FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 2. studenog 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U prvom susretu 14. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali pulsku Istru 1961 s 3:1 (2:1). Pred 1000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Burilo iz Osijeka.

Strijelci: 1:0 Vida (19), 2:0 Sammir (23), 2:1 Roce (33), 3:1 Vida (57)

BARCELONA

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi danas je dobio nasljednika. U klinici u Barceloni Messijeva supruga Antonella donijela je na svijet zdravoga dječaka Thiaga, objavili su španjolski mediji. Argentinskom majstoru to je prvo dijete i veliki razlog za zadovoljstvo ovog tjedna u kojemu je dobio Zlatnu kopačku za najboljega europskoga strijelca. Messi je u više navrata kazao kako jedva čeka biti ocem, a španjolski mediji navode da je mali Messi došao na svijet u sobi s pogledom na stadion Nou Camp, budući da je klinika USP Dexeus odmah pokraj stadiona Barcelone. Messi je danas opravdano propustio trening, no igrat će u subotu u prvenstvenoj utakmici sa Celtom i to na vlastiti zahtjev. Za očekivati je da će Argentinac pogotkom dostojno proslaviti rođenje sina.

MOSKVA

U dvoboju 4. kola A skupine Eurolige košarkaši Khimkija su u Moskvi slavili protiv ljubljanske Union Olimpije s 75:65 (43:33). Kod ruske momčadi su hrvatski košarkaši Krešo Lončar i Zoran Planinić zabili po 8 koševa, dok je Slovence predvodio Baynes s 27 ubačaja. Khimki sada ima omjer 2:2, Union Olimpija 1:3, a u skupini vode Real Madrid i Fenerbahče s omjerom 3:1.

PARIZ

Poljski tenisač Jerzy Janowicz nastavlja sa senzacionalnim uspjesima na ATP masters 1000 turniru u Pariz/Bercyu. Janewicz, koji je kao 69. igrač svijeta, u Parizu igrao kvalifikacije, probio se u polufinale nakon što mu je deveti igrač svijeta Srbin Janko Tipsarević predao dvoboj kod rezultata 3:6, 6:1, 4:1 za Poljaka. Janowicz je ranije svladao našeg Marina Čilića i Škota Andya Murraya, a za plasman u svoje prvo ATP finale igrat će protiv francuskog tenisača Gilles Simona. Simon je ranije u četvrtfinalu slavio protiv petog nositelja Čeha Tomaša Berdycha s 6:4, 6:4, te odličnom izvedbom protiv favoriziranog Berdycha pokazao da na ovom turniru nije samo miljenik sreće. Naime, Francuz je trebao igrati prvo s Rogerom Federerom, no Švicarac je otkazao turnir, pa je lako slavio protiv Rumunja Hanescua, da bi meč osmine finala dobio bez borbe jer se ozlijedio Japanac Nishikori.

MOSKVA

U prvoj utakmici 14. kola Ruske lige Zenit je u Sankt Peterburgu pobijedio Rostov s 2:1 pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Zenit je poveo preko Bistrova u 55. minuti, da bi u 75. minuti Holenda izjednačio. Sudbinu Rostova, za koji je branio hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa, zapečatio je Širokov pogotkom u 94. minuti. Zenit je pobjedom došao na drugo mjesto s 30 bodova, koliko ima i vodeći CSKA, dok je Anži treći s 29 bodova. U nedjelju u gradskom derbiju igraju CSKA i Lokomotiva našeg Slavena Bilića, dok Anži dočekuje Terek. Rostov je osmim porazom u sezoni ostao na 13. mjestu sa samo 10 bodova iz 14 utakmica.

LONDON

Manchester United će bez ozlijeđenoga srpskoga braniča Nemanje Vidića biti duže vrijeme, a njegov povratak moguć je tek oko Božića, kazao je trener Uniteda Alex Ferguson. Vidić (30) je propustio polovicu prošle sezone zbog ozljede ligamenata koljena, a u novoj sezoni se ozlijedio nakon samo četiri odigrana susreta. Operiran je u rujnu, a iako je njegov povratak najavljen u studenome, iz kluba su priopćili da zaliječenje ozljede baš i ne ide kako treba.

SYDNEY

Australski olimpijci će morati potpisati izjavu da nikada nisu koristili doping kako bi mogli sudjelovati na olimpijskim igrama, najavio je predsjednik Olimpijskog odbora John Coates. "Tko ne bude potpisao izjavu neće moći ući u olimpijsku reprezentaciju, a to se odnosi na sportaše, trenere i druge sportske djelatnike", kazao je John Coates.

On je siguran da će ovo pravilo vrijediti za OI 2016. u Rio de Janeiru, a možda već čak i za ZOI u Sočiju 2014. godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙