FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 25. studenog 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako hrvatska Vlada nakon godinu dana nije ostvarila niti jedan pozitivni učinak, posebice u gospodarstvu, a o tome, rekao je, govore pokazatelji poput pada industrijske proizvodnje i BDP-a te rasta nezaposlenosti. Na konvenciji HSP-a za pet slavonskih županija, što je dio priprema za predstojeće lokalne izbore, Srb je kazao kako su nove porezne stope i uzimanje sve više novca hrvatskim građanima jedino čime se Vlada može pohvaliti, pa će, kako drži, zimu obilježiti siromaštvo i neimaština koje će kulminirati kada siromašni građani više ne budu mogli plaćati svoje obaveze. Onoga trenutka kada svi štrajkovi i nezadovoljstva prerastu u jedan, tada će doći i do političkih promjena, a to nećemo dugo čekati, ustvrdio je Srb. Ocijenio je kako su nestabilnost Vlade i svađe oko uvođenja poreza na imovinu nastali "zato što netko pokazuje mišiće nakon što je napustio Vladu" te da su u pitanju osobni obračuni, a ne politički stav. Ocijenio je nedopustivim podizanje novih optužnica Državnog odvjetništva protiv časnika i branitelja, koji su sudjelovali u akciji "Oluja". To je novi poltički pritisak onih koji su nakon oslobođenja hrvatskih generala tvrdili da, ako su generali oslobođeni, ne znači da nije bilo zločina. To znači da se ponovno otvaraju politički procesi protiv hrvatskih branitelja, na jedan drugi način, rekao je Srb.

ZADAR

U požaru koji je jutros oko četiri sata iz još neutvrđenih razloga izbio na ribarskom brodu u gradskoj luci u Zadru smrtno je stradao član 39-godišnji član posade, priopćilo je Ministarstvo pomorstva. Djelatnik Lučke kapetanije Zadar uočio je požar jutros u 4 sata i 40 minuta i odmah pozvao vatrogasce koji stigli za nekoliko minuta te u spavaonici pronašli tijelo stradalog. Požar je ugašen u 6 sati i dset minuta. U potpunosti su izgorjeli nadgrađe i kormilarnica, a nagorene su spavaonice. Vlasnik broda "Mol" hrvatske zastave luke upisa Zadar star 33 godine je tvrtka Morski val d.o.o. iz Stankovaca. Djelatnik Lučke kapetanije Zadar, zamjenik državnog županijskog odvjetnika i policija obavljaju istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti izbijanja požara, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

ZAGREB

U kući u naselju Podlužan jutros je pronađena mrtva žena, a suprug je prevezen u bolnicu, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava, koja navodi da se sumnja u trovanje ugljičnim monoksidom. Žena je 1980. godište a njen nevjenčani suprug 1978., navodi se u kratkom priopćenju za medije.

ZAGREB

Filmom "Audicija" Stanka Crnobrnje, snimkom istoimene kultne predstave sarajevske Akademije scenskih umjetnosti, večeras u kinu "Europa" počinju Dani bosanskohercegovačkog filma, u okviru kojih će se do 30. studenog zagrebačkoj publici besplatno prikazivati klasici, ali i noviji filmovi susjedne kinematografije, koje je odabrao Đelo Hadžiselimović. Među desetak filmova su i ovogodišnji dobitnik posebne nagrade žirija Canneskog filmskog festivala, film "Djeca" redateljice Aide Begić, o bratu i sestri ratnoj siročadi, te najnoviji kratkometražni igrani film "Prtljag" Oskarovca Danisa Tanovića, također poslijeratna priča, o mladiću koji se vraća iz inozemstva kako bi se pobrinuo za posmrtne ostatke svojih roditelja. Nešto 'laganijim' temama bavit će se filmovi "Pismo glava" Bahrudina Bate Čengića iz 1983., koji kroz niz komičnih i dramatičnih situacija daje vjernu sliku Sarajeva iz predolimpijskog perioda, te "32. decembar" Saše Hajdukovića iz 2009., sastavljen od tri nelinearno ispričane priče o parovima koje se prepliću u banjalučkoj novogodišnjoj noći.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙