FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - ¸Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

BEOGRAD

Trener košarkaškog kluba "Partizan m:ts "Duško Vujošević ocijenio je da zagrebačka "Cedevita" i beogradska "Zvezda" imaju najveće šanse za ulazak u final four Jadranske lige, prenio je beogradski tisak.

"Prije svih klubova Jadranske lige favoriti su Zvezda i Cedevita", rekao je Vujošević u razgovoru za dnevnik "Danas".

Uoči početka Jadranske lige, Vujošević je ocijenio "jako lošim" činjenicu da ove sezone put do Eurolige vodi isključivo preko ovog regionalnog takmičenja.

"Mislim da je to jako loše. Nismo smjeli ići ispod minimuma koji se temeljio na bodovanju, tako da su uspjesi u regionalnom takmičenju, domaćem prvenstvu i Euroligi jednako vrednovani. Inicijativa je krenula od Eurolige, Jadranska liga je to htjela izbjeći, ali se nije snašla", prokomentirao je Vujošević i dodao kako je sad "tolika odgovornost vrući krumpir u rukama" Jadranske lige.

"Nije interes Srbije i Hrvatske da njihova nacionalna takmičenja ne sudjeluju u osvajanju bodova za Euroligu. Jadranska liga u ovakvim okolnostima mora mnogo više raditi na regularnosti takmičenja jer će pritisci biti još veći", naglasio je trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, čiji klub ovogodišnju sezonu u Jadranskoj ligi počinje utakmicom sa Zadrom.

RIM

Njemački nogometni reprezentativac Miroslav Klose je u utakmici talijanskog prvenstva između Lazia i Napolija povukao nesvakidašnji potez priznavši da je postigao pogodak rukom .

Utakmicu je dobio Napoli rezultatom 3:0, a Klose, koji igra za Lazio, priznao je sucu da je jedan gol zabio rukom te je tražio od njega da ga poništi. Sva tri pogotka za Napoli postigao je Edinson Cavani. Utakmica bi se možda razvijala drugačije da Klose, koji je zabio gol za Lazio u četvrtoj minuti, nije priznao da si je u tome pomogao rukom i tražio od suca poništenje.

PARIZ

Francuski rukometaš Guillaume Gille, dvostruki prvak Europe, dvostruki prvak svijeta i dvostruki olimpijski prvak s francuskom rukometnom reprezentacijom, odlučio je prekinuti svoju reprezentativnu karijeru, objavio je u srijedu njegov klub Chambery.

"I najbolje stvari dođu do kraja. Došlo je vrijeme za mene da okončam svoju avanturu s s francuskom reprezentacijom", kazao je stariji od braće Gille, 36-godišnji Guillaume koji je u reprezentativnom dresu odigrao 308 utakmica.

"16 godina i 308 utakmica kasnije, došao je trenutak da vratim svoj najdraži dres s puno ponosa i zahvalnosti za svu moju braću po oružju. Glave pune uspomenama odlazim laka srca jer ću svom tijelu dati mogućnost da završim svoju profesionalnu karijeru u najboljim uvjetima", dodao je.

Guillaume Gille, koji je mogao igrati na poziciji srednjeg vanjskog i na poziciji lijevog vanjskog i bio poznat o jakoj obrani, vratio se ovo ljeto u Chambery gdje je i počeo svoju karijeru s bratom Bertrandom, nakon što je igrao deset godina u njemačkom Hamburgu.

S francuskom reprezentacijom ovo je ljeto osvojio zlatnu medalju na OI u Londonu, što im je drugi olimpijski naslov, nakon 2008. u Pekingu. S reprezentacijom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. i 2010.

SAO PAULO

Brazilski prvoligaš Santos osvojio je južnoamerički Superkup nakon što je u srijedu u uzvratnoj utakmici u Sao Paulu pobijedio Universidad de Chile 2:0, zahvaljujući najviše pogotku mlade nogometne zvijezde Neymara.

Prva utakmica Supekupa završila je rezultatom 0:0 u Santiagu.

Neymar je doveo Santos u vodstvo u 27. minuti, da bi pobjedu za Brazilce zapečatio Bruno Rodrigo pogotkom u 60. minuti.

U južnoameričkom Superkupu igraju pobjednici Južnoameričkog kupa (Universidad de Chile) i Copa Libertadoresa (Santos).

MADRID

U zaostalom susretu španjolske Primere Atletico Madrid je kao gost slavio kod Betisa s 4:2.

Pobjedu Atleticu donijeli Falcao (28, 48pen), Costa (54) i Raul Garcia (90+3), dok je Betis dvaput vodio preko Agre (25) i Pozuela (46). Domaćini su dvoboj okončali s devet igrača nakon isključenja Perquisa (47) i Campbella (78). Atletico je sada drugi s dva boda manje od Barcelone.

RIM

Pobjedama milanskih klubova Intera i Milana, te prvim uspjehom Pescare okončano je 5. kolo talijanske Serie A.

Pescara je došla do prve pobjede svladavši kod kuće Palermo s 1:0 zgoditkom Weissa tri minute prije kraja. Palermo je od 36. minute igrao s igračem manje, a Ante Vukušić je predvodio napad Pescare svih 90 minuta.

Inter je s 2:0 slavio kod Chieva bez pomoći Marka Livaje na klupi, a seriju razočaranje zaustavio je i Milan domaćom pobjedom nad Cagliarijem (2:0) i dva pogotka El Sharawya. Napoli je bio uvjerljiv na svom stadionu protiv Lazija s 3:0, a sva tri zgoditka postigao je Urugvajac Cavani, pa je Napoli na diobi prvoga mjesta s Juventusom. Roma i s igrame više nije uspjela na Olimpicu slaviti protiv Sampdorije (1:1), dok su Torino i Udinese odigrali bez zgoditaka 0:0.

BERLIN

U 5. kolu njemačke Bundeslige Borussia Monchengladbach i HSV su odigrali 2:2, a asistencije za oba zgoditka gostiju imali su hrvatski reprezentativci Milan Badelj i Ivo Iličević.

Badelj je u 23. minuti dodao van der Waartu za prvi zgoditak HSV-a, a Iličević Rudnevsu za drugi u 45. minuti. HSV i s igračem više nije uspio sačuvati pobjedu jer je u 91. minuti Soto izjednačio na 2:2, a prije toga je van der Waart promašio i penal. Badelj je odigrao cijelu utakmicu, dok je Iličević zamijenjen u 90. minuti.

Bayer Leverkusen je "prohujao" Augsburgom (3:1), a iznenađenje je i pobjeda Hoffenheima (3:0) kod Stuttgarta. Hanover je s 4:1 kod kuće dobio Nuernberga, dok je Werder slavio u gostima kod Freiburga.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙