FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 22. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i ovaj je tjedan 14. na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak dok je Ivo Karlović, zahvaljujući plasmanu u polufinale na turniru u Moskvi, napredovao čak 27 mjesta i sada je 103. tenisač svijeta.

Ivan Dodig je pao sedma mjesta i sada se nalazi na 110. poziciji, Anotnio Veić se "popeo" sedam mjesta sa 150. na 143. poziciju, a Nikola Mektić čak 11 sa 258. na 247.

Među prvih deset tenisača svijeta nema promjena. Vrh ljestvice drži Švicarac Roger Federer, drugi je Srbin Novak Đoković, a treći Britanac Andy Murray.

RIM

Talijanski nogometaš Francesco Totti je u nedjeljnoj utakmici između Rome i Genove zabio 217. gol u karijeri i tako se na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca Serie A popeo na treće mjesto.

Kapetan Rome je pogodak postigao u 27. minuti utakmice za 1:2, a Roma je utakmicu na kraju dobila 4:2.

Totti je sa 216 postignutih pogodaka bio izjednačen s Giuseppeom Meazzom i Joseom Altafinijem. Rekord drže Silvio Piola sa 274 golova, a drugi je Gunnar Nordahl sa 225.

Ovo je 36-godišnjem Tottiju 21. sezona u Romi gdje je počeo igrati sa 16 godina. Ovaj gol na utakmcii protiv Genove bio mu je drugi gol ove sezone.

ZAGREB

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić napredovala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak, dok su Donna Vekić i Mirjana Lučić zadržale prošlotjedne pozicije - 108. i 109. Tereza Mrdeža je "pala" pet mjesta i sada je 192. tenisačica svijeta dok se Ana Vrljić popela jedno mjesto i sada je 239.

Među prve tri tenisačice svijeta nema promjena. Prvu poziciju drži Bjeloruskinja Victoria Azarenka, druga je Ruskinja Marija Šarapova, a treća Amerikanka Serena Williams. No, Njemica Angelique Kerber i Čehinja Petra Kvitova su zamijenile mjesta - njemačka je tenisačica sada peta a češka šesta.

PARIZ

U posljednjem susretu 9. kola francuskog nogometnog prvenstva dosadašnji lider Le Championnata Marseille je na gostovanju kod 'fenjeraša' Troyesa izgubio 0:1. Pogodak za prvu pobjedu Troyesa ove sezone postigao je Benjamin Nivet u 88. minuti.

OM je osim bodova ostao i bez napadača Andrea-Pierrea Gignaca koji je u 23. minuti teško stradao i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu. Gignac je ove sezone prvi strijelac OM-a sa pet golova postignutih u prvenstvu.

Lyon je teškom mukom slomio Brest, a pogodak odluke zabio je Bafetimbi Gomis u 57. minuti. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za 'lavove'.

U korzikanskom derbiju Ajaccio i Bastia su odigrali bez pogodaka. Domaćin je tako produžio niz bez primljenog gola i bez domaćeg poraza. U četiri domaća susreta ove sezone Ajaccio nije primio niti jedan gol, a već 15. utakmica u nizu nije doživio domaći poraz.

Nakon devet kola na prvoj poziciji je PSG sa 19 bodova koliko ima i Marseille, no Parižani imaju bolju razliku pogodaka. Lyon je na trećem mjestu sa 18 bodova. Troyes je ovom pobjedom začelje prepustio Nancyju.

PODGORICA

Utakmica petog kola regionalne košarkaške ABA lige između Budućnosti i Partizana počela je večeras u Podgorici sa pola sata zakašnjenja zbog navijačkih nereda na tribinama.

Do incidenta u dvorani Morača došlo je kada su navijači Budućnosti preko parketa krenuli prema pristašama Partizana zbog čega je morala intervenirati policija. 'Plavci' su prvo ispraznili tribinu s gostujućim navijačima, a potom su intervenirali i na tribini gdje su se nalazili podgorički 'Varvari' i uz upotrebu sile udaljili ih iz dvorane.

U neredima je nekoliko navijača Partizana ozlijeđeno, a zbog uporabe pirotehničkih sredstava dvorana je bila prepuna dima. Nakon intervencije policije strasti su se smirile i utakmice je odigrana. Partizan je na koncu pobijedio 81:62.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙