FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 15. listopada 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

OSIJEK - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac izjavio je danas u Osijeku kako je reprezentacija spremna za sutrašnji kvalifikacijski susret protiv Walesa, na osječkom stadionu Gradski vrt, te kako ne očekuje "ništa drugo nego pobjedu". Na konferenciji za novinare Štimac je kazao kako su bodovi u ovoj utakmici jednako važni, kao i oni koje smo već osvojili te kako ćemo, bez obzira na optimizam u redovima Walesa, nakon njihove pobjede protiv Škotske, "napraviti sve što je nužno, da do tih bodova dođemo".

"Osnovne stvari koje ćemo nastojati utvrditi je preuzimanje inicijative, kontrola igre, disciplina u posjedu lopte te primorati protivnika da se stalno brani. Nastojat ćemo ne dopustiti razvoj njihovih kreativnih akcija i takvim načinom igre što prije doći do rezultata, koji nam osigurava tri boda", kazao je Štimac i naglasio kako se ne opterećuje brojem žutih kartona koje imaju pojedini igrači jer Hrvatska ima dovoljno širok kadar i dobre alternative. Zato je blizu odluke da svi koji imaju problem sa žutim kartonima i započnu utakmicu.

"Nećemo ići u velike promjene i držat ćemo se onoga da se pobjednička momčad ne mijenja. Ako i bude nekakvih izmjena radit će se o možda jednom igraču", kazao je izbornik Štimac.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna kazao je kako su tri boda protiv Walesa važna, kao i protiv Makedonije. "Idemo korak po korak prema svome cilju, puni smo samopouzdanja i optimizma. Eventualno loše vrijeme i kiša neće nam biti apsolutno nikakav alibi, utakmica se mora pobijediti po svaku cijenu", rekao je Srna.

CARDIFF - Kapetan nogometne reprezentacije Walesa Ashley Williams (28) uvjeren je kako Velšani mogu sutra u Osijeku prirediti iznenađenje protiv Hrvatske u dvoboju četvrtog kola A skupine kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. godine.

"Ukoliko ponovimo igru iz drugog poluvremena i momčadski duh kao u dvoboju protiv Škotske, uvjeren sam da i protiv Hrvatske možemo do pozitivnog rezultata. Neće biti lako, jer Hrvati imaju odličan sastav, no prepuni smo optimizma i samopouzdanja nakon prve pobjede u kvalifikacijama," kazao je branič Swansea Cityja.

Williams ističe kako je pobjeda protiv Škotske vratila Velšane u borbu za plasman na SP, jer je ovo 'skupina u kojoj svatko može dobiti svakoga'.

"Odahnuli smo nakon trijumfa protiv Škotske. Vjerujem kako će nam sada biti lakše, barem što se tiče psihološkog pritiska. Još uvijek ništa nije izgubljeno jer je naša grupa iznimno otvorena i nema izrazitog favorita."

NAŠICE - Rukometaši Nexea iz Našica u susretu su 5. kola regionalne SEHA lige na svom terenu svladali bjeloruski Meškov iz Bresta sa 36-27 (16-14). Krešimir Kozina, Franjo Lelić, Robert Markotić i Igor Vujić postigli su po pet golova za Nexe, dok su Maksim Baranov s osam i Jurij Tatarin sa sedam golova bili najbolji u redovima Meškova. Ovom pobjedom Nexe se vratio na prvo mjesto ljestvice sa 12 bodova, dva više od drugog Vardara Pro i trećeg CO Zagreba koji imaju po jedan susret manje. Meškov je sedmi sa šest bodova.

ZAGREB - U Parizu je održan ždrijeb skupina Europskog prvenstva za odbojkaše, koje će se od 20. do 29. rujna održati u Poljskoj i Danskoj. Hrvatski odbojkaši će plasman na EP izboriti ako u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija budu bolji od Slovenije, a ti dvoboji će se igrati 1. i 8. lipnja sljedeće godine. Ukoliko prođu Slovence, hrvatski odbojkaši će biti u skupini C koja će se igrati u danskom gradu Herningu, a u kojoj su europski prvaci Srbi, Finci i Nizozemci.

SKUPINA A, Odense:

Danska, Italija, Bjelorusija, pobjednik dvoboja Grčka - Belgija

SKUPINA B, Gdanjsk

Poljska, Slovačka, Francuska, pobjednik dvoboja Turska - Latvija

SKUPINA C, Herning

Finska, Srbija, Nizozemska, pobjednik dvoboja HRVATSKA - Slovenija

SKUPINA D, Gdinja

Rusija, Bugarska, Njemačka, Češka.

ZAGREB - Legendarni igrač Dinama Vladimir Čonč preminuo je u 85. godini, objavio je hrvatski nogometni prvak na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.gnkdinamo.hr). Sjajni veznjak u osam je godina provedenih u Dinamu odigrao 413 utakmica, te postigao 119 pogodaka za "plave" s kojima je osvojio dva naslova prvaka bivše Jugoslavije, 1954. i 1958. godine, te Kup 1960.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙