz sedam uspješnih trica. Lakersi su sada popravili svoj omjer poraza i pobjeda na 8-8.

Bryant je odigrao sporednu ulogu sinoć sa 14 koševa i osam skokova.

Nakon što je gubio 14 koševa u prvom poluvremenu, Denver se približio na sedam razlike 7:03 minuta prije kraja treće četvrtine. Trener Lakersa Mike D'Antoni je nakon što je Darius Morris promašio polaganje, a Pau Gasol šut, uveo Jamisona koji je odgovorio s deset koševa zabijenih u zadnjih pet minuta četvrtine i prednost za Lakerse je narasla na 15 koševa. Nuggetsi nakon toga nisu uspjeli smanjtii prednost protivnika koja je do kraja utakmice bila dvoznamenkasti broj.

U drugoj utakmici sinoć, J.R. Smith je zabio 20 koševa uz šest asistencija, a Carmelo Anthony je također dodao 20 koševa u drugoj uzastopnoj pobjedi New York Knicksa nad Washington Wizardsima od 108-87.

Knicksi su popravili (11-4) svoj omjer pobjeda i poraza na domaćem terenu na 6-0, prvi put od sezone 1992./93., kada su pobijedili u 60 utakmica.

Tyson Chandler je dodao double-double sa 12 pogodaka i 10 skokova, dok je Ronnie Brewer zabio 12, a Raymond Felton 11 koševa.

Kod Wizardsa (1-13), Jordan Crawford je "ubacio" 17 koševa, Bradley Beal je dodao 14, a Kevin Seraphin 13.

ZAGREB

Stručni žiri Međunarodne rukometne federacije (IHF) objavio je u petak listu kandidata za najboljeg svjetskog rukometaša i rukometašicu u 2012. godini, a među kandidatkinjama za najbolju rukometašicu je hrvatska reprezentativka Andrea Penezić. Uz nju nominirane su Crnogorke Katarina Bulatović i Bojana Popović, Brazilka Alexandra do Nascimento i Norvežanka Heidi Löke.

Kandidati za najboljeg svjetskog rukometaša su Kim Andersson (Švedska), Mikkel Hansen (Danska), Filip Jicha (Češka), Daniel Narcisse (Francuska) i Julen Aguinagalde (Španjolska).

Nagrade najboljima bit će uručene prije finalne utakmice SP za rukometaše, koje se od 11. do 27. siječnja 2013. održava u Španjolskoj.

BEAVER CREEK

Talijanski skijaš Christof Innerhofer pobijedio je u današnjem spustu Svjetskog kupa u Beaver Creeku, a Ivica Kostelić završio je na 20. mjestu (+1,49).

Na drugoj i trećoj poziciji su Norvežani Aksel Lund Svindal (+0,23) i Kjetil Jansrud (+0,50).

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim osvojio je 54. mjesto (+3,53).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Svindal sa 280 bodova, a slijede Amerikanac Ted Ligety sa 170, te Austrjanac Marcel Hirscher sa 140, dok je Kostelić na 20. mjestu sa 66 bodova.

U subotu skijaši u Beaver Creeku voze superveleslalom, a u nedjelju veleslalom.

KIJEV

U 18. kolu nogometnog prvenstva Ukrajine kijevski Dinamo je u gostima pobijedio Zakarpatiju sa 4-2, a od dvojice hrvatskih reprezentativaca u redovima Dinama nastupio je Ognjen Vukojević, koji je u igru ušao u 68. minuti, dok Niko Kranjčar nije bio u sastavu zbog ozljede.

Šahtar je upisao 17. pobjedu u prvenstvu svladavši Kryvbas sa 2-0. U redovima Šahtara Darijo Srna igrao je do 76. minute, a Eduardo do 59., dok je veznjak Mladen Bartulović odigrao cijeli susret za Kryvbas.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙