FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 30. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nogometaši Zadra napravili su najveću senzaciju osmine finala Hrvatskoga kupa jer su u Zagrebu u produžetku izbacili Dinamo, a iznenađenje je i ispadanje Zagreba koji je kod kuće poražen od drugoligaša Zeline. Plasman u četvrtfinale izborili su još prvoligaši Slaven Belupo, Lokomotiva i Osijek.Posljednjeplasirani sastav Prve HNL Zadar je u osmini finala na stadionu u Maksimiru svladao branitelja naslova Kupa i vodećeg sastava lige Dinamo sa 3-2 (2-2), dok je drugoligaš Zelina na stadionu u Kranjčevićevoj iznenadio Zagreb svladavši ga sa 2-1. Dinamo je protiv Zadra poveo sa 2-0 u završnici prvog poluvremena golovima Beqiraja (42) i Čopa (44), no Perica (83, 87) je s dva gola pred kraj drugog poluvremena odveo dvoboj u produžetke, a senzacionalnu pobjedu Zadru osigurao je Ivančić (96). Isti igrač je u 104. minuti dobio crveni karton, no Zadrani su se uspjeli obraniti, te je Dinamo po prvi puta u povijesti u osmini finala Hrvatskog kupa ispao na svom stadionu. U dvoboju Zagreba i Zeline poveo je domaćin preko Abdurahimija (19), na 1-1 poravnao je Mesec (29) da bi pobjedu gostima donio Fuček (70).Drugi sastav lige Slaven Belupo zamalo je doživio sudbinu Dinama u srazu s gradskim suparnikom Koprivnicom. U regularnom dijelu nije bilo zgoditaka, a Slaven Belupo je tek u produžetku slomio otpor trećeligaša pogocima Marasa i Delića. Lokomotiva se u Sigetu jako namučila protiv petoligaša Libertasa iz Novske, ali je nakraju zagrebački sastav ipak prošao u četvrtfinale s 3-2. U Gradskom vrtu je Osijek je kao domaćin nakon produžetka izbacio pulsku Istru 1961 s 3-2. U regularnom dijelu bilo je 1-1, a igrač Istre Havoić je u 35. minuti promašio kazneni udarac.

U srijedu igraju GOŠK Dubrovnik – Nedelišće (14.30 sati), Hajduk – Split (17 sati) i Cibalia – Gorica (17 sati).

REZULTATI OSMINE FINALA:

Dinamo – Zadar 2-3 (2-2) produžetak (Beqiraj 42, Čop 44 / Perica 83, 87, Ivančić 96)

Zagreb – Zelina (II) 1-2 (Aburahimi 19 / Mesec 29, Fuček 70)

Lokomotiva – Libertas Novska (V) 3-2 (Maleš 8, Šitum 13-11m, Tomšić 61 / Šimunović 41, Melnik 77)

Osijek – Istra 1961 3-2 (1-1) produžetak (Kvržić 44, Pongračić 104, Miličević 114 / Roce 84, Prgomet 120)

Slaven Belupo – Koprivnica (III) 2-0 (0-0) produžetak (Maras 97, Delić 113)

ZAGREB

ovo su mi najgori trenuci u karijeri, kazao je nakon šokantnog poraza u osmini finala Hrvatskog kupa od Zadra nakon produžetka (2:3) trener Dinama Ante Čačić. Posljednjeplasirani sastav Prve HNL Zadar je u osmini finala na stadionu u Maksimiru svladao branitelja naslova Kupa i vodećeg sastava lige Dinamo sa 3:2 (2:2). Dinamo je protiv Zadra poveo sa 2:0 u završnici prvog poluvremena golovima Beqiraja (42) i Čopa (44), no Perica (83, 87) je s dva gola pred kraj drugog poluvremena odveo dvoboj u produžetke, a senzacionalnu pobjedu Zadru osigurao je Ivančić (96). Isti igrač je u 104. minuti dobio crveni karton, no Zadrani su se uspjeli obraniti, te je Dinamo po prvi puta u povijesti u osmini finala Hrvatskog kupa ispao na svom stadionu

"Bila je ovo utakmica u kojoj je Kup pokazao svu svoju hirovitost i konačni rezultat je svakako senzacija te, za mene osobno, veliko iznenađenje. Kada se samo sjetim kako se utakmica razvijala i kako smo sve imali u svojim nogama i rukama onda stvarno ne mogu vjerovati da ne idemo dalje. Ovo stvarno nisam očekivao i nevjerojatno je na koji način smo si dozvolili da gotovu utakmicu pretvorimo u poraz. Preostaje mi samo čestitati Zadru i želim im puno sreće u nastavku natjecanja", rekao je trener Dinama nakon utakmice, pa nastavio.

"Teško smo se borili da bi došli do vodstva jer nije bilo lako igrati protiv zatvorenog Zadra, a onda smo ga pred kraj utakmice lako prodali; i to na način koji ste vidjeli - nepotrebnim individualnim pogreškama. Kada se pobjeđuje onda sam ja kao trener zaslužan pa onda isto tako i kod poraza. Ostavka? Ne razmišljam o tome.Ovakva utakmica je dala dosta informacija svima koji prate Dinama i mnoge stvari su jasnije nakon. Konkretno? Svi koji gledaju naše utakmice znaju gdje radimo momčadske odnosno pojedinačne greške, a danas su sve te pojedinačne pogreške naplaćene. Današnji poraz je razgolitio puno toga. Naravno da mi nije lako jer Dinamo na Maksimiru ne smije nakon 2:0 ispasti od ekipe koja nam nije niti blizu; iako je i današnja utakmica pokazala da je u nogometu sve moguće. Ispali smo iz natjecanja koje nosi trofej i mi ga, na moju veliku žalost, nećemo moći braniti", zaključio je Čačić, koji je komentirao i dolazak Zdravka Mamića do terena između dva produžetka te njegov razgovor s Domagojem Vidom i Sammirom.

"Vidio sam kada je silazio, a igračima je pružio potporu, rekao da daju sve od sebe i bio poticajan. Morate razumjeti da svi mi igramo utakmicu: igrači i stručni stožer na klupi, ali i oni oko terena koji su direktno vezani uz momčad.U ovom trenutku sam u stanju kada ne mogu razborito razmišljati, ali ne bih se iznenadio da se dogode teške kazne za momčad", kazao je Čačić.

"Zaista sam bez riječi i ne znam što bih rekao. Ja još nemam niti trenersku diplomu i ovako dobiti momčad koja igra Ligu prvaka je zaista nešto fantastično. Ovo je dan koji ću vječno pamtiti", kazao je oduševljeni trener Zadra Ferdo Milin nakon utakmice.

PARIZ

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ovu je godinu okončao porazom u 2. kolu velikog ATP turnira koji se održava u pariškoj dvorani Bercy. Bolji od našeg igrača bio je poljski kvalifikant Jezy Janowicz sa 7-6 (6), 6-2 nakon sat i 26 minuta igre.Čilić je vrlo loše odigrao dvoboj protiv Janowicza, osim servisa nije se mogao osloniti na niti jedan drugi svoj udarac. Tijekom čitavom susreta osvojio je tek 10 poena na servis suparnika kojemu je ovo prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog turnira iz "masters serije".No, i s takvom igrom držao je rezultatski priključak do 2-2 u drugom setu, ali potom je izgubio četiri posljednja gema u meču i može krenuti na odmor uoči početka priprema za novu sezonu.

Inače, ovo je bio prvi međusobni susret Čilića i Janowicza, 21-godišnjeg Poljaka koji trenutačno zauzima 69. mjesto na ATP ljestvici.

LONDON

Branič Manchester Cityja Micah Richards (24) zbog ozljede desnog koljena pauzirat će šest do osam tjedana, objavio je danas engleski nogometni prvoligaš. Richards se ozlijedio proteklog vikenda u prvenstvenoj utakmici protiv Swanseaja, a već danas je operiran. On je treći obrambeni igrač Manchester Cityja koji je na listi ozlijeđenih, uz Maicona i Zabaletu.

MILANO

Vodstvo Milana već je u pregovorima s bivšim trenerom Barcelone Josepom Guardiolom, najozbiljnijijem kandidatu za nasljednika Massimiliana Allegria, kojemu zbog loših rezultata oprijeti otkaz, pišu talijanski mediji. Oni navode da je vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi već sastavio uži izbor trenera koje bi želio vidjeti na klupi svog kluba, a Guardiola je na samom vrhu tog popisa. Popularni španjolski trener Barcu je napustio na kraju prošle sezone zbog umora, njegov odmor traje već nekoliko mjeseci, no pitanje je ima li Milan dovoljno novaca za jednog od najskupljih trenera svijeta. Drugi je na listi trener Zenita iz Sankt Peterburga Luciano Spaletti, koji je Talijan i u Seriji A je vodio Udinese i Romu, a trenutno mu ne ide dobro s ruskim prvakom. Među ostalim kandidatima su Rafa Benitez, smijenjen u Interu u prosincu 2010., te Roberto Mancini, sadašnji trener Manchester Citya.Navijači Milana, za razliku od uprave, za novog šefa stručnog stožera žele Pippa Inzaghi, koji je igračku karijeru završio i trenutno vodi mlađe klupske selekcije.

PARIZ

Rezultati dvoboja s ATP Masters 1000 turnira u Pariz-Bercyu:

1.kolo

Grigor Dimitrov (BUG) - Jurgen Melzer (AUT) 7-6 (7/2), 6-2

Jérémy Chardy (FRA) - Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA) 6-0, 6-3

Paul-Henri Mathieu (FRA) - Roberto Bautista-Agut (ŠPA) 6-4, 7-5

Igor Sijsling (NIZ) - Oleksandr Dolgopolov Jr. (UKR) 6-4, 6-2

Sam Querrey (USA) - Fernando Verdasco (ŠPA) 6-1, 1-1 PREDAJA

Michael Llodra (FRA) - Daniel Gimeno (ŠPA) 7-5, 6-3

2. KOLO:

Kei Nishikori (JAP/15) - Benoît Paire (FRA) 7-6 (7/2), 6-2

Jerzy Janowicz (POL)- MARIN ČILIĆ (CRO/13) 7-6 (8/6), 6-2

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙