FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 18. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u susretu je 1. kola pretkvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama 2014. u Sočiju u Ledenoj dvorani Doma sportova svladala Meksiko sa 9-2 (4-1, 1-0, 4-1). Strijelci za Hrvatsku bili su Nikola Senzel (7:58), Ivan Brenečun (11:13), Mislav Blagus (14:49, 28:39), Dominik Kanaet (16:37), Tomislav Čunko (43:13), Marko Tadić (49:48), Ivan Šijan (56:22) i Janko Kučera (59:59). U drugom susretu 1. kola Srbija je svladala Izrael sa 7-1 (2-0, 2-0, 3-1).

U utorak će Hrvatska igrati protiv Izraela, dok će u srijedu odmjeriti snage sa Srbijom.

Pobjednik turnira u Zagrebu izborit će nastup u drugom krugu kvalifikacija na turniru u Mađarskoj od 8. do 11. studenoga na kojemu će uz domaćina još igrati Nizozemska i Litva.

LIVERPOOL - U posljednjem susretu 4. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton i Newcastle United su igrali 2-2 (1-0). Domaće je u vodstvo doveo Leighton Baines (15), na 1-1 izjednačio je Demba Ba (49), novo vodstvo Evertonu donio je Victor Anichebe (88), a konačnih 2-2 svojim je drugim pogotkom postavio Ba (90). U drugom poluvremenu suci nisu priznali dva potpuno regularna pogotka Evertona, prvog zbog nepostojećeg zaleđa, a drugi put nisu vidjeli kako je lopta cijelim svojim obujmom prešla gol-liniju.

Hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić igrao je za Everton do 44. minute kada je morao izaći zbog ozljede koljena. Jelavić se ozlijedio već u drugoj minuti dvoboja kada je uklizao na jednu odbijenu loptu i pritom koljenom udario u vratnicu, ali je ostao na travnjaku gotovo do kraja prvog poluvremena. Nažalost, bol je bila prejaka, te je morao izaći iz igre.

Everton je ovim bodom stigao na sedmo mjesto sa sedam bodova, dok je Newcastle 11. sa pet. U vodstvu je Chelsea sa 10 bodova ispred Manchester Uniteda koji ima 9, a slijede Arsenal i Manchester City sa po 8.

MADRID - U posljednjem susretu 4. kola španjolskog nogometnog prvenstva Betis je kao gost svladao Valladolid sa 1-0 (0-0). Jedini pogodak postigao je Ruben Castro (89). Ovom pobjedom Betis se bodovno izjednačio s Valladolidom, oba sastava imaju po šest bodova, ali Betis ima utakmicu manje. Na vrhu je Barcelona s maksimalnih 12 bodova ispred Malage koja ima 10.

ZAGREB - Odbor za borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije i pranja novca Europskog parlamenta održao je ovoga tjedna raspravu o namještanju sportskih utakmica i pranju novca u sportu, javljaju europski mediji.

"Namještanje utakmica može izgledati kao minorno pitanje, ali to je ozbiljan problem u Europi", rekla je Emine Bozkurt, zastupnica i autorica studije o namještanju utakmica i korupciji u sportu. "To je oblik kaznenog djela s visokim prihodima, iznimno niskim kaznama i niskom stopom otkrivanja", dodala je.

Kompleksni načini financiranja u sportu i ilegalno online klađenje idealni su putevi pranja novca, sa svotama koje se penju do desetina milijuna eura. Međutim, većina zemalja EU-a nema definiran taj tip prijevare u kaznenom zakonu. Neke zemlje imaju određene minimalne kazne od oko 100 eura, a maksimalne kazne zatvora od četiri godine.

UEFA kaže da je poduzela službene istrage u 19 od 27 zemalja EU-a i u četiri kandidatske zemlje. Izvješće europarlamentarke kaže da postoje "snažne veze između nogometnog 'establišmenta' i kriminalnih organizacija, "posebno u istočnoj Europi i na Balkanu".

Studija Instituta za međunarodne i strateške odnose (IRIS) spominje Rusiju, Ukrajinu, Bugarsku i Srbiju kao zemlje u kojima su se kriminalci infiltrirali u klubove i saveze i djeluju iz unutra, te koriste klubove kao pokriće za brojne kriminalne aktivnosti.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙