FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 18. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

METZ

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Metzu zahvaljujući 7-6 (5), 7-6 (3) pobjedi protiv francuskog kvalifikanta Kennyja De Scheppera nakon sat i 52 minute igre u 1. kolu.Suparnik Karloviću u 2. kolu bit će treći nositelj, Španjolac Marcel Granollers.

NEW YORK

Američki olimpijski odbor je proglasio plivača Michaela Phelpsa i atletičarku Alklison Fox najboljim sportašima u 2012. godini. Phelps je treći put proglašen najboljim sportašem SAD-a zahvaljujući sjajnim rezultatima na olimpijskim igrama u Londonu gdje je postao najbolji olimpijac u povijesti s osvojenih ukupno 22 medalje, od čega je 18 zlatnih. Na Igrama u Londonu je osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje.

U ženskoj konkurenciji je pobijedila Allison Felix, koja je u Londonu osvojila naslov prvakinje na 200 m, onda je osvojila još dva zlata s američkom štafetom 4x100 i 4x400 m.

ZAGREB

Hrvatski tenisači bit će postavljeni za sedmog nositelja na izvlačenju parova za 1. kolo Svjetske skupine Davis Cupa, koje će se održati u srijedu u 12 sati u Londonu.Popis osam nositelja načinjen je na temelju Davis Cup renkinga na kojem je Hrvatska zadržala sedmu poziciju na kojoj je bila i u travnju. Među postavljenim reprezentacijama bit će Španjolska, Češka, Argentina, Srbija, Francuska, SAD, Hrvatska i Kazahstan, što znači da se ti sastavi ne mogu sastati međusobno u 1. kolu.

Potencijalni suparnici Hrvatskoj su Austrija, Belgija, Brazil, Italija, Izrael, Kanada, Njemačka i Švicarska.

Ukoliko za protivnika dobije Austriju, Hrvatska će biti domaćin, a u goste će ići ako izvuče Belgiju, Brazil, Italiju ili Njemačku. U ostalim slučajevima (Izrael, Kanada i Švicarska) o domaćinu će odlučivati ždrijebanje.

Susreti 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u 2013. godini na rasporedu su od 1. do 3. veljače, u tjednu nakon Australian Opena.

BEOGRAD

Srpski nogometni izbornik Siniša Mihajlović u utorak je izjavio kako će Srbija od UEFA-e zatražiti promjenu mjesta odigravanja kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine koju će 12. listopada igrati protiv Belgije. Susret bi se prema prvotnom rasporedu trebao igrati u Beogradu, ali zbog neprijateljske atmosfere koja je okruživala posljednjih nekoliko utakmica srpske reprezentacije u glavnom gradu, Srpski nogometni savez je predložio premještanje utakmice u Novi Sad.Srbija je u Novom sadu prije dva tjedna ugostila Wales i ostvarila uvjerljivu 6-1 pobjedu uz frenetičnu podršku 15,000 gledatelja."Sada je sve u rukama Belgijanaca i UEFA-e koji bi trebali prihvatiti promjenu mjesta odigravanja. Ako prihvate, igrat će se u Novom Sadu, a ako ne, bit ćemo prisiljeni igrati u Beogradu kako je i prvotno određeno. Zajedno s igračima sam predložio našem savezu premještanje utakmice u Novi Sad jer su nam dojadili zvižduci i uvrede koje dobijamo u Beogradu i zbog kojih se gostujuća momčad osjeća više kao kod kuće nego mi. Ne želim da naši protivnici imaju takvu prednost na našem terenu", rekao je Mihajlović za srpske medije.

Tijekom posljednjih kvalifikacija za EURO 2012. srpska je reprezentacija dočekivana uvredama svaki put kada bi igrala u Beogradu, bilo na Partizanovom bilo na stadionu Crvene zvezde. Najčešća meta uvreda bio je vratar Vladimir Stojković koji sada brani za Partizan, dok je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi.Zvižduci i uvrede upućene reprezentaciji tijekom prijateljskog dvoboja protiv Irske prije mjesec dana bili su izravni povod za traženje drugog grada za odigravanje utakmica.Hrvatska i Srbija će igrati 22. ožujka sljedeće godine u Zagrebu, dok je susret u Srbiji na rasporedu 6. rujna 2013.

VALKENBURG

Hrvatska juniorka Antonela Ferenčić zauzela je 36. mjesto u utrci na kronometar na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu koje se održava u Valkenburgu u Nizozemskoj, 15.6 kilometara dugu stazu svladala je za točno 25 minuta što je bilo 2:34 minute sporije od nove svjetske prvakinje, Britanke Elinor Barker.Srebro je osvojila Dankinja Cecile Uttrup Ludwig sa 36 sekundi zaostatka za Barker, a broncu Nizozemka Demi De Jong sa 1:03 minute slabijim vremenom od Barker.U utrci juniorski nastupilo je 40 vozačica.Kasnije poslije podne na rasporedu je utrka seniorki na 24.1 km, a među 42 natjecateljice bit će i hrvatska reprezentativka Mia Radotić.

NASHHVILLE

Dvostruki olimpijski pobjednik u snowboardu Amerikanac Shaun White (26) završio je u pritvoru nakon što je u alkoholiziranom stanju u uništio sobu u jednom hotelu u Nashvilleu.Kada je primjetio da je u hotel stigla policija, White je pokušao pobjeći aktiviravši protupožarni alarm, no zadržao ga je jedan od hotelskih gostiju.

"White je želio iskoristiti paniku gostiju kada se oglasio alarm kako bi pobjegao, no nije uspio. Incident se dogodio oko dva sata ujutro, a White je bio u vidno alkoholiziranom stanju," poručili su iz policije.

Shaun White je osvojio zlatnu medalju u disciplini 'halfpipe' na zimskim olimpijskim igrama u Torinu (2006) i Vancouveru (2010).

ZAGREB

Olimpijska pobjednica i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković nominirana je za najbolju atletičarku Europe za 2012. godinu.Osim Sandre nominirano je još 14 atletičarki među kojima su i Ana Čičerova, Jessica Ennis, Barbora Špotakova i Julija Zaripova. Za Sandru se može glasovati do 26. rujna na službenoj stranici Europske atletske federacije - www.european-athletics.org, a pored glasova navijača, računat će se i glasovi novinara, te stručne komisije EAA-a.Sandra je prije dvije godine dobila nagradu za atletsku zvijezdu u usponu, a ove godine u krugu kandidat za ovu nagradu je Dino Bošnjak, koji je ove godine postavio nove hrvatske juniorske rekorde na 5.000 i 10.000 metara.Nagrade EAA za najboljeg atletičara i atletičarku godine dijele se od 1993., a ove godine bit će dodijeljene 20-ti put.

NEW YORK

Američka skijaška zvijezda Bode Miller objavio je da se uskoro ženi sa svojom djevojkom, 25-godišnjom igračicom odbojke na pijesku Morgan Beck."Vrijeme je za brak, a ona je pristala", objavio je 34-godišnji Miller na svom tweeteru zaruke s Morgan, koja zarađuje i kao foto-model. Vjenčanje će se vjerojatno dogoditi vrlo brzo, prije početka nove skijaške sezone. Miller je najatraktivniji skijaš svijeta koji je pobijedio na 33 utrke Svjetskog kupa, dvaput je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa, a ima četiri zlata sa svjetskih prvenstava, te četiri olimpijske medalje, od kojih je jedna zlatna, ona iz superkombinacije s zadnjih Igara 2010 u Vancouveru.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙