FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 18. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

U zadnjem dvoboju 16. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke svladali Osijek s 3:1 (2:1). Pred 700 gledatelja na stadionu Kantrida sudio je Gabrilo iz Splita. Strijelac: 1:0 Brezovec (13), 2:0 Cesarec (24), 2:1 Zubak (30), 3:1 Cesarec (87)

PRAG

Teniska reprezentacija Češke osvojila je Davis Cup nakon što je u odlučujućem susretu u Pragu Radek Stepanek pobijedio Nicolasa Almagra 6-4, 7-6 (0), 3-6, 6-3 za konačnih 3:2 protiv Španjolske.Česima je to prvi samostalni naslov pobjednika Davis Cupa, dok su prije 32 godine pod zastavom Čehoslovačke pobijedili Italiju 4:1. Češka je tako potvrdila status teniske sile jer su nedavno i češke tenisačice osvojile FED kup.

David Ferrer (Špa) - Tomas Berdych (Češ) 6-2, 6-3, 7-5

Radek Stepanek (Češ) - Nicolas Almagro (Špa) 6-4, 7-6 (0), 3-6, 6-3

ZAGREB

Hokejaši Medveščaka zadržali su vodeću poziciju na ljestvici EBEL lige nakon što su u susretu 22. kola u zagrebačkoj Areni pobijedili Red Bull Salzburg 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).Golove za 'medvjede' zabili su Curtis Fraser (38:25) i Brandon Buck (40:50), a sjajan je bio i Robert Kristan koji je uspio sačuvati mrežu nedirnutom.

Nakon što su pobjedu protiv KAC-a u petak posvetili generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, navijači su danas klicali Vukovaru, gradu heroju, a Sektor B je na veliku hrvatsku zastavio stavio vukovarski vodotoranj, simbol vukovarske patnje.Bio je to posljednji ogled 'medvjeda' na ovogodišnjem 'Arena Ice Feveru' nakon poraza od Olimpije (1:4) i pobjede protiv KAC-a iz Klagenfurta (4:1). 'Arena Ice Fever' održat će se i u siječnju iduće (25. i 27.), dok je Šalata Winter Classic, utakmica na otvorenom zagrebačkom klizalištu Šalata, na rasporedu je 1. veljače.

POSTOJNA

Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini C Europskog prvenstva koje će se od 4. do 22. rujna iduće godine održati u Sloveniji zajedno sa sa Španjolskom, domaćinom, Poljskom, Gruzijom i Češkom.Današnji ždrijeb održan je u Postojnskoj jami, jednoj od najvećih i najljepših špilja u Europi čija je najveća dubina 115 metara. Domaćin je za tu priliku priredio i jednu posebnost, košarkašku utakmicu pod zemljom. Šest slovenskih legendarnih košarkaša - Jaka Daneua, Slavko Duščak, Roman Horvat, Goran Jagodnik, Sašo Ožbolt i Samo Udrih igrali su tri na tri.Hrvatsku su na ždrijebu predstavljali predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Danko Radić i Željko Drakšić, dok izbornik Jasmin Repeša zbog klupskih obveza nije bio prisutan.Na prvenstvu će sudjelovati 24 reprezentacije koje su podijeljene u četiri skupina. Prvenstvo će se igrati u Ljubljani, Jesenicama, Kopru i Celju.

SKUPINA A: Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Ukrajina, Belgija, Izrael

SKUPINA B: Makedonija, Litva, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Latvija, Srbija

SKUPINA C: Španjolska, Slovenija, HRVATSKA, Poljska, Gruzija, Češka

SKUPINA D: Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska, Švedska

BEOGRAD

Predsjednik Nogometnog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da je iznenađen, zgrožen i razočaran ponašanjem čelnih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u posljednjih nekoliko dana najavivši kako će o svemu obavijestiti Europsku nogometnu federaciju (UEFA).Karadžića je zasmetala najava kako bi hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli biti specijalni gosti na susretu između Hrvatske i Srbije zu kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine."To nisu nogometne stvari i sa sportskog stajališta taj potez je skandalozan. Ovakve izjave samo povećavaju mogućnost neželjenih stvari u Zagrebu i zaista mi nije jasno kome to treba. Naravno, mi ćemo kao Savez upoznati Uefu sa cijelom situacijom i sa, slobodno možemo reći, jasnom provokacijom," poručio je Karadžić srpskim medijima, te dodao: "Svi znamo da Uefa ne želi politiku na stadionima, a bojim se da Hrvati upravo to rade. Nogometni savez Srbije sve će učiniti kako ni na koji način ne bi povećavao tenzije prije obje naše utakmice."Oglasio se i izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac koji preko Facebooka tvrdi kako su njegove riječi izvučene iz konteksta. Štimac je pozvao na smanjenje tenzija i poručivši navijačima da ostanu imuni na provokacije.

KIJEV

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić postigao je zgoditak za Dnipro, koji je u 16. kolu Ukrajinske lige slavio u gostima kod Tavrije s 2:1. Kalinić je postigao izjednačujući zgoditak u 74. minuti, a pobjedu je Dnipru donio Brazilac Giuliano u 80. Za goste nije nastupio Ivan Strinić, a Dnipro je zadržao drugo mjesto nakon jučerašnjih senzacinalnih rezultata poraza Šahtara i Dinama Kijev.

RIM

Hrvatski nogometaš Ante Vukušić promašio je jedanaesterac za Pescaru koja je u susretu 13. kola talijanskog nogometnog prvenstva izgubila na gostovanju kod Siene 0:1.Vukušić je promašio kazneni udarac u posljednjoj minuti prvog dijela, točnije njegov udarac s bijele točke Gianluca Pegolo je sjajno obranio. Bivši napadač Hajduka igrao je do 56. minute kada je zamijenjen. Strijelac za domaćine bio je Francesco Valiani u 31. minuti, a Pescara je utakmicu zaključila s dva igrača manje. Prvo je u 86. minuti 'pocrvenio' Marco Capuano, a tri minute kasnije i Damiano Zanon.Fiorentina je deklasirala Atalantu 4:1, dok je Inter na San Siru osvojio tek bod protiv Cagliarija odigravši 2:2. Marko Livaja nije nastupio za Inter. Bologna je u susretu sa čak četiri isključenja pobijedila Palermo 3:0 golovima Gilardina (22), Gabbiadinija (44-11m) i Diamantija (48-11m). Hrvatski nogometaš Igor Budan nije nastupio za goste. Palermo je utakmicu završio bez trojice igrača. U 46. je isključen vratar Samir Ujkani, u 72. minuti Édgar Barreto, a deset minuta kasnije i Carlos Labrin. Pocrvenio je i domaći veznjak Saphir Sliti Taider u 78. minuti.U subotu su oba susreta završila bez pobjednika. Juventus je kao domaćin odigrao 0:0 protiv Lazija, dok su Napoli i Milan igrali 2:2. Napoli je poveo 2:0 golovima Inlera (4) i Insignea (30), a bod Milanu osigurao je El Shaarawy (44, 82).Juventus je vodeći na ljestvici sa 32 boda, slijedi Inter sa 28, te Fiorentina i Napoli sa po 27 bodova.

REZULTATI:

Bologna - Palermo 3:0 (Gilardino 23, Gabbiadini 44-11m, Diamanti 48-11m)

Catania - Chievo 2:1 (Almiron 51, 85 / Andreolli 90+3)

Fiorentina - Atalanta 4:1 (Rodriguez 5, Aquilani 42, 45, Toni 49 / Bonaventura 32)

Inter - Cagliari 2:2 (Palacio 10, Astori 82-autogol / Sau 43, 66)

Siena - Pescara 1:0 (Valiani 32)

Udinese - Parma 2:2 (Di Natale 9, Pereyra 50 / Marchioni 46, Palladino 89)

U subotu:

Napoli - Milan 2:2 (Inler 4, Insigne 30 / El Shaarawy 44,82)

Juventus - Lazio 0:0

BANGKOK

Nogometna reprezentacija Brazila osvojila je peti naslov svjetskog prvaka u futsalu nakon što je u finalnom susretu SP-a u Bangkoku nakon produžetaka pobijedila Španjolsku 3:2 (2:2).Pobjednički pogodak Brazil je postigao 30 sekundi prije kraja drugog produžetka, a strijelac je bio Neto, koji je u 25. minuti zabio i prvi pogodak na utakmici. Strijelac za Brazil bio je i jedan od najpoznatijih igrača futsala u svijetu Falcao u 37. minuti. Golove za Španjolsku zabili su Torras (30) i Aicardo (31). Bila je to repriza finala od prije četiri godine kada je Brazil pred svojim navijačima slavio boljim izvođenjem kaznenih udaraca.Brazilu je to peti naslov (1989, 1992, 1996, 2008, 2012), u dosadašnjih sedam svjetskih prvenstava, a preostale dvije titule osvojili su Španjolci (2000, 2004).U susretu za broncu Italija je pobijedila Kolumbiju 3:0, a strijelci su bili Sergio Romano (28), te Rodolfo Fortino (33, 40).

ZAGREB/PRAG

Mlada hrvatska judašica Barbara Matić (18) osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstva u konkurenciji mladih seniorki (U23) koje se 17. do 19. studenoga održava u Pragu. Iako je još uvijek juniorka, rođena 3. prosinca 1994. u Splitu, Barbara je osvojila srebrno odličje u konkurenciji pet godina starijih suparnica, a do druge stepenice pobjedničkog popstolja došla je pobjedama nad Kristynom Plevovom iz Češke, Lolom Mansour iz Belgije i Ruskinjom Irinom Soridoyom. Tek ju je u finalu kategorije do 70 kilograma zaustavila Mađarica Franciska Szabo-Jerman.

Ovim uspjehom Barbara Matić je nastavila pobjedonosni pohod na europskim i svjetskim tatamijima koje je "pokorila" u kadetskoj konkurenciji izborivši naslov Europske kadetske prvakinje (Teplice) te brončane sa SP u Budimpešti. Tome je pridodala i dva brončana odličja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru.

BERLIN

Nogometaši Wolfsburga slavili su u 12. kolu Bundeslige u gostima kod Hoffenheima s 3:1, a asistent za prvi pogodak gostiju bio je Ivica Olić.

Olić je zamijenjen u 89. minuti, dok je Srđan Lakić ostao na klupi Wolfsburga, koji od odlaska trenera Felixa Maggatha niže pobjede i sada je već u sredini ljestvice. U drugoj utakmici večeri Werder je u Bremenu slavio protiv Fortune s 2:1, a domaćini su pobjednički zgoditak zabili s igračem manje.

Hoffenheim 1 Eren Derdiyok 88

VfL Wolfsburg 3 Makoto Hasebe 7, Bas Dost 24, Naldo 78

- - -

Werder Bremen 2 Nils Petersen 51, Kevin De Bruyne 82

Fortuna Dusseldorf 1 Jens Langeneke 10pen

CK:: Assani Lukimya-Mulongoti (Wer,77)

LONDON

U jedinom nedjeljnom ogledu u Premiershipu Sunderland je na gostovanju pobijedio Fulham 3:1, a gol za domaćine zabio je hrvatski nogometaš Mladen Petrić u 62. minuti. Bio je to njegov četvrti gol ove sezone. Sunderland je do druge pobjede ove sezone stigao golovima Stevena Fletchera (50), Carlosa Jimeneza Cuellara (65) i Stephanea Sessegnona (70). Put do pobjede olakšalo im je isključenje Fulhamova stopera Bredea Hangelanda u 30. minuti.Ovom pobjedom Sunderland je napredovao za jedno mjesto i sada je 15. sa 12 bodova, dok je Fulham ostao na devetom mjestu sa 16 bodova. U vodstvu je Manchester City (28) ispred Manchester Uniteda (27) i Chelsea (24).

Fulham - Sunderland 1:3 (Petrić 62 / Fletcher 50, Cuellar 65, Sessegnon 70)

MADRID

U susretima 12. kola Primere Celta i Mallorca su igrali 1:1, Deportivo je kod kuće izgubio od Levantea s 0:2, dok je Getafe kao domaćin slavio protiv Valladolida s 2:1. Levante je pobjedom opet skočio na visoko četvrto mjesto, dok je Deportivo čvrsto u zoni ispadanja.

Getafe 2 Alexis 74, Angel Lafita 78

Real Valladolid 1 Oscar 45

- - -

Celta Vigo 1 Park Chu-Young 56

Real Mallorca 1 Tomer Hemed 22

- - -

Deportivo Coruna 0

Levante 2 Obafemi Martins 40, Jose Javier Barkero 82

CK: Daniel Aranzubia (Dep,70), Pedro Lopez (Lev,54): Promašeni penal: Riki (Dep,55)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙