FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 25. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkoga Dinama plasirali su se u osminu finala Hrvatskoga kupa svladavši u Vrsaru istoimenoga člana istarske Prve Županijske lige s 3:0, a u osminu finala najmasovnijeg hrvatskog nogometnog natjecanja ušli su zagrebačka Lokomotiva i Gorica. Sva tri zgoditka za Dinamo postigao je Ivan Krstanović (12, 16-pen, 30), a Zagrepčani su do pobjede došli bez pola prvoga sastava, kojeg trener Ante Čačić odmara za subotnji derbi s Hajdukom. Veliko iznenađenje 1/16 finala Hrvatskog kupa priredila je Gorica koja je u Velikoj Gorici s uvjerljivih 3:0 izbacila prvoligaša iz Zaprešića Inter. Velikogoričkog drugoligaša je u vodstvo doveo Abramović (37), koji je pogodio za 2:0 i u 77. minuti, a konačan rezultat postavio je Šćrbec u 90. minuti. Lokomotiva je na Maksimiru pobijedila sisačku Segestu s 4:2, iako su gosti poveli s 0:1.

U srijedu se igra preostalih 13 utakmica 1/16 finala, a od zanimljivijih parova ističu se ogledi Slunja i Hajduka, Ivančice i Slaven Belupa, te Splita i Zagore.

ZAGREB - Vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka Dinama kaznilo je Domagoja Vidu sa čak 100.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja na putu prema Vrsaru gdje 'modre' danas očekuje utakmica 16-ine finala hrvatskog Kupa protiv kluba iz istarske Prve ŽNL. Vida je kažnjen jer je u autobusu pred trenerom i svim igračima otvorio pivu nakon čega ga je trener Ante Čačić izbacio iz autobusa i to u Vukovarskoj ulici, svega nekoliko kilometara od maksimirskog stadiona. Stoper 'modrih' je tako popio najskuplju pivu u životu.

"Uprava kluba GNK Dinamo donijela je odluku kojom se Domagoj Vida kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 100.000 eura. Vida je kažnjen zbog nesportskog ponašanja koje se dogodilo prije puta na utakmicu 1/16 finala Hrvatskog kupa Vrsar - Dinamo. Temeljem naprijed navedenog prekršaja, igraču se izriče sankcija sukladno Pravilniku o premijama i nagradama igrača i stručnih nogometnih djelatnika, te disciplinskim odredbama za nogometnu sezonu 2012/2013," , stoji na službenoj internetskoj stranici kluba www.gnkdinamo.hr.

Ovo je već peti 'disciplinski' prekršaj igrača Dinama u posljednjih 30-tak dana. Prvo je Sammir zbog silnih noćnih provoda kažnjen sa 270.000 eura, a potom su iz prve momčadi udaljeni Nikola Pokrivač, Jerko Leko i Arijan Ademi.

Pokrivač je na 'ledu' zbog noćnog izlaska na Krku kada mu je policija oduzela vozačku dozvolu nakon što je odbio alkotest. Leko nije u konkurenciji jer je nije dovoljno 'gladan uspjeha", dok je Ademi udaljen iz prve momčadi jer je pokazao nezadovoljstvo izlaskom iz igre na utakmici protiv Istre 1961 u Puli (1:0). Ademi je kasnije ipak pomilovan i vraćen u krug kandidata koji konkuriraju za prvu momčad.

KIJEV - Najbolji ukrajinski nogometaš svih vremena Oleg Blohin (59) od utorka je novi trener kijevskog Dinama, protivnika zagrebačkoga Dinama u Ligi prvaka. Kijevski klub je u ponedjeljak dao otkaz treneru Juriju Sjeminu, koji je uspio izgubiti četiri od pet zadnjih utakmica, a danas je dužnost preuzeo Blohin, koji je još uvijek ukrajinski izbornik. On će Ukrajinu voditi u još samo dvije ovogodišnje utakmice kvalifikacija za SP protiv Moldavije i Crne Gore, a potom će odstupiti i posvetiti se radu u Dinamu, klubu za koji je igrao u vrijeme SSSR-a.

LONDON - Predsjednik UEFE Michel Platini ustrajat će u namjeri da se Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. odigra tijekom zime, pa bi sve europske lige morale uzeti jednomjesečnu zimsku stanku, pa tako i Engleska liga u kojoj zimska pauza uopće ne postoji.

"Nadam se da će se prvenstvo u Kataru odigrati tijekom zime jer je to jednako dobro za sve, a pogotovu za navijače. Pritom ne možemo SP organizirati u siječnju zbog Zimskih olimpijskih igara, ali zato možemo imati stanku od 2. studenoga do 20. prosinca. Europski klubovi bi sve nadoknadili završetkom sezone u lipnju, a ne u svibnju, što svima odgovara i ne vidim kako mogu nastati problemi. UEFA i FIFA imaju deset godina da sve poslože za prvo "zimsko" SP, najvažnije natjecanje na planetu", kazao je Platini u razgovoru za Evening Standard.

Platini je engleskim novinama priznao da je glasovao za Katar kao domaćina SP 2022, a ne za Englesku.

"Glasovao sam za Katar jer je došlo vrijeme da taj dio svijeta dobije Svjetsko prvenstvo", zaključio je Platini, koji je odbio prepostavku da je glasovao za Katar jer je tako želio bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

VARŠAVA - Grzegorz Lato neće se kandidirati za novi mandat predsjednika Poljskoga nogometnoga saveza. Jedan od najboljih poljskih igrača svih vremena odustao je od kandidature samo sedam sati prije isteka roka za prijave.

"Odlučio sam da se neću kandidirati, a vjerujte da postoji barem stotinu razloga zašto", kazao je Lato, između ostaloga, najbolji strijelac SP 1974.

Izbori za Latoova nasljednika održat će se 26. listopada, a dva su velika kandidata, obojica bivši igrači. Zbigniew Boniek (56) je imao sjajnu međunarodnu karijeru s Juventusom, a igrao je u Latoovoj generaciji, dok je drugi kandidat nešto mlađi Roman Kosecki (46), koji je karijeru napravio igrajući za francuske klubove FC Nantes i Montpellier, a bio je i član poljskog parlamenta Sejma.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙