FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 15. studenog 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski nogometni doprvak Hajduk iz Splita objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.hajduk.hr) kako je tijekom četvrtka dobio dopis iz UEFA-e da je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tijekom uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige protiv Intera odigrane 9. kolovoza ove godine na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu, koju je hajduk dobio sa 2-0, kažnjen sa 30.000 eura.

Zbog bakljade tijekom utakmice 2. pretkola protiv Skonta u Splitu Hajduk je još ranije kažnjen igranjem jedne domaće utakmice bez prisutnosti gledatelja.

ZAGREB - Hrvatska teniska reprezentacija će u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa 2013. godine susret protiv Italije odigrati u Torinu, i to na zemljanoj podlozi, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatskog teniskog saveza. Susret će se igrati u dvorani Palaruffini u kojoj ima mjesta za 4500 gledatelja, potvrdio je informaciju i Talijanski teniski savez (FIT). Termin susreta je od 1. do 3. veljače i to će biti treći okršaj ovih dviju reprezentacija. U oba prijašnja susreta pobjednik je bila Hrvatska i u oba navrata s rezultatom 3-2. Prvi put je to bilo na zemlji Foro Italica 2001., a drugi put na dvoranskom betonu u Dubrovniku prije četiri godine.

Hrvatskoj, koja je jedna od najuspješnijih reprezentacija u ovom natjecanju u posljednjih desetak godina (od 2002. jednom osvajač naslova, jednom polufinalist, pet puta četvrtfinalist), ovo će biti već peto sudjelovanje zaredom u elitnom rangu Davis Cupa, odnosno Svjetskoj skupini. Italija je zadržala status sudionika u Svjetskoj skupini rujanskom pobjedom nad Čileom, no posljednju pobjedu u ovom rangu ostvarila je još 1998. godine. U Davis Cupu je bila osvajač naslova jednom (1976.) i u još šest navrata finalist - posljednji put bilo je to baš 1998.

MOSKVA - U prvom susretu 6. kola Eurolige košarkaša ruski Himki u susretu skupine A je kao domaćin svladao turski Fenerbahce Ulker sa 71-70 (39-29).

Pobjednički koš za domaće je u doslovno posljednjoj desetinki susreta postigao Kelvin Rivers nakon skoka u napadu. Za domaće je Zoran Planinić igrao 28 minuta i ubacio 11 poena (šut za dva 5-7, trica 0-2, slobodna bacanja 1-1), te je dodao 3 skoka i 2 asistencije, dok ej Krešimir Lončar postigao 4 koša (šut za dva 1-9, slobodna bacanja 2-2) uz 5 skokova i 3 asistencije za 23 minute. Kod gostiju Bojan Bogdanović je igrao 25 minuta i ubacio 11 poena (šut za dva 5-11, trica 0-1, slobodna bacanja 1-1), te sakupi 3 skoka.

Himki sada ima četiri pobjede i dva poraza, a Fenerbahce Ulker po tri pobjede i poraza.

ANGERS - Francuski plivač Yannick Agnel postavio je novi svjetski rekord na 400 metara slobodno u 25-metarskim bazenima, on je na prvenstvu Francuske u Angersu zadanu dionicu svladao za 3:32.25 minuta što je za 52 stotinke brže od dosadašnjeg rekorda kojega je prije točno tri godine i jednog dana postavio Nijemac Paul Biedermann.

ZURICH - Sjajni pogodak kapetana švedske nogometne reprezentacije Zlatana Ibrahimovića, udarac "škaricama" iskosa sa 25 metara kojim je lobao istrčalog engleskog vratara Joea Harta, kojim je Ibrahimović postavio konačni rezultat od 4-2 u korist Švedske u sinoćnjoj prijateljskoj utakmici na otvaranju novog Friends stadiona u Stockholmu Međunarodni nogometni savez (FIFA) nije želio dodatno uvrstiti na popis kandidata za nagradu Ferenc Puskas koja se dodjeljuje strijelcu najljepšeg gola u godini. Iz FIFA-e su ovu svoju odluku opravdali time kako je već započelo glasovanje, te je bilo nemoguće dodatno uvrstiti još jednu nominaciju.

Glasovanje za ovogodišnji najljepši pogodak započelo je jučer navečer, a u prvom krugu, koji traje do 29. studenoga, posjetitelji FIFA-ine službene internetske stranice (www.fifa.com) mogu birati između 10 ponuđenih pogodaka. Tri gola koja dobiju najviše glasova ulaze u završni krug glasovanja koji će trajati do 7. siječnja sljedeće godine kada će biti proglašen i pobjednik. Istoga dana će biti proglašen i dobitnik "Zlatne lopte" za ovu godinu, odnosno najbolji nogometaš svijeta po FIFA-inu izboru.

Za ovogodišnju nagradu "Ferenc Puskas" nominirani su golovi Argentinca Lionela Messija, Brazilca Neymara, Francuza Hatema Ben Harfe i Erica Hasslija, Ganca Emmanuela Agyemang-Badua, Kolumbijca Radamela Falcaoa, Bolivijca Gastona Mealle, Senegalca Mousse Sowa, Slovaka Miroslava Stocha i Meksikanke Olivije Jimenez.

Nagrada "Ferenc Puskas", koja je ime dobila po legendarnom mađarskom napadaču iz 50-ih godina prošlog stoljeća, dodjeljuje se od 2009. godine. Prvi je dobitnik bio Portugalac Cristiano Ronaldo, 2010. ju je osvojio Turčin Hamit Altinotop, a lani Brazilac Neymar.

BASEL - Rekorder po broju postignutih pogodaka za švicarsku nogometnu reprezentaciju, napadač Basela Alexander Frei objavio je kako će po završetku ove sezone okončati igračku karijeru u dobi od samo 33 godine.

"Shatio sam kako postoje mnogo važnije stvari od pobjeda i poraza", rekao je Frei.

Frei je u karijeri odigrao 84 utakmice za Švicarsku postigavši 42 pogotka. Posljednji reprezentativni nastup imao je u ožujku prošle godine protiv Bugarske.

Osim za Basel, nastupao je i za Borussiju Dortmund, Rennes i Servette. Igrajući za Rennes u sezoni 2004/05. je bio prvi strijelac francuskog prvenstva, a prošle dvije sezone okončao je kao najbolji strijelac švicarske lige. Ukupno je u karijeri odigrao 604 utakmice i postigao 307 golova.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙