FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 1. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

KARLOVAC - Od jutarnjih je sati vodostaj rijeke Kupe u laganom opadanju, no još ju obilno pune i Dobra i Korana i Mrežnica, te se ne očekuje da će danas pasti ispod 700 centimetara, kada se obustavljaju redovne mjere obrane od poplave, kazao je Hini pročelnik karlovačkog Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martin Barić. Jutros u osam sati vodostaj Kupe je bio 743, a vrhunac vodostaja bio je oko ponoći i iznosio je 758 centimetara, osam centimetara iznad razine kada redovne mjere obrane od poplave prelaze u izvanredne. Sve su se karlovačke rijeke na kritičnim mjestima izlile na prometnice i to Kupa na državnoj cesti D 36 kod mjesta Koritinje i na prometnici Donje Mekušje - Husje – Kobilić, te u samom Karlovcu na Obali Trnskog u naselju Drežnik. Mrežnica se izlila na lokalne prometnice u Logorištu i Maloj Švarči, rijeka Dobra u Gornjim Priselcima, te riječica Utinja u mjestu Utinja.

ZAGREB - Velikogorička policija uhvatila je 25-godišnjaka koji je počinio četiri razbojništva u razdoblju od 2. srpnja do 30. listopada ove godine u Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici. On bi ulazio u trgovine za otkup plemenitih metala i prijetio vatrenim oružjem. Od zaposlenica bi zatražio novac i nakit, a one bi mu iz straha za vlastiti život predavale što je tražio. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 32 000 kuna, izvijestila je danas policija. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni A. G. je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

KARLOVAC - Na željezničkoj pruzi Plaški – Ličke Jesenice nepoznati počinitelj ukrao je 230 metara električnog kabela za napajanje signalnog uređaja, izvijestila je danas Policijska uprava karlovačka. Materijalna šteta je više desetaka tisuća kuna. Iz Infrastrukture HŽ-a pak priopćavaju da se krađa dogodila kod Ličkog Lešća, točnije kod željezničko-cestovnog prijelaza Janjče, te da je time doveden u opasnost željeznički promet, jednako kao i kod bilo kojeg drugog oblika krađe kabela, uređaja uz prugu, kolosiječnog materijala ili sl. Glasnogovornica HŽ Infrastrukture Martina Elizabeta Lovrić upozorava da počinitelji takvim radnjama ne ugrožavaju samo promet već i sami sebe.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙