FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović plasirala se drugog dana EP u malim bazenima koje se održava u francuskom Chartresu u polufinale discipline 100 m mješovito nakon što je u kvalifikacijama bila šesta s vremenom 1:01.27.

Drugog dana EP-a u kvalifikacijama nastupio je i Saša Gerbec na 50m leđno međutim on nije izborio polufinale jer je u kvalifikacijama zauzeo 34. mjesto s vremenom 25.31.

Polufinala i finala su na rasporedu u 16,30 sati.

LAKE LOUISE

Norvežanin Aksel Lund Svindal ostvario je najbolje vrijeme na drugom treningu spusta u Lake Louiseu, dok je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo 19. mjesto.

Svindal je Olimpijsku stazu prošao za 1:51,43 minute, drugo vrijeme ostvario je Austrijanac Georg Streitberger sa 13 stotinki zaostatka, dok je treći bio njegov sunarodnjak Klaus Kröll (+0,38). Kostelić je imao 1.98 sekunde zaostatka. Natko Zrnčić Dim je zauzeo 23. mjesto sa 2.13 sekunde zaostatka.

Spust je na rasporedu u subotu.

LAKE LOUISE

Švicarski skijaš Daniel Albrecht ozlijedio je koljeno u četvrtak na drugom treningu spusta za Svjetski kup u Lake Louiseu i prema Švicarskom skijaškom savezu radi se "složenoj ozlijedi lijevog koljena".

Švicarski skijaš je sa staze odvezen helikopterom u bolnicu u Calgaryju (Alberta) gdje su obavljen pretrage.

"Zaradio je i nekoliko ogrebotina na licu, ali snimka glave pokazuje da je sve u redu", objavio je Swiss-Ski.

Albrecht nije nastupio ni u jednom spustu ili super-G-ju Svjetskog kupa od nesreće koju je doživio na treningu spusta u Kitzbuehelu 22. siječnja 2009. Tada je tri tjedna bio u komi.

ZAGREB

Nakon susreta petog kola Europske lige poznato je 19 klubova koji su izborili 'europsko proljeće' i prije posljednjeg kola koje je na rasporedu za dva tjedna.

Plasman u 16-inu finala izborili su Napoli, Lazio, Inter, Lyon, Rubin, Anži, Sparta, Bayer Leverkusen, Hannover, Levante, Metalist Harkov, Genk, Dnjipro, Newcastle United, Bordeaux, Fenerbahče, Borussia Moenchengladbach, Atletico Madrid i Viktorija Plzen.

Preostalih pet klubova doznat ćemo za dva tjedna, a njima će se pridružiti i osam trećeplasiranih klubova iz Lige prvaka.

Ždrijeb parova 16-ine finala Europske lige na rasporedu je 20. prosinca u Nyonu.

MILANO

U susretu sedmog kola C skupine Eurolige košarkaši Cedevite su na gostovanju u Milanu izgubili od EA7 Emporio Armanija 60:75 (18:20, 19:16, 9:25, 14:14) i nakon petog poraza sve su dalje od plasmana u TOP 16.

Nakon što je prije tri dana Božidar Maljković neobjašnjivo podnio ostavku, Cedevitu je u Mediolanum Forumu predvodio Jakša Vulić koji nije imao previše vremena za pripremu utakmice. Momčad iz Podsuseda pod vodstvom novog trenera odradila je tek jedan trening u Zagrebu, te jedan u Milanu.

Cedevita se odlično držala u prve dvije dionice, a na koncu poluvremena čak je vodila 37:36. Nažalost, hrvatski sastav je u trećoj četvrtini doživio potpuni slom, taj dio igre Milano je dobio 25:9 i potom je rutinski sačuvo vodstvo.

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Miro Bilan sa 15 koševa i 9 skokova, te Bracey Wright i Predrag Šuput sa po devet koševa. Domaćine su predvodili Antonis Fotsis sa 15, te Keith Langford i Ioanis Bourousis sa po 11 koševa. Hrvatski košarkaš Rok Stipčević zabio je za talijanski sastav tri koša uz dvije asistencije.

Nakon sedam odigranih susreta Cedevita ima dvije pobjede i pet poraza, a lošiji učinak ima jedino Caja Laboral koja ima skor 1-5, a u petak gostuje kod vodećeg Žalgirisa. U osmom kolu Cedevita će 29. studenog ugostiti turski Efes.

RIM

U neredima navijača uoči utakmice J skupine Europske lige Lazio - Tottenham u središtu Rima došlo je do niza incidenata u kojima je ozlijeđeno najmanje deset navijača Spursa pri čemu jedan teže.

Najveći incident dogodio se u jednom pubu na trgu Campo de'Fiori kada je skupina 30-tak maskiranih navijača Lazia upala u pub naoružana palicama, noževima i metalnim polugama. U tučnjavi koja je izbila jedan engleski navijač je izboden nožem i u teškom stanju je prevezen u bolnicu.

"Navijači Lazija su bili dobro organizirani i maskirani. Na glavama su imali maske i kacige, a bili su naoružani raznim palicama i šipkama. Nekoliko engleskih navijača je dobilo dobre batine," kazao je Giuseppe Tamborra, jedan od svjedoka.

Prema pisanju talijanskog lista La Repubblica najmanje 100 Lazijevih 'ultrasa' je po gradu tražilo navijače Spursa i izazivalo incidente. Policija je do sada privela 15 izgrednika, među kojima i dvojicu navijača Rome koji su 'pomagali' sugrađanima u 'lovu' na Engleze premda se inače mrze s navijačima Lazija.

Europska nogometna federacija (UEFA) prošlog je mjeseca kaznila Lazio sa 40.000 eura zbog rasističkih ispada njegovih navijača za vrijeme utakmice protiv Tottenhama u Londonu. 'Nebesko-plave' sasvim sigurno očekuje nova kazna jer su navijači rimskog kluba i na Olimpicu vrijeđali igrače Spursa.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙