FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 26. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

BANGKOK - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Bangkoku, on je u dvoboju 1. kola nadigrao Australca hrvatskog porijekla Marinka Matoševića sa 6-3, 6-4. U dvoboju koji je trajao sat i 13 minuta Karlović je iskoristio sve tri "break-lopte" koje je izborio, dok je Matošević uspio tek jednom oduzeti servis našem igraču. Bio je ovo treći međusobni dvoboj Karlovića i Matoševića i druga pobjeda "Diva sa Šalate" koji je tako uzvratio Matoševiću za poraz u 1. kolu u Delray Beachu ranije ove godine. U 2. kolu Karlović će igrati protiv trećeg nositelja, Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića.

TOKIO - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale vrlo jakog WTA turnira u Tokiju, u susretu 3. kola uspješnija od nje bila je iskusna Ruskinja Nadia Petrova sa 7-6 (2), 6-7 (1), 6-4 nakon tri sata i 10 minuta igre. Nakon uspjeha protiv Njemice Andree Petković i Čehinje Petre Kvitove, Martić nažalost nije uspjela nadigrati još jednu igračicu iz svjetskog vrha.

MUENCHEN - Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić bio je dvostruki strijelac u 3-0 (1-0) domaćoj pobjedi Bayerna iz Muenchena protiv Wolfsburga u 5. kolu njemačkog prvenstva. Mandžukić je pogodio za 2-0 u 57., te 3-0 u 65. minuti, a oba je puta mrežu zatresao udarcem glavom. Na travnjaku je bio do 79. minute. Prvi pogodak za Bavarce postigao je Bastian Schweinsteiger u 24. minuti. S ova dva gola Mandžukić je preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca Bundeslige s pet golova. Ivica Olić igrao je čitavu utakmicu za Wolfsburg. Bayern i nakon pet kola ima stopostotni učinak i nalazi se na čelu ljestvice.

Ivan Perišić igrao je do 68. minute za prvaka Borussiju iz Dortunda koja je na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu igrala 3-3 (2-0). Strijelci za Borussiju, koja je vodila sa 2-0 i 3-2, bili su Piszczek (24), Reus (28) i Goetze (54), dok su pogotke za Eintracht postigli Aigner (49), Inui (51) i Anderson (73). Nakon remija protiv Borussije Eintracht više nema savršeni učinak, ali novak u ligi je sigurno drugi sa 13 bodova, dok je Borussia peta s osam bodova.

Ivan Klasnić je u 0-3 (0-1) porazu Mainza na gostovanju kod Schalkea 04 igrao od 75. minute.

REZULTATI 5. KOLA: Bayern - Wolfsburg 3-0, Schalke 04 - Mainz 3-0, Greuther Fuerth - Fortuna 0-2, Eintracht - Borussia D. 3-3. TABLICA: Bayern 15, Eintracht 13, Schalke 04 10, Fortuna 9, Borussia D. 8...

FIRENCA - U prvoj utakmici 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina i Juventus igrali su 0-0. Prvaku Juventusu ovo je prva utakmica u novom prvenstvu koju nije pobijedio, ali je i dalje na vrhu sa 13 bodova, tri više od drugog Napolija, dok je Fiorentina peta s osam bodova.

LEEDS - Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić igrao je od 65. minute za Everton koji se 1-2 (0-1) porazom od drugoligaša Leeds Uniteda oprpstio od daljnjeg nastupa u engleskom Liga kupu. Leeds je poveo sa 2-0 golovima Whitea (4) i Austina (70), a na konačnih 2-1 smanjio je Distin (81).

MANCHESTER - Branič engleskog nogometnog doprvaka Manchester Uniteda Nemanja Vidić (30) izbivat će s travnjaka dva mjeseca zbog operacije desnog koljena.

"Nemanja Vidić se podvrgnuo operaciji meniskusa desnog koljena i izbivat će osam tjedana", objavio je Manchester United.

Vidić u nedjelju nije bio u sastavu Uniteda za gostovanje kod Liverpoola nakon što se potužio na zatezanje u koljenu, a kasnijim pregledom ustanovilo se kako se radi o velikom problemu. Vidić je zbog ozljede ligamenata koljena koju je zadobio u prosincu prošle godine propustio posljednjih šest mjeseci lanjske sezone, a nakon samo mjesec dana zadobio je novu tešku ozljedu. Manchester United još odranije zbog ozljeda ne može računati na braniče Phila Jonesa i Chrisa Smallinga, te us trenutačno jedina dvojica iskusnih i zdravih stopera Rio Ferdinand i Jonny Evans.

MONTPELLIER - Francuski rukometni prvak Montpellier nalazi se pod istragom zbog sumnji u namještanje jedne utakmice domaćeg prvenstva tijekom prošle sezone. Uvjerljivo najbolji francuski rukometni sastav, koji je osvojio 13 naslova prvaka u posljednjih 15 godina, 12. je svibnja ove godine iznenađujuće izgubio od Cesson-Rennesa sa 28-31, a na taj je ishod u kladionicama uplaćen sumnjivo visok iznos. Za sada su iz kluba, Francuskog rukometnog saveza i francuske lige odbili komentirati navode o pokretanju istrage.

Montpellier je prošle sezone osvojio naslov sa 23 pobjede, jednim remijem i samo dva poraza, dok je Cesson-Rennes prvenstvo okončao na 10. mjestu. Za Montpellier nastupa nekoliko francuskih reprezentativaca koji su nedavno u Londonu obranili naslov olimpijskih pobjednika, a najpoznatiji je Nikola Karabatić, najbolji francuski sportaš za 2011. godinu.

TOKIO - Švicarac Rene Fasel (52) dobio je novi četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika Međunarodnog saveza hokeja na ledu (IIHF) na kongresu koji se održava u Tokiju, objavio je IIHF u srijedu. Fasel, član Međunarodnog olimpijskog odbora, dužnost predsjednika IIHF-a obnaša od 1994. godine, a na izborima u Tokiju nije imao protukandidata. Poziciju dopredsjednika zadržao je Finac Kalervo Kummola, dok su dva nova dopredsjednika Kanađanin Bob Nicholson i Thomas Wu iz Hong Konga.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙