FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 20. studenog 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LOS ANGELES

Denver Nuggetsi su prekinuli niz od osam pobjeda Memphis Grizzlesa svladavši ih sinoć na njihovom terenu rezultatom 97-92.

U žestokoj borbi koja se odvijala od početka do kraja utakmice, Memphis je vodio 92-88 dvije minute prije kraja, ali mu nije uspjelo tako

zaključiti utakmici ne zabivši koša do kraja i napravivši neke pogreške u ključnim trenucima.

"Dobili smo što smo i zaslužili", izjavio je nakon utakmice Grizzlies Marc Gasol. "U zadnjoj utakmici u kojoj nismo igrali tako dobro, druga momčad nije bila tako talentirana kao Denver. Kada se igrate s vatrom, opečete se".

Prednost se stalno izmjenjivala i Grizzliesi su vodili pet koševa u trećoj četvrtini zahvaljujući seriji od 14-4, prije nego je Denver odgovorio serijom 8-0 i stvorivši vodstvo od 77-70 na početku zadnje četvrtine.

Nuggetsi su bili bolji od Memphisa u skoku 47-33, sa Kennethom Fariedom koji je sakupio 13 skokova uz 13 koševa.

Napadač Nuggetsa Danilo Gallinari je pogodio stri slobina bacanja i nakon što je JaVale McGee doveo vodeći Denver u vodstvo od 93-92, uspio je zabiti tricu u zadnjim sekundama i zapečatiti pobjedu za svoju momčad.

Gallinari je utakmicu završio sa 26 koševa, McGee je dodao 15 uz osam skokova, a Nuggetsi su (5-6) konačno priveli kraju niz od tri uzastopna poraza.

Kod Grizzliesa najučinkovitiji je bio Rudy Gay sa 22 pogotka, dok je Zach Randolph upisao 12 koševa uz 13 skokova.

Chris Paul je zabio 19 koševa za Clipperse, a Blake Griffin je dodao 16 uz 12 skokova i Los Angeles je pobijedio šestu utakmicu zaredom svladavši 92-87 San Antonio na njihovom terenu.

Clippersi (8-2) su krenuli na put u kojima imaju četiri gostujuće utakmice i uspjeli su nadoknaditi razliku od deset koševa Spursa u zadnjoj četvrtini na samo dva koša minutu prije kraja. No, Clippersi su zabili pet od sedam zadnjih koševa na utakmici uz pomoć dva skoka u napadu Erica Bledsoea (devet koševa, pet skokova), i ostvarili pobjedu.

San Antonio je nadigrao Clipperse sa 27 koševa s linije trice i s linije slobodnih bacanja, ali Spursi nisu uspjeli pretvoriti Clippersove izgubljene lopte u koševe. Clippersi su izgubili loptu 17 puta, a Spursi 14, ali je L.A. bio bolji u zabijenim koševima na temlju izgubljenih lopti 18-8.

U prvoj četvrtini su nakon početnog vodstva San Antonia, Clippersi bili bolji od Spursa 23-7. U cijeloj drugoj četvrtini, Clippersi su vodili 14-4 u koševima s linije slobodnih bacanja. San Antonio je vodio 28-18 nakon prve četvrtine, ali na poluvremenu je gubio 47-42. Clippersi su zadržali vodstvo do kraja utakmice.

NEW YORK

Olimpijski prvaci u plivanju Michael Phelps i Missy Franklin proglašeni su najboljim plivačima SAD-a u izboru Američkog plivačkog saveza.

Franklin je nagrađena i kao članica štafete 4x100 koja je osvojila olimpijsko zlato i srušila svjetski rekord. Uz nju, nagrađene su i Rebbeca Soni, Dana Vollmer i Allison Schmitt.

Za Phelpsa, koji je na olimpijskim igrama u Londonu osvojio šest medalja od čega četiri zlatne, ovo je četvrta uzastopna nagrada za najboljeg plivača godine u SAD.

Franklin je na OI u Londonu osvojila pet medalja, od čega četiri zlatne.

LOS ANGELES

David Beckham je u ponedjeljak objavio da je finale Sjevernoameričke nogometne lige (MLS), koje se igra 1. prosinca protiv Houstona, zadnja utakmica koju će odigrati u dresu Los Angeles Galaxyja, ali da to neće biti kraj njegove igračke karijere.

"Doživio sam posebne trenutak kao igrač Los Angeles Galaxyja, ali želim još jedan izazov prije kraja karijere", kazao je Beckham.

Prošli je tjedan Australski nogometni savez iskazao interes za 37-godišnjeg Beckhama, koji bi se, ako pristane, priključio još jednoj nogometnoj zvijezdi Talijanu Alessandru Del Pieru u australskom prvenstvu, ali je Englezov agent to demantirao.

Beckham, koji je u Los Angeles stigao 2007. iz Real Madrida i ima još jednu godinu po ugovoru s klubom, istaknuo je da ne želi prekidati veze s MLS-om jer želi postati vlasnik jednog od sjevernoameričkih klubova.

"Od dolaska ovdje, vidio sam kako popularnost nogometa raste iz godine u godinu u SAD-u. Taj sport nema granica u ovako lijepoj zemlji i želim i dalje biti dio onih koji će raditi na njegovoj veličini", dodao je bivši kapetan engleske reprezentacije (115 nastupa).

Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida,i koji je igrao za Milan, pokušat će osvojiti drugi naslov prvaka MLS-a 1. prosinca u Carsonu protiv Houstona.

LONDON

U posljednjem susretu 12. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham United i Stoke City su igrali 1-1 (0-1).

Poveli su gosti preko Waltersa (13), a izjednačio je O'Brien (48).

West Ham je ostao sedmi na ljestvici sa 19 bodova, koliko ima i šesti Arsenal, dok je Stoke 14. sa 13 bodova.

Na vrhu je Manchester City sa 28 bodova, jednim više od gradskog suparnika Uniteda.

LJUBLJANA

U posljednjem susretu 9. kola regionalne košarkaše ABA lige Partizan mt:s je kao gost u Ljubljani svladao Union Olimoiju sa 86-82 (48-38).

Ovom pobjedom Partizan se izjednačio na vrhu ljestvice s Igokeom, oba sastava imaju po sedam pobjeda i dva poraza, dok je Olimpija na omjeru pobjeda i poraza 4-5.

RIM

U posljednjem susretu 13. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu svladala Torino sa 2-0 (0-0).

Strijelci za Romu bili su Osvaldo (71-11m) i Pjanić (86).

Ovom pobjedom Roma je stigla na šesto mjesto sa 20 bodova, dok je Torino 13. sa 14.

Vodi Juventus sa 32 boda, četiri više od Intera, te pet od Fiorentine i Napolija.

VITORIA

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Žan Tabak (42) novi je trener španjolskog euroligaša Caje Laboral iz Vitorije, a na toj je dužnosti zamijenio bivšeg suigrača iz Jugoplastike s kojim je osvajio dva naslova europskog prvaka (1989, 1990), crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića.

Tabak je s klubom iz Vitorije dogovorio suradnju do kraja sezone s mogućnošću produžetka na još jednu godinu.

Prije preuzimanja Caje Laboral Tabak je vodio poljski sastav Trefl Sopot, a prošle je sezone bio trener tadašnjeg španjolskog drugoligaša Sant Joseph iz Girone.

Po Ivanovića je koban bio domaći 68-77 poraz od Blusens Monbusa u 8. kolu španjolskog prvenstva u nedjelju.

Nakon osam prvenstvenih kola Caja Laboral ima učinak od pet pobjeda i tri poraza, te se nalazi u velikoj skupini momčadi koje se nalaze od petog do 11. mjesta na ljestvici, ali za baskijski sastav mnogo je neugodniji omjer od jedne pobjede i pet poraza u Euroligi s kojim zauzima posljednje mjesto u skupini C u kojoj se natječe i hrvatski predstavnik Cedevita.

Caja Laboral i Cedevita igrat će u Vitoriji u 10. kolu 14. prosinca. U prvoj utakmici igranoj u Zagrebu prije 10 dana Cedevita je bila uspješnija sa 76-69.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙