FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 18. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

AUSTIN

Američki proizvođač bicikala Trek objavio je u četvrtak, nakon što su to u srijedu učinili proizvođač sportske opreme Nike i proizvođač piva Anheuser-Busch, kako prekida partnerstvo s Lanceom Armstrongom koji je optužen za sustavno dopingiranje.

"Trek je razočaran otkrićem izvješća Usada-e (Američke antidopinške agencije) o Lanceu Armstrongu. Na temelju zaključaka iz tog izvješća, Trek prekida dugoročnu suradnju s Lanceom Armstrongom", objavila je tvrtka iz Milwaukeea.

Trek je međutim dodao, kao i Nike i Anheuser-Busch, da će nastaviti podržavati Livestrong, karititativnu zakladu za bornu protiv raka koju je osnovao Armstrong 1997. nakon što je pobijedio tu bolest, a s čijeg je čela odstupio u srijedu.

Armstrong je pobijedio na sedam izdanja Tour de Francea od 1999. do 2005. vozeći bicikl marke Trek. S tom je tvrtkom surađivao od 1998.

Armstronga, koji je u mirovini od 2011., Usada optužuje da je imao glavnu ulogu u "najsofisticiranijem programu dopingiranja ikada viđenom u povijesti sporta". Zbog toga su mu oduzeti svih sedam naslova osvojenih na Tour de Franceu. Međunarodna biciklistička federacija (UCI) treba još potvrditi te sankcije kako bi postale službene.

MONTPELLIER

Afera s klađenjem oko rukometnog kluba Montpellier u kojoj su glavni akteri Nikola Karabatić i njegov brat Luka počinje imati i financijske posljedice na sve sudionike.

Naime, klub je opstao bez jednog od najvećih sponzora japanske tvrtke Brother čiji su natpis igrači Montpelliera nosili na dresovima.

"Moralne vrijednosti i poštenje su nam ključni, a u ovim okolnostima se više ne osjećamo članovima kluba", pojasnila je tvrtka razloge prekida sponzorstva.

Financijske posljedice afere osjećaju i petorica igrača koji su u njoj sudjelovali. Tako su Nikoli i Luki Karabatiću, Primožu Proštu, Issamu Teju i Draganu Gajiću zamrznuti ugovori s klubom, piše francuski sportski list "L'Equipe".

Osim toga, Nikola Karabatić doživio je još jedan udarac - francuski rukometni izbornik Claude Onesta nije ga stavio, kao ni Samuela Honrubiu, na popis za dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2014. koje se igraju idući mjesec.

DUBLIN

Irski nogometni izbornik 73-godišnji Giovanni Trapattoni vodit će irsku reprezentaciju i u nastavku kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu, odlučio je Irski nogometni savez (FAI).

Visoki poraz od 6:1 od Njemačke u petak gurnuo je talijansklog trenera na rub otkaza, ali pobjeda protiv Farskih otoka 4:1 povećala je nadu Irske da bi se ipak mogla uspjeti popeti na drugo mjesto u C skupini i tako osigurati doigravanje za SP 2014..

"Razočarao nas je loš rezultata protiv Njemačke, ali verujemo da i dalje imamo izgleda da se plasiramo na SP. Trapattoni ostaje irski izbornik", kaže se u priopćenju FAI-ja.

Irska je trenutno treća u skupini C sa šest bodova i zaostaje bod za drugoplasiranom Švedskom i četiri za vodećom Njemačkom koja ima i utakmicu više.

EILAT

U posljednjem, 7. kolu 28. Kupa europskih prvaka u izraelskom Eilatu prvi nositelj azerbajdžanski SOCAR pretekao je branitelja naslova Saint-Petersburg i prvi puta osvojio Kup europskih prvaka.

Azerbajdžanci su u posljednjem kolu nadigrali rusku momčad Tomsk-400 čak sa 5:1 i zahvaljujući boljem dopunskom kriteriju (FIDE Sonneborn-Berger) za prsa pretekli Saint-Petersburg, koji je sa 4:2 pobijedio izraelski sastav Ashdod. Pobjednička momčad igrala je u sastavu: Teimour Radjabov 4(6), Šahrijar Mamedjarov 3(5), Veselin Topalov 4,5(6), Alexander Griščuk 4,5(6), Gata Kamsky 6(7), Emil Sutovsky 4(6), Eltaj Safarli 3(3) i Gadir Guseinov 3(3).

Momčad Širokog Brijega, za koju su igrali hrvatski reprezentativci Mladen Palac i Ante Brkić, nadigrala je engleski sastav White Rose sa 5,5:0,5 i osvojila vrlo dobro deveto mjesto u konkurenciji 34 europska kluba. Palac i Brkić bili su solidni osvojivši na prve dvije ploče po 4 boda iz 7 partija.

VARŠAVA

U susretu 2. kola B skupine Eurolige košarkaši španjolske Unicaje slavili su u Poljskoj protiv Prokom Gdinje s 77:75 (45:39).

Domaćine su predvodili Koszarek (16) i Robinson (14), a goste iz Malage Williams (18) i Urtasun (14). Kod gostiju je Krunoslav Simon dao 8 koševa i dva asista, a Luka Žorić četiri koša i četiri skoka. Unicaja ima omjer 1:1, a Prokom 0:2.

BERLIN

U prvom susretu 4. kola D skupine Lige prvaka rukometaši njemačkog Fuschsea slavili su u Berlinu protiv švicarskog Schaffhausena s 31:27.

U ovoj skupini hrvatski prvak CO Zagreb u subotu dočekuje Barcelonu, koja kao i Fuschse vodi u skupini sa šest bodova. Zagrepčani imaju tri boda, PICK Szeged i Schaffhausen po dva, a Dinamo Minsk ima jedan bod. U osminu finala plasirat će se prve četiri momčadi iz skupine.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙