FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 14. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

SEUL

Svjetski prvak u Formuli Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu pobijedio je u nedjelju na VN Južne Koreje i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku od Španjolca Fernanda Alonsa u Ferrariju četiri utrke prije kraja sezone.

S ovom Vettelovom trećom pobjedom u nizu i četvrtom ove sezone te 25. u karijeri njemački vozač sada ima 215 bodova, dok Alonso, danas treći, ima 209.

Australac Mark Webber, Vettelov momčadski kolega, koji je startao s 'pole positiona', završio je utrku na drugom mjestu, nakon što ga je Nijemac pretekao u prvom krugu. Ovo je prvo dvostruko postolje za Red Bull ove sezone

TOKIO

Španjolski motociklist Dani Pedrosa (Honda) pobijedio je u nedjelju na VN Japana u klasi MotoGP ispred sunarodnjaka Jorgea Lorenza (Yamaha) i Alvara Bautiste (Honda).

Ovo je peta ovosezonska pobjeda za Pedrosu kojom se približio na samo 28 bodova zaostatka za Lorenzom, koji je vodeći u ukupnom poretku, dok je do kraja sezone u tri preostale utrke ostalo za podijeliti još 75 bodova.

OSAKA

Britanska tenisačica Heather Watson osvojila je svoj čprvi nasllov u karijeri nakon što je u nedjelju ui finalu WTA teniskog turnira u Osaki pobijedila Tajvanku Chang Kai-Chen 7-5, 5-7, 7-6 (7/4)

Pobjeda dvadesetogodišnje Watson u finalu je prva pobjeda neke Britanke na WTA turniru od 1988. godine.

Objema tenisačicama je to bio prvi nastup u završnici nekog turnira iz najviše kategorije.

Watson je u polufinalu svladala Japanku Misaki Doi sa 7-6 (2), 7-5, dok je Chang iznenađujuće izbacila prvu nositeljicu, Australku Samanthu Stosur sa 6-4, 4-6, 7-6 (3).

LAŠKO

Hrvatski malonogometni prvak Split-Brodosplit inženjering okončao je natjecanje u skupini A Elitne faze UEFA Futsal kupa u Laškom na posljednjem mjestu sa tri poraza i razlikom pogodaka 2:33.

Malonogometaši Splita su u prvom susretu izgubili od Barcelone 0:18, što je rekordni poraz ove faze natjecanja. U drugom kolu hrvatski prvak je izgubio od slovenske momčadi Litije 1:10, a u zadnjem kolu i od azerbejdžanskog Araz Nakhichevana 1:5.

Prvo mjesto u skupini osvojila je Barcelona koja je u odlučujućem susretu porazila slovenski sastav 3:0. Samo pobjednik skupine ide dalje.

LONDON

Sud u Londonu osudio je Britanca Christakisa Ioannoua (44) na četiri godine zatvora zbog prodaje lažnih ulaznica za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Londonu.

Ioannou je zaradio više od 500.000 eura prodajući preko interneta nepostojeće ulaznice ljudima iz 35 zemalja svijeta, a najviše pokradenih je bilo iz Francuske i Grčke. Prevareno je ukupno 485 osoba.

"Ljudi su preko interneta kupovali ulaznice koje nikada nisu vidjeli. Nakon što bi platili više nisu mogli kontaktirati tvrtku preko koje su ulaznice kupili," kazao je detektiv Nick Downing.

Ioannou je priveden u zrakoplovnoj luci Gatwick prilikom povratka iz Portugala.

ALEKSANDROVAC

U susretu 4. kola regionalne košarkaške ABA lige Split je u Aleksandrovcu pred 1.000 gledatelja poražen od Igokee 64:79 (18:18, 12:22, 17:20, 17:19).

Nakon izjednačene prve četvrtine, domaćin je u drugoj dionici zaigrao daleko bolje i pobjegao na plus deset (40:30). U nastavku susreta prednost Igokee je samo narasla na konačnih 15 koševa viška.

Najefikasniji igrači u redovima Splita bili su Ivan Mimica sa 17 koševa, Nikola Vujčić sa 14 koševa i devet skokova, te Josip Sobin sa 10 koševa i 10 skokova. Domaćine su predvodili Corlsey Edwards sa 13 i Nebojša Joksimović sa 12 koševa.

Splitu je to bio drugi porazu uz dvije pobjede, dok je Igokea u vodstvu sa četiri pobjede.

ZAGREB

U susretu 4. kola Jadranske vaterpolo lige momčad Jug Croatia osiguranja pobijedila je u Dubrovniku zagrebačku Mladost sa 13:3 (3:0, 2:1, 3:1, 5:1). Najbolji strijelci u pobjedničkoj momčadi bili su Aleksandar Ivović sa šest i Toni Azavedo sa četiri gola.

Još uvjerljivije je bilo Primorje Erste banka pobijedivši u Rijeci Jadran Herceg Novi 20:3. Medveščak je na gostovanju u Šibeniku slavio protiv istoimene momčadi 15:9, dok je Mornar Brodospas u splitskom derbiju pobijedio Jadran 10:9. Primorac je u Kotoru bio bolji od POŠK-a 8:6.

Na ljestvici vode Primorje EB i Jug CO sa po četiri pobjede, a Medveščak je treći sa devet bodova.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙