FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 11. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Monisha Kaltenborn postala je u četvrtak prva žena na čelu neke momčadi Formule 1 nakon što je preuzela vođenje Saubera od osnivača Petera Saubera.

Ova momčad čije je sjedište u Švicarskoj objavila je priopćenje u kojem navodi da će 41-godišnja Kaltenborn, koja je do sada bila izvršni direktor, preuzeti nove dužnosti u Sauberu ovaj vikend kada se vozi VN Južne Koreje.

Sauber, koji će u subotu navršiti 69 godina, nastavlja biti predsjednik svih Sauber kompanija i zadržava odgovornost za strateško vođenje.

Osim što je postala prva žena na ovako visokom položaju u Formuli Kaltenborn, austrijska državljanka indijskog podrijetla, drugi je direktor iz Indije poslije direktora momčadi Force India Vijaya Mallye.

"Prije dosta vremena smo odlučili da će me Monisha naslijediti, ali smo ostavili otvorenim kada će se to dogoditi. Sada je dobro vrijeme za oboje i sada je pravi trenutak da predamo palicu", kazao je Peter Sauber.

Sauber, koji je debitirao u Formuli 1993., imao je četiri postolja u 15 utrka ove sezone, a njegov vozač Japanac Kamui Kobayashi je prošli vikend završio kao treći u Suzuki na VN Japana. Momčad je trenutačno šesta u ukupnom poretku.

Kaltenborn je prešla u Sauber 2000. kada je vodila pravni odjel da bi 2010. postala izvršna direktorica.

OSAKA

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić zaustavljena je u drugom kolu teniskog WTA turnira u Osaki gdje ju je porazila sedma nositeljica Južnoafrikanka Chanelle Scheepers 6-2, 6-2 nakon sat vremena i osam minuta igre.

Hrvatska tenisačica nije puno pokazala u ovom meču. Realizirala je samo 45 posto poena na prvom servis, protivnici je dopustila da joj uzme servis u čak šest navrata i osvojila je 41 od ukupno 102 poena dok je Schepers osvojila 61 poen.

ZAGREB

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO i riječkog Primorja EB ubilježili su pobjede u 3. kolu Jadranske lige, te su na vrhu kao jedine momčadi s maksimalnim učinkom.

Jug CO je u Dubrovniku slavio s uvjerljivih 23:6 protiv Šibenika, dok je Primorje EB u derbiju u Zagrebu pobijedilo Mladost s 12:7. POŠK je u Splitu slavio protiv Medveščaka s 13:10, a Mornar BS u derbiju začelja kao domaćin protiv slovenskog Triglava s 13:9.

Na ljestvici vode Jug i Primorje s po devet bodova, a Mladost, POŠK, Medveščak i Jadran (HN) imaju po šest.

LONDON

Engleski nogometni reprezentativci Frank Lampard i Ryan Bertrand neće igrati kvalifikacijsku utakmicu za SP 2014. protiv San Marina zbog ozljede koljena i upale grla, objavio je u četvrtak Engleski nogometni savez (FA).

Engleska protiv slabog San Marina igra u petak, a četiri dana kasnije je čeka ozbiljniji protivnik Poljska koja je i vodeća u skupini H.

"Frank Lampard se vratio u klub radi daljnjeg liječenja i neće moći igrati kvalifikacijsku utakmicu protiv San Marina", stoji u priopćenju FA.

Bartrand ima anginu. Obojica će se u nedjelju vratiti u reprezentaciju radi procjene zdravstvenog stanja uoči druge kvalifikacijske utakmice koju Engleska igra u utorak u Varšavi protiv Poljske.

Ozljeda Lamparda, zamjenika kapetana nacionalne vrste, otvorila je raspravu tko će voditi Englesku na Wembleyu u petak s obzirom da kapetan Steven Gerrard također neće igrati zbog kazne. Najizgledniji kandidati za kapetansku vrpcu u toj utakmici su napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney i vratar Manchester Cityja Joe Hart.

MOSKVA

Međunarodni judo savez dodijelio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu naslov "crnog pojasa osmi dan", što je jedno od najvećih priznjanja uopće u tom sportu.

Putin se bavio judom i već odavno ima crni pojas, a čelnici MJS-a su mu na njegov 60. rođendan odlučili dodijeliti tako visoki rang, uz to što je 2008. postao i počasni predsjednik Međunarodnog judo saveza.

Putin je prvi Rus koji ima iznimno rijetki crni pojas osmi dan, a, primjerice, trostruki svjetski prvak i osvajač srebrne medalje na Igrama u Londonu Rus Aleksandar Mihajlin posjeduje "crni pojas šesti dan".

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙