FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 19. studenog 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

SLAVONSKI BROD - "Snaga paraolimpizma" naslov je izložbe fotoreportera Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) Damira Senčara koja je, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i Hine u ponedjeljak otvorena u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu. Otvarajući izložbu zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Zoran Ivanović je rekao da uz snagu volje i duha sportaši s invaliditetom mogu nadvladati svoje tjelesne poteškoće i postići odlične sportske rezultate.

"Građani Slavonskog Broda su počašćeni jer je njihov grad jedan od domaćina ove izložbe, te će ona svakako dati doprinos daljnjoj popularizaciji osoba s invaliditetom", dodao je Ivanković.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić naglasio je kako je zahvaljujući senzibilitetu Hine za pomoć sportašima s invaliditetom Damir Senčar bio jedini fotoreporter iz Hrvatske koji je trajno zabilježio nastup naših paraolimpijaca, i to ne samo na 14. igrama u Londonu, nago i u Ateni i Pekingu te na Zimskim paraolimpijskim igrama u Vancouveru.

Na izložbi je prikazeno 45 fotografija Hinina fotoreportera Senčara, među kojima su svih osam osvajača paraolimpijskih odličja za Hrvatsku počevši od Milke Milinković, Jelene Vuković, Mihovila Španje, Darka Kralja, Antonije Balek, Branimira Budetića, Mikele Ristoski do Zorana Talića, te šestorice dragovoljaca Domominskog rata: Darka Kralja, Tomislava Zadre, Tomislava Špalja, Marija Dadića, Zorana Križanca i Bore Rađenovića.

SPLIT - U splitskom Hotelu le Meridien Lav danas je počeo 33. kongres Udruženja europskih nogometnih trenera (AEFC) koji traje do srijede, a na kojem će se upriličiti brojna stručna predavanja, rasprave, prezentacije i analize vezane za unapređenje nogometa. Ovo je prvi takav kongres ikada održan u Hrvatskoj. Kako je izjavio izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, niti u zemljama regije nikada nije održan tako važan skup nogometnih stručnjaka, jer su nazočni gotovo svi koji u trenerskoj organizaciji Europe imaju neka zaduženja, a sudjelovat će i brojni gosti izvan Europe.

"Hrvatska ima privilegiju biti domaćin ovakvog stručnog skupa. Ovo je velika stvar i za Hrvatsku i za Split", istaknuo je Vrbanović.

MOSKVA - Ruski nogometni prvoligaš Lokomotiv iz Moskve, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, prekinuo je niz od šest utakmica bez pobjede, te je u 16. kolu kao gost u Samari svladao domaći sastav Krilja Sovjetov sa 1-0 (1-0). To je prva pobjeda Lokomotiva nakon gotovo dva mjeseca, posljednji put Bilićev je sastav puni plijen osvojio još 22. rujna. Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv koji je trenutačno osmi sa 25 bodova, 14 manje od vodećeg CSKA iz Moskve, te devet od drugog Anžija iz Mahačkale.

PARIZ - Francuski nogometni doprvak Paris SG u susretu će 5. kola skupine A Lige prvaka u gostima protiv Dinama iz Kijeva u srijedu biti bez ozlijeđenih napadača Jeremyja Meneza i Kevina Gameira. Menez je ozlijedio mišić tijekom prvog poluvremena subotnje prvenstvene utakmice protiv Rennesa, dok iz PSG-a nisu precizirali Gameirovu ozljedu. Paris SG je trenutačno drugi na ljestvici s devet bodova, jednim manje od vodećeg Porta, dok je Dinamo Kijev treći s četiri boda. Hrvatski prvak, Dinamo iz Zagreba je posljednji u skupini A bez bodova.

MANCHESTER - Engleski nogometni velikan Manchester United, koji je već nakon 4. kola igranja po skupinama osigurao prolazak u osminu finala Lige prvaka, na gostovanje u Istanbul, gdje će u utorak igrati protiv domaćeg Galatasaraya u susretu 5. kola skupine H, otputovao je bez Waynea Rooneyja, Rija Ferdinanda, Ryana Giggsa, Paula Scholesa, Davida De Gee i Robina van Persiea. Među onima koji su pronašli svoje mjesto u zrakoplovu za Istanbul čak je sadam onih koji u prva četiri kola nisu odigrali niti minute u ovosezonskom izdanju najjačeg klupskog nogometnog natjecanja.

KIJEV - Andrei Ševčenko, bivši ukrajinski reprezentativac, odbio je prihvatiti mjesto izbornika Ukrajine koje mu je ponudio predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza.

"Ocijenio san da je malo preuranjeno za mene da preuzmem vođenje ukrajinske reprezentacije. Nadam se da će Savez prihvatiti moju odluku s razumijevanjem", izjavio je 36-godišnji Ševčenko koji je prekinuo igračku karijeru nakon Eura 2012. koje je igrano u njegovoj domovini i Poljskoj.

"Stvarno sam zahvalan Savezu i predsjedniku Anatoliju Konkovu za veliko povjerenje koje su mi iskazali ponudivši mi mjesto izbornika", dodao je Ševčenko.

Prije tjedan dana Anatolij Konkov mu je ponudio prazno mjesto ukrajinskog izbornika, ističući da je njegova mladost "pozitivan čimbenik" i navodeći kao primjer za to Josepa Guardiolu na čelu Barcelone.

AMSTERDAM - Bivši vratar nizozemske reprezentacije Edwin van der Sar postao je direktor marketinga Ajaxa, objavio je u ponedjeljak prvoligaš iz Amsterdama. U klupskom priopćenju stoji da je Van der Sar, koji je svoju igračku karijeru započeo u Ajaxu, a onda je završio nakon šest godina igranja u Manchester Unitedu, prešao u upravu amsterdamskog kluba zajedno s Michaelom Kinsbergenom koji je također dobio direktorsku funkciju.

"Van der Sar je imao fantastičnu karijeru, a ima i prirodne karakteristike vođe pa ima potencijala da bude u budućnosti naš izvršni direktor", izjavio je Ajaxov izvršni direktor Hans Weijers.

"Kinsbergen će voditi upravu i organizaciju sljedećih nekoliko godina ali će voditi i Van der Sara u njegovom daljnjem razvoju."

Van der Sar je 2011. prekinuo igračku karijeru tijekom koje je osvojio dva naslova pobjednika Lige prvaka, jedan s Ajaxom i jedan s Manchestero Unitedom, te osam naslova prvaka - četiri prvaka Nizozemske i četiri Engleske.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙