FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Međunarodni nogometni savez (FIFA) će za svjetsko nogometno prvenstvo prvenstvo 2014. u Brazilu pokloniti socijalno ugroženima 50.000 ulaznica za utakmice.

Osim toga, ulaznice će besplatno dobiti i svi koji su radili na izgradnji stadiona u Brazilu.

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke je na svečanosti u Sao Paulu simbolično predao uvećanu kopiju ulaznice brazilskom

ministru za sport Aldu Rebelu.

"Velikom broju ljudi nije lako. Zato bih rado svakom članu grupe Bolsa dao ovaj dar", izjavio je tom prigodom Valcke.

Bolsa Familia je program za pomoć socijalno ugroženima u Brazilu.

MANCHESTER

Napadač engleskog prvoligaša Manchester Uniteda Robin van Persie je trebao samo 31 sekunde da zabije gol čime je postao strijelac

najbržeg gola u ovoj sezoni Premier league.

Manchester United je zahvaljujući njegovom pogotku pobijedio West Ham Unitedom 1:0.

Nizozemac je trebao malo vremena da postigne svoj deveti pogodak ove sezone nakon što je svladao vratara West Hama Jussija Jaaskelainena.

Manchester United je trenutačno prvi u prvenstvu s 33 boda i jednim bodom više od Manchester Cityja.

MIAMI

Kevin Durant je pozdravio svog bivšeg suigrača Jamesa Hardena sa 37 koševa, dok je njegov Oklahoma City Thunder "razbio" sinoć Houston Rockets 120-98 i tako pokvario njegov povratak u Chesapeake Energy Arenu.

Harden se vratio u Oklahoma City prvi put otkako je prešao u Houston prije početka sezone, ali je za njega i za Rocketse (7-8) to bila noć koju treba što prije zaboraviti.

Vođeni Durantom koji je bio raspoložen za šut, Thunder (12-4) je dao naslutiti kraj utakmice već u drugoj četvrtini kada su poveli sa 18 koševa.

"Stvarno sam htio dobiti ovu utakmicu", izjavio je Durant.

Serge Ibaka je pomogao Durantu sa 23 pogotka i devet skokova, a Oklahoma City je ostvarila drugu zaredom uvjerljivu pobjedu nakon što je u ponedjeljak "uništila" Charlotte 114-69.

Harden, najbolji šesti igrač prošle sezone, zabio je samo 17 koševa. Najučinkovitiji je bio Patrick Patterson sa 27 pogodaka.

Rocketsi su zaostajali samo dva koša nakon prve četvrtine, ali je Oklahoma City otvorio drugu četvrtini serijom 9-0.

Kevin Martin, koji je došao u Thunder iz Houston u sklopu razmjene za Hardena, utakmicu je završio sa 17 pogodaka.

San Antonio Spursi su sinoć došli do svoje pete pobjede zaredom it o nad Orlando Magicom kojeg su svladali 110-89. Manu Ginobili, koji je u igru ušao s klupe, zabio je 20 pogodaka, najviše za San Antonio.

Ginobili je pogodio tri trice zaredom i tako je doveo Spurse u vodstvo pred kraj prve četvrtine, dok je Tim Duncan s 15 pogodaka i pet blokova, zabio tricu na samom kraju poluvremena i tako povećao vodstvo San Antonia na 14.

Arron Afflalo je predvodio Magic sa 16 koševa, ali Orlandovi igrači nisu ni u jednom trenutku zaprijetili San Antoniu u drugom poluvremenu, Spursi su sada povećali svoj omjer pobjeda i poraza na 10-1.

LONDON

Vodeći dvojac engleskog nogometnog prvenstva Manchester United i Manchester City uspješno je odradio utakmice 14. kola. United je na Old Traffordu pobijedio West Ham 1:0, dok je City slavio kod Wigana 2:0.

Pogodak odluke za United postigao je van Persie u prvoj minuti. City je do pobjede došao golovima Balotellija (69) i Milnera (72).

Everton i Arsenal su odigrali 1:1. Gosti su poveli u prvoj minuti golom Walcotta, a izjednačio je Fellaini u 27. minuti. Hrvatski napadač Nikica Jelavić odigrao je cijeli susret za domaći sastav.

Chelsea je pod vodstvom novog menadžer Rafe Beniteza razočarao odigravši 0:0 protiv Fulhama u čijim redovima je zadnjih šest minuta odigrao Mladen Petrić. Tottenham je pobiedio Liverpool 2:1.

Na ljestvici vodi United sa 33 boda, City je drugi s bodom manje, treći je Chelsea sa 26 bodova koliko ima i WBA. Na petom mjestu je Tottenham sa 23 boda, a zatim slijede Everton (22) i Arsenal (21).

MARSEILLE

U odgođenom susretu 10. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na stadionu Velodrome deklasirao Marseille 4:1 i preuzeo vodstvo na ljestvici.

Junak utakmice bio je Bafetimbi Gomis koji je postigao tri gola. Mrežu Stevea Mandande je načeo u trećoj minuti iz jedanaesterca, potom je zabio gol u 34. te 72. minuti. Strijelac za 'lavove' bio je i Steed Malbranque (48). Težak poraz OM-a ublažio je Loic Remy u 77. minuti. Marseille je od 80. minute igrao bez isključenog Roda Fannija. Dejan Lovren nije nastupio za Lyon zbog ozljede.

Na ljestvici vodi Lyon sa 28 bodova, PSG ima 26, a St Etienne 25 bodova. Bordeaux je četvrti sa 24 boda, dok je Marseille peti sa 23 boda.

BERLIN

U susretu 14. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je na gostovanju pobijedio Freiburg 2:0 i bavarci sada imaju već deset bodova više pred Bayer Leverkusenom na drugom mjestu.

Golove za Bayern zabili su Thomas Mueller (12-11m) i Anatoli Timoščuk (79), a hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić nije ulazio u momčad Bayerna.

Identičnim rezultatom Borussia Moenchengladbach je pobijedila Wolfsburg u čijim redovima je Ivica Olić igrao do 69. minute, dok je Srđan Lakić nastupio u zadnjih deset minuta.

Bayern vodi sa 37 bodova, Bayer ima 27, a aktualni prvak Borussia Dortmund 26 bodova.

ZAGREB

U danu u kojem je dobila veliko pojačanje, jednog od najtalentiranijih europskih košarkaša Daria Šarića (18), Cibona je upisala već dvadeseti uzastopni europski poraz. 'Vukovi' su u susretu četvrtog kola G skupine Eurokupa u francuskom Choletu izgubili od istoimene momčadi 59:79 (15:26, 13:12, 10:29, 21:12).

U prethodne dvije sezone Cibona je ostvarila omjer 0-10 u Euroligi, pa 0-6 u Eurokupu, a crna serija je nastavljena ove sezone s četiri nova poraza.

Najefikasniji igrači u redovima 'vukova' bili su Justin Hamilton sa 12, Hrvoje Kovačević sa 11, te Ante Mašić sa devet koševa, dok su francusku momčad predvodili Derrick Obasohan sa 19 i Rudy Gobert sa 11 koševa.

U drugom susretu u skupini Spartak St. Petersburg je na gostovanju u Njemačkoj pobijedio Ratiopharm Ulm 77:74.

Na ljestvici vodi Spartak sa četiri pobjede, Cholet i Ulm imaju po dvije pobjede i poraza, a na začelju je Cibona sa četiri poraza.

BEAVER CREEK

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 39. mjesto na drugom treningu spusta u američkom Beaver Creeku, dok je Natko Zrnčić Dim osvojio 46. mjesto.

Najbolji rezultat na treningu ostvario je Amerikanac Travis Ganong (1:41.38) ispred Talijana Siegmara Klotza (1:41.67) i Austrijanca Joachima Puchnera (1:42.18). Kostelić je za Ganongom imao 3.19 sekundi zaostatka, dok je Zrnčić Dim imao 3.34 sekunde slabije vrijeme.

MADRID

Talijanski košarkaški stručnjak Sergio Scariolo (51) napustio je kormilo španjolske reprezentacije koja će na skorašnjem Europskom prvenstvu u Sloveniji igrati u skupini sa Hrvatskom.

Scariolo je vodio Španjolce od 2009. godine i osvojio dva europska naslova (2009, 2011), te srebro na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu. Kako navode španjolski mediji razlog njegove ostavke bila je udaljenost o obitelji. Za novog izbornika izabran je njegov dosadašnji pomoćnik Juan Antonio Orenga.

"Nisam lako donio ovu odluku, međutim presudila je moja želja da što više vremena proveden s obitelji. Nakon četiri intenzivne trenerske godine zaželio sam se obitelji," kazao je Scariolo koji je tijekom karijere vodio Scavolini, Fortitudo, Baskonia Vitoriju, Real Madrid, Malagu, Himki, te Olimpiju Milano.

HAIFA

U odgođenoj utakmici petog kola I skupine Europske nogometne lige Athletic Bilbao je u Haifi pobijedio Hapoel Ironi Kiryat Shmonu 2:0, a golove su postigli Llorente (34) i Toquero (76).

Utakmica se prvotno trebala igrati 22. studenog, no odgođena je zbog loše sigurnosne situacije u Izraelu. Odgoda je uslijedila nakon što se dogodio atentat u jednom autobusu u Tel Avivu u kojem je najmanje 17 osoba ranjeno.

Utakmica između Hapoela i Athletica nije imala rezultatsku važnost jer su oba sastava i prije ove utakmice ispala iz konkurencije za nastavak natjecanja. I prije zadnjeg kola 'europsko proljeće' su osigurali Lyon i praška Sparta.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙